Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ανδρέα Μιχαηλίδη
22-12-06

Eigakan: Fansub Heaven (or Hell)

Χαίρετε και σήμερα! Πόσοι από εσάς έχουν DSL σύνδεση στο Internet; Α, πολύ ωραία! Πόσοι από εσάς έχουν CONN-X; Α, την πατήσαμε μαζί. Εξαιρετικά αναξιόπιστες συνδέσεις, με λίγη ή ανύπαρκτη τεχνική βοήθεια, παπαγάλισμα του "ξέρετε αυτό το modem δεν το υποστηρίζουμε" και, εννοείται, X-μηνη δέσμευση. Αν τους αρχίσεις στα μπινελίκια, κάτι πάει κι έρχεται, αλλά δύο μήνες σου έχουν σπάσει τα νεύρα με την αποκαλούμενη "προσφορά" τους. Ωστόσο, αρκετές, όχι και τόσο τεχνικές ή καν ιδιαίτερα λαμπρές, ματσαράγκες αργότερα, έχεις την DSL και αρχίζεις να ψάχνεις για torrents (for the uneducated: μέθοδος download με ένα συγκεκριμένο τύπο προγραμμάτων, αρκετά πιο αξιόπιστη από άλλες, ειδικά για μεγάλα αρχεία). Τι ψάχνει κάποιος σαν κι εμένα; Μα φυσικά anime!

Εκεί αντιμετωπίζεις διάφορα άλλα προβλήματα, όπως το φιλτράρισμα της πάσης φύσεως τσόντας, ώστε να βρεις αυτό που θέλεις και όχι το hentai-porn-round-tits-and-ass-sex-orgy αρχείο, που κάποιος ηλίθιος ονόμασε με τον τίτλο του anime που ψάχνεις, για να πέφτεις συνεχώς πάνω του. All things considered, κατέβασα τα πρώτα δικά μου, ολοδικά μου, anime επεισόδια. δεδομένου ότι έχω πολύ κόσμο να με τροφοδοτεί, είπα να ξεκινήσω με δύο σειρές που μου είχαν κινήσει το ενδιαφέρον, αλλά με τις οποίες δεν είχε ασχοληθεί κανένας γνωστός μου.

Η πρώτη είναι το BUSOU RENKIN (ARMS ALCHEMY) του Studio XEBEC, βασισμένη στο ομώνυμο manga του Watsuki Nobuhiro (RUROUNIN KENSHIN). Το manga άρχισε να εμφανίζεται, σε συνέχειες, στην ανθολογία SHOUNEN JUMP, τον Ιούνιο του 2003 και σήμερα αριθμεί 9 τόμους (και συνεχίζεται). Δεδομένου ότι άρχισε να κυκλοφορεί περίπου ενάμισι χρόνο μετά το FULLMETAL ALCHEMIST, θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δανείζεται στοιχεία επιτυχίας τα οποία καθιέρωσε η Hiromu Arakawa. Ωστόσο, η ομοιότητα (προς το παρόν) περιορίζεται στην ύπαρξη της Αλχημείας (στο δικό μας κόσμο, όμως) και των Homunculi. Βέβαια, αν και εδώ αποτελεί επίσης μια χαμένη επιστήμη, ακολουθείται μια πιο ακαδημαϊκή προσέγγιση, με το χαρακτηρισμό της Αλχημείας ως χαμένης βάσης των φυσικών επιστημών (a fact). Επίσης, αντιμετωπίζεται περισσότερο ως τεχνολογική μέθοδος, παρά σαν φιλοσοφία (σε πρώτη φάση, πάντοτε). Δηλαδή, προκειμένου να φτιαχτούν τα Alchemical Arms (Busou Renkin), τα όπλα που χρησιμοποιούν ο πρωταγωνιστής, Kazuki Mutou, και η μυστηριώδης Tokiko, η αλχημεία παίζει το ρόλο προηγμένης τεχνολογίας οπλικών συστημάτων, ενώ για τη δημιουργία των Homunculi χρησιμοποιείται ως βιοτεχνολογία.

Στο πρώτο επεισόδιο, ο Kazuki Mutou, ένας φυσιολογικός, λίγο ξεροκέφαλος, αλλά κατά τα άλλα, αγαπητός νεαρός, βλέπει σε ένα όνειρο ότι πεθαίνει σώζοντας μια κοπέλα από... τί; Ξυπνώντας μέσα σε ποτάμια ιδρώτα, από τον εφιάλτη, συνεχίζει την ανέμελη ζωή του, περιστοιχισμένος από τους φίλους και τη λίγο μικρότερη αδελφή του, Mahiro. Όταν, όμως, ανακαλύπτει πως το τέρας από τον εφιάλτη του είναι ένας από τους καθηγητές του σχολείου, όχι μόνο θα ανοιχτούν τα μάτια του σε έναν, ως τότε αόρατο, κόσμο, αλλά θα ανακαλύψει ότι του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή, χάρη στην Αλχημεία. Εκεί όπου χτυπούσε η ξεσκισμένη του καρδιά, τώρα βρίσκεται ένα Kakugane (κυριολεκτικά "Γραμμένο Μέταλλο"), ένα μέσο ενεργοποίησης Busou Renkin. Τώρα πρέπει να αποφασίσει: θα γυρίσει στην κανονική του ζωή ή θα λάβει μέρος στην αφανή αυτή διαμάχη; Έχω δει τα δύο πρώτα επεισόδια, κατεβάζω το τρίτο και ναι, it looks promising. Τελευταία σημείωση για τους λάτρεις του RPG, MAGE: THE ASCENSION: τα Kakugane έχουν πάνω τους το σήμα του Correspondence Sphere. Το manga έχει γίνει licensed από τη VIZ, ενώ η τηλεοπτική σειρά, μήκους 26 επεισοδίων, παραμένει διαθέσιμη μόνο σε fansubs (μέχρι περίπου το επεισόδιο 10, προς το παρόν). Για character designs και άλλα σχετικά μπορείτε να πάτε στο http://www.busourenkin.com/.


H δεύτερη σειρά που δοκίμασα ήταν το NISHI NO YOKI MAJO - ASTRAEA TESTAMENT (GOOD WITCH OF THE WEST - ASTRAEA TESTAMENT), βασισμένη στο ομώνυμο manga των Noriko Ogiwara (σενάριο) και Haruhiko Momokawa (σχέδιο). Το license του manga έχει η Tokyopop. Είναι μια σειρά δεκατριών επεισοδίων, την οποία αναφέραμε για πρώτη φορά στο Yet Another Apology (The "Banania Policy" Edition) - 01/06/06.

Εδώ θα διορθώσουμε μερικές ανακρίβειες. Στο μητριαρχικό βασίλειο του Graal, η Firiel Dee, κόρη του αστρονόμου Gideon Dee, ζει στο Βορά, με του θετούς γονείς της, ενώ ο αστρονόμος και ο νεαρός βοηθός του, Roux Litskin, παρατηρούν τα άστρα. Στην Επέτειο των Γενεθλίων της Βασίλισσας (μια γιορτή που ακόμη δεν έχει καταστεί σαφής), ο Gideon στέλνει στην κόρη του ένα κόσμημα, το οποίο θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή της. Φορώντας το στο εορτασμό της επετείου, στον οποίο πάει για πρώτη φορά, μετά από έναν ονειρικό χορό με τον επόμενο Κόμη του Βασιλείου, θα μάθει πως είναι ένα από τα χαμένα soulstones της Βασίλισσας Eidyleen. Ενώ, αρχικά, βρίσκεται στο επίκεντρο κατηγοριών και μετά δέχεται εξηγήσεις, ο Roux θα της αποκαλύψει μια επικίνδυνη αλήθεια: η Eidyleen ήταν η μητέρα της!

Από την ήσυχη και σκληρή ζωή στο Βορρά, στις ίντριγκες της Αυλής και των οργανώσεων που θέλουν να κρατήσουν τη γνώση κρυφή και τον κόσμο σε άγνοια. Ακόμη και τα παραμύθια είναι απαγορευμένα. Τί σημαίνει, όμως, αυτό για έναν παραμυθένιο κόσμο; Έτσι ξεκινάει την ιστορία του ο βάρδος και έτσι αναμένουμε τη συνέχεια...


Και έτσι, προχωράμε στο...


Shinjuku Stalker

- Η ADV ανακοίνωσε την κυκλοφορία του anime επιστημονικής φαντασίας, COYOTE RAGTIME SHOW (διαστημικοί πειρατές, χαμένοι θησαυροί... the works!), για τις αρχές του 2007, καθώς και τα δικαιώματα για τον τρίτο και τέταρτο κύκλο του (κωμικού, SF και fan service) UFO ULTRAMAIDEN VALKYRIE. Βεβαίως, το press release ανέφερε και άλλους τίτλους, ήσσονος (κατ' εμέ) σημασίας. Φαίνεται ότι το πάντρεμα με την ιαπωνική Sojitz τους βοήθησε να βγουν πάλι στην επιφάνεια και να πάρουν και μερικούς πόντους.


- Η FUNimation απέκτησε τα δικαιώματα για την anime μεταφορά του PEACH GIRL, της Miwa Ueda. Κλασσικό school drama: παρεξηγημένη κοπέλα, γκόμενος, κολλητός, παρανοήσεις, χαμός, generally fun (αν και, προσωπικά, δεν μου πολυαρέσει).


- Κυκλοφόρησε το πρώτο DVD του BLACK CAT από τη FUNimation. Think DNANGEL, με εκτελεστές, αντί για κλέφτες. Αν και βασίστηκε στο πολύ επιτυχημένο, ομώνυμο manga του Yabuki Kenataro (το οποίο κυκλοφορεί από τη VIZ), το budget έφτασε, δυστυχώς, μόνο για 23 επεισόδια, συνολικά. Οπότε, μη ρωτάτε, δυστυχώς, δεν έχει άλλο.


- Κυκλοφόρησε από τη Geneon το πρώτο DVD του HELLSING ULTIMATE, του revamp βασισμένου εξ' ολοκλήρου στο manga του Hirano (το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, οπότε δεν μπαίνω σε περισσότερες λεπτομέρειες just now). Δυστυχώς, για όσους ήλπιζαν κάτι διαφορετικό, το OVA θα βγει στην αγορά 1 επεισόδιο ανά DVD. Ten times the blood, ten times the gore, ten times the craziness, ten times... the femininity;! Ε, ναι, αν μη τι άλλο, οι θηλυκοί χαρακτήρες είναι εδώ πραγματικά θηλυκοί, ακόμη και αν πρόκειται για σιδηρές κυρίες ή οπλίτες με αντιαρματικά κανόνια χειρός. Δείτε το εισαγωγικό feature του επόμενου SHINJUKU, για πολλά περισσότερα, inside scoop κ.λπ. Α, τελικά επιβεβαιώθηκε ότι το manga λήγει στον τόμο 10 και στην Ιαπωνία μόλις κυκλοφόρησε ο υπ' αριθμόν 8 (άντε, και στα δικά μας). Μέχρι την επόμενη, πάρτε μια γεύση από τη νέα Seras...


Ξέρετε Ότι...;

...τη φωνή του Unicron στο TRANSFORMERS: THE MOVIE, την έκανε none other από τον Orson Welles;!


Και έτσι φτάνουμε στο...


REVIEW: JIGOKU SHOUJO

...που όμως, λόγω έλλειψης φωτογραφιών, θα μεταφερθεί στο χριστουγεννιάτικο SHINJUKU, το οποίο, καθώς και το δεύτερο Πρωτοχρονιάτικο Special, θα είναι joint columns (Toshyokan & Eigakan μαζί).


Sono ato ni... Meeri Kurisumasu να σας βρουν!
Bakuma-dono



shinjuku express archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi