Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Ανδρέα Μιχαηλίδη
01-06-05

Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη, αν η στήλη είναι λίγο sloppy σήμερα (ήδη 5 ορθογραφικά, ωραία!) αλλά είναι 23:12 το βράδυ, μέχρι τις 21:00 έγραφα διαγώνισμα Ηλεκτρονικής (την οποία σιχαίνομαι και είμαι άσχετος μαζί της) στην Πανεπιστημιούπολη και αύριο το απόγευμα με περιμένει νέο διαγώνισμα Φυσικής. Welcome to my nightmare, please be gentle, feed and wash me, I am cute and fuzzy.

 

Μετά λοιπόν από την ηλίθια εισαγωγή, ας περάσουμε στο ψητό... Με τι να ξεκινήσω, χμμ...; Ας ξεκινήσουμε με το E’S OTHERWISE. Πρόκειται για μια φουτουριστική περιπέτεια που θυμίζει έντονα X-Men, αλλά με την ιαπωνική νοοτροπία.

Οι χαρακτήρες είναι στην αρχή της εφηβείας και στις δυνάμεις που παρουσιάζουν ταιριάζει πολύ περισσότερο ο τίτλος "ψυχικές". Όπως και να έχει, υπάρχει η ομάδα, ο δάσκαλος και οι σκοτεινοί manipulators. Το σχέδιο είναι προσεγμένο και το σενάριο με μάλλον περισσότερο βάθος από το SCRY-E-D, το οποίο παλιότερα είχε χαρακτηριστεί με το προσωνύμιο "το ιαπωνικό X-Men". Η τεχνολογία παίζει βεβαίως το ρόλο της, αλλά δεν είναι ούτε ο κυρίως άξονας, ούτε και οι δυνάμεις σχετίζονται με κάτι ανάλογο των Alters του SCRY-E-D. Ο ορισμός του δεκάρικου λέει ότι οι "E’s" μπορούν να μετατρέπουν τη σκέψη τους σε ενέργεια. Κυκλοφορεί (ή σύντομα θα κυκλοφορήσει) το τρίτο DVD από την ADV.

 

Α, πριν το ξεχάσω, θυμήθηκα ότι τις προάλλες κάποιος με ρώταγε για site με εικόνες anime και manga, wallpapers και τα τοιαύτα. Νομίζω ότι σχεδόν όλοι γνωρίζουν το Anime Wallpapers πλέον, αλλά ας το αναφέρουμε χάριν πληρότητας. Ακολουθεί μια μικρή λίστα με site που προσωπικά με έχουν βοηθήσει (και ικανοποιήσει την ασταμάτητη otakική μου όρεξη), για όσους βαριούνται να περνάνε ώρες σε search engines ψάχνοντας ανάμεσα σε εικόνες των 8 Kb. Το χειρότερο που απαιτεί οποιοδήποτε από αυτά είναι ένα απλό registration και account activation, 5 λεπτά υπόθεση, 0 έξοδα).

We Love Anime: χιλιάδες εικόνες από αναρίθμητα anime.

Mini Tokyo: βλέπε άνωθεν και οι περισσότερες είναι σε απίστευτη ανάλυση και απίστευτα μεγάλες.

www.andrew.cmu.edu/user/lvu/: καλή επιλογή από όμορφα wallpapers, αλλά δεν γίνεται update συχνά.

Shadow Skill: εικόνες πάσης φύσεως από οτιδήποτε σχετικό με SHADOW SKILL. Για όσους δεν ξέρουν, θα ακολουθήσει μελλοντικα review, αλλά σε γενικά πλαίσια είναι μεσαιωνική περιπέτεια με πολύ ξύλο και πρωταγωνίστρια μια πολύ ζόρικη κοκκινομάλλα!

 

Αυτά από links για σήμερα, αλλά θα προσθέτω από καιρό σε καιρό αν αυτά δεν σας φτάνουν (ποτέ δεν είναι αρκετά!).

 

Ξέρετε Ότι...;

...ο Yoshitaka Amano, ο οποίος συνέπραξε ονειρικά (καλλιτεχνικώς) στο SANDMAN: DREAM HUNTERS του Neil Gaiman και στο ELECTRA/WOLVERINE: THE REDEEMER, είναι και ο ίδιος που έκανε τα character designs και concept sketches για το FINAL FANTASY IX; Προσκυνήστε μικροί μανιακοί του playstation!

 

Πριν φτάσω στο review της εβδομάδας, ας δούμε δυο ενδιαφέροντα manga:

FLAME OF RECCA (RECCA NO HONOO): Είναι ένα αρκετά παλιό action manga, όπως δεν τα φτιάχνουν πια σήμερα. Το δημιούργημά τουNobyuki Anzai κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία, στην ανθολογία SHOGAKUKAN, το 1995.

Τα μάτια ήταν πάντα μεγάλα στα manga, αλλά τουλάχιστον τότε δεν ήταν σαν αντιαισθητικά πιατάκια του γλυκού και τότε τα bishounen (pretty boys - αγόρια με ερμαφρόδιτα χαρακτηριστικά) ήταν παράξενο αντικείμενο, ενίοτε και χλευασμού (αν το διαβάσετε, απλά παρατηρήστε πόσο συχνά φωνάζουν τον Tokiya "girlie-boy").

Ο ήρωάς μας είναι ο Recca Hanabishi, ένας συμπαθέστατος αν και λίγο κουφιοκέφαλος νεαρός. Ο Recca έχει περάσει όλη του τη ζωή ονειρευόμενος να γίνει shinobi, ένας ninja-σωματοφύλακας. Αχώριστοι φίλοι του και άσπονδοι αντίπαλοί του ο γιγαντόσωμος Domon Ishijima και το αγοροκόριτσο, Fuko Kirisawa. Φαίνεται πως η επιθυμία του Recca θα γίνει πραγματικότητα, καθώς ανελέητοι κακοποιοί θέλουν να απαγάγουν τη φίλη του, Yanagi Sakoshita και να εκμεταλλευτούν τη μυστηριώδη της δύναμη να θεραπεύει ό,τι αγγίζει. Επιπλέον μια παράξενη γυναίκα, η όμορφη Kagehoshi, θα γίνει κυριολεκτικά η σκιά του, φέρνοντας μαζί της ένα μυστήριο 400 ετών. Το manga αυτό έχει τη λέξη «κλασσικό» γραμμένη παντού: νορμάλ μάτια, κανένα ίχνος δυτικής τεχνοτροπίας στο σχέδιο (ειδικά στα σώματα) και βέβαια, πολεμικές τέχνες! Από τη VIZ έχουν ήδη κυκλοφορήσει οι 10 πρώτοι τόμοι.

CONFIDENTIAL CONFESSIONS: Η σειρά της Reiko Momochi πρωτοκυκλοφόρησε στην Ιαπωνία από την Kodansha το 1998. Ναρκωτικά, βιασμοί, AIDS, αυτοκτονίες, με πρωταγωνιστές όχι τις απρόσωπες μάζες που πλαισιώνουν τους ήρωες, αλλά τους κεντρικούς χαρακτήρες, οι οποίοι δεν είχαν ούτε υπερδυνάμεις, ούτε μαγεία, ούτε τίποτε άλλο πέρα από τη σκληρή πραγματικότητα που τους βασάνιζε. Πώς το αντιμετώπισαν; Επέζησαν; Πέθαναν; Παραιτήθηκαν; Περιθωριοποιήθηκαν; Λυτρώθηκαν;

Όλες οι ιστορίες εδώ είναι πραγματικές, όπως πραγματικοί είναι οι άνθρωποι που τις ζούσαν και τις ζουν σε μια πραγματικότητα που όλο εξαχρειώνεται. Δεν τους ξέρουμε, δεν τους βλέπουμε μέχρι η συμφορά να χτυπήσει την πόρτα μας ή αυτή του γνωστού μας και τότε ακόμα προσευχόμαστε να είναι λάθος. Ο Spider Jerusalem θα ήταν περήφανος. Το manga αυτό ξεγυμνώνει την, κατά προτίμηση αόρατη, πλευρά του πολιτισμένου κόσμου που δεν είναι άλλη από τον καθρέπτη των πράξεών μας. Δεν είναι εύθυμο, δεν σε βοηθάει να ξεφύγεις, αλλά αν "η τέχνη μιμείται τη ζωή", εδώ φαίνεται του λόγου το αληθές. Έχουν κυκλοφορήσει από την Tokyopop οι πρώτοι 6 τόμοι.

 

Αφού λοιπόν ευθυμήσαμε επαρκώς (μπράβο μου, είμαι ο καλύτερος), περνάμε στην τελευταία ενότητα, το...

 

REVIEW: YAMI TO BOUSHI TO HON NO TABIBITO (TRAVELLERS OF DARKNESS, HAT AND BOOK)

Ένα παράξενο anime, βασισμένο σε ένα κάπως... ενήλικο παιχνίδι για υπολογιστή. Το background story, όπως μας λέει το anime στην αρχή, είναι το εξής: αρχικά στον κόσμο υπήρχε μόνο ο Adam και επειδή ένιωθε μόνος, αποφάσισε να δημιουργήσει κόσμους και σύμπαντα. Έτσι έφτιαξε τη Lilith και με τη βοήθειά της κατασκεύασε πολλούς κόσμους ασφαλείς για όλα τα πλάσματα. Μετά έφτιαξε την Eve και με τη δική της βοήθεια έφτιαξε ανθρώπους για να κατοικήσουν στους κόσμους αυτούς. Όταν οι άλλοι Θεοί ήρθαν στους κόσμους του και άρχισαν να πολεμούν για κυριαρχία, φοβήθηκε ότι τα δημιουργήματά του θα καταστραφούν. Έτσι έφτιαξε τη Μεγάλη Βιβλιοθήκη, όπου φυλάσσονται όλοι οι κόσμοι σαν βιβλία και για την προστασία της γεννήθηκε το (o; η;) Yami (Σκότος).

Η ίδια η σειρά δεν είναι hentai (τα πορνογραφικά anime που λέγαμε), αλλά σίγουρα έχει ικανή (και αναγκαία) ποσότητα από καλλίγραμμες γυναίκες με παράξενη διάθεση και τάση για έλλειψη ρούχων. Ωστόσο η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα: η Hatsuki, μια βλοσυρή μαθήτρια άριστη στην ξιφομαχία, ζει με τη μεγάλη της αδελφή, Hatsumi, η οποία είναι μουγκή. Η Hatsuki υπεραγαπάει την αδελφή της και βλέποντάς την να φιλιέται με ένα αγόρι, συνειδητοποιεί ότι κι εκείνη τρέφει απαγορευμένα συναισθήματα. Το ζήτημα αυτό εμφανίζεται με αρκετά έντονο τρόπο, αλλά όταν η Hatsuki μπαίνει κρυφά στο δωμάτιο της αδελφής της το βράδυ των 16ων γενεθλίων της, τη βλέπει λουσμένη σε ένα απόκοσμο φως πριν εξαφανιστεί από μπροστά της. Έτσι, όταν εμφανίζεται ένα παράξενο μικρό πνεύμα αναζητώντας κάποια Eve, η Hatsuki το αναγκάζει να την πάρει μαζί του στην αναζήτησή του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο γίνεται η συνάντηση της Hatsuki με τη Lilith, μια παράξενη κοπέλα με ένα ακόμα πιο εξωφρενικό καπέλο, η οποία και είναι αφέντρα του μικρού πνεύματος.

Με αφορμή την αναζήτηση της Hatsuki και της Lilith για την Eve, ο αόρατος αφηγητής δράττεται της ευκαιρίας να μας παρουσιάσει διαφορετικούς κόσμους, όπως ακριβώς θα τους ανακάλυπτε ο αναγνώστης μέσα στα βιβλία. Στην πορεία αποκαλύπτεται ο ρόλος της Eve σε κάποιες από αυτές τις ιστορίες και με απανωτούς γρίφους και σουρεαλιστικές εικόνες ξεδιπλώνεται το μυστήριο που πρέπει να καταλήξει εκεί όπου ξεκίνησε: στη Μεγάλη Βιβλιοθήκη. Καλοί, κακοί, άσχημοι, όμορφοι, αθώοι και επίβουλοι χαρακτήρες περιστρέφονται γύρω από τους ταξιδιώτες των βιβλίων καθώς αναζητούν αυτό που έχασαν, χωρίς να ξέρουν τι ακριβώς είναι.

Παρά τις σκηνές χιούμορ, γύμνιας και ενίοτε λεσβιακών εκδηλώσεων της Lilith προς τη Hatsuki, το anime παίζει ευχάριστα με την έννοια των δυνατοτήτων: δεν θα ήταν η ζωή μας πιο εύκολη αν μπορούσαμε απλώς να γράψουμε τα γεγονότα με ένα στυλό; Δεν θα ήταν θαυμαστό να έχεις τόσους κόσμους στα πόδια σου και να αρκεί να απλώσεις το χέρι σου σε ένα ράφι για να ζήσεις κάτι νέο; Η απάντηση μπορεί να σας ξαφνιάσει, αλλά πάντα να θυμάστε ότι, αν και μόνο ο συγγραφέας έχει το δικαίωμα να ξαναγράψει το βιβλίο, είναι τελικά οι πράξεις των χαρακτήρων που χαράζουν την πορεία της ιστορίας.

Ποτέ κανείς δεν παρουσίασε την υπόθεση της Ελεύθερης Βούλησης σε 13 επεισόδια ενός παράξενου anime. Αν σας ιντριγκάρει, εγγυώμαι ότι θα σας αρέσει. Η μουσική και το σχέδιο είναι φανταστικά αλλά το παρόν πρέπει να στραφείτε στο fansubbing για να το δείτε.

 

Από εμένα, over and Out
(and please someone shoot me in my sleep)

Bakuma-dono

 



shinjuku express archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi