Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Δημήτρη Σακαρίδη
05-08-05

A Bit Later Than Usual...

Sorry για την καθυστέρηση, αλλά πραγματικά οτιδήποτε μπορούσε να πάει στραβά στο πρόγραμμα μου αυτές τις μέρες (COMICDOM-related or otherwise), πήγε! Anyway, ελπίζω πως αυτή η καθυστέρηση θα είναι και η τελευταία για το άμεσο μέλλον.

 

Last Week In Comicland

Λίγα -και αδιάφορα- τα νέα για αυτήν την εβδομάδα. Να υποθέσω πως οι εταιρίες κρατούν τις δυνάμεις τους για το Chicago; Ελπίζω τουλάχιστον εκεί να έχουμε πραγματικά νέα και όχι glorified press releases όπως στο San Diego. We'll know soon enough, I guess...

Ο Brian Michael Bendis επέκτεινε το αποκλειστικό του συμβόλαιο με τη Marvel. Το μόνο που έχω να πω στους πραγματικούς fans της Marvel αλλά και σε όλους όσους θέλουν να διαβάζουν καλά comics είναι... tough luck! Ακόμη και οι πιο φανατικοί από τους οπαδούς του Bendis έχουν αρχίσει να παίρνουν χαμπάρι πως α) το να ξεχειλώνεις μια ιστορία 30 σελίδων σε έξι τεύχη είναι κλοπή για τον αναγνώστη και β) το να βάζεις όλους τους χαρακτήρες σου να μιλούν σαν να είναι νταβατζήδες από το Harlem ή νέο-noir femme fatales, δεν είναι characterization αλλά αρρωστημένη ψύχωση με έναν street tough τρόπο ζωής που ποτέ δεν είχες την ευκαιρία να ζήσεις ως καλοαναθρεμμένο λευκό παιδάκι. Μόνο οι late-converts όπως ο Κατιρτζιγιανόγλου υποστηρίζουν ακόμη τον BMB... αλλά θα τους περάσει σύντομα.

O Jim Lee μιλάει για την επιστροφή του στο WILDCATS. Τώρα, ειλικρινά, περιμένετε να σχολιάσω σοβαρά, είτε το γεγονός είτε τη συνέντευξη που έδωσε ο Lee στο NEWSARAMA; Με βάση όλα όσα έχουμε δει τα τελευταία χρόνια από τους Morrison και Lee, όπου ο μεν πρώτος προσπαθεί επίμονα να καταστρέψει το καλό όνομα που είχε δημιουργήσει κάποτε και ο δεύτερος έχει βαλθεί να αποδείξει πως είναι ο πιο στάσιμος από όλους τους original Image creators (ακόμη και ο Liefeld έχει βελτιωθεί - σίγουρα παραμένει απαράδεκτος, αλλά τουλάχιστον προσπαθεί), πόσο βλακωδώς αισιόδοξος πρέπει να είναι κανείς για να περιμένει κάτι έστω ελάχιστα ενδιαφέρον από τη συνεργασία τους; No news για μένα, το συγκεκριμένο marketing trick της DC. Αν δεν υπήρχε το COMICDOM που με αναγκάζει να παρακολουθώ όλα τα high profile projects (θου Κύριε), το πιθανότερο είναι πως δεν θα το αγόραζα καν.

 

Review City

Manga reviews. Better late than never, I suppose.

ALICHINO VOL. 1 (Kouyu Shurei, Tokyopop)
Όταν είπα πριν από λίγες βδομάδες στο φίλο μου τον Αντρέα Μιχαηλίδη (go read SHINJUKU EXPRESS now - then come back here...) ότι είχα αγοράσει το πρώτο volume του ALICHINO είδα τα μάτια του, κυριολεκτικά, να λάμπουν από χαρά. Λυπάμαι που δεν μπορώ να συμμεριστώ τον ενθουσιασμό του. Σίγουρα το ALICHINO είναι τρομερά ατμοσφαιρικό, καταπιάνεται με κάποια ενδιαφέροντα "βαθιά νοήματα" και έχει το πλεονέκτημα του εξαιρετικού artwork (ορισμένες από τις σελίδες του Shurei μπορείς πραγματικά να στέκεσαι και να τις χαζεύεις για ώρες), αλλά παρ' όλα αυτά... είναι απίστευτα αργό! Στην πραγματικότητα, στις 143 σελίδες αυτού του πρώτου volume δε συμβαίνει απολύτως τίποτε, πέρα από ένα πολύ γενικό intro για το τι είναι τα Alichino και ποιά είναι η σχέση του μυστηριώδους "πρωταγωνιστή" (highly debatable, by the way) Tsugiri με αυτά. On the plus side, το 5σέλιδο preview του επόμενου volume που περιέχεται στο paperback, μοιάζει αρκετά πιο "ζωηρό", σε βαθμό που να με κάνει να πιστεύω πως μπορεί να συμβεί κάτι ουσιαστικό στο μέλλον. I'll keep an eye on this, αλλά με αρκετή δυσπιστία. (B)

BERSERK VOL. 1 (Kentaro Miura, Dark Horse Manga)
Λίγο sci-fi, λίγο samurai, λίγο fantasy epic, λίγο action drama... Το συγκεκριμένο manga προσπαθεί να είναι πολλά πράγματα ταυτόχρονα και δυστυχώς τα καταφέρνει ψιλό-καλά σε όλα, αλλά σε κανένα εξαιρετικά. Το story κινείται διαρκώς μεταξύ του εξωφρενικά βίαιου και του παιδικά αστείου, αλλά οι εναλλαγές στο mood είναι λίγο άτσαλες και βεβιασμένες και σε καμία περίπτωση δεν συνθέτουν ένα ομοιογενές σύνολο (σε αντίθεση με το HELLSING - review follows). Το σκίτσο του Miura συνδυάζει το καρτουνίστικο και το ρεαλιστικό στιλ με επαρκή αποτελέσματα, αλλά η ανατομία του είναι λίγο off. Όχι αρκετά καλό ώστε να το προτείνω σε κάποιον ή να παρακολουθήσω τα επόμενα volumes. (C)
(στην πραγματικότητα, ούτε αυτό το volume το αγόρασα εγώ, αλλά μου το δάνεισε ο webmaster/reviewer/good guy του COMICDOM, Γιάννης Κουρουμπακάλης - thanks John!)

DARK WATER (Koji Suzuki/Meimu, ADV Manga)
Θαυμάσιο adaptation από τον manga artist Meimu, στο ομώνυμο βιβλίο του διάσημου Ιάπωνα συγγραφέα τρόμου (και όχι μόνο, όπως αγανακτισμένος δηλώνει ο ίδιος) Koji Suzuki, το οποίο μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία και στον κινηματογράφο (όπως και τα προηγούμενα βιβλία του, THE RING και THE RING 2). Ο Meimu, καταφέρνει να μεταφέρει άριστα το "ανησυχητικά ήσυχο" κλίμα του βιβλίου και παρουσιάζει με εξαιρετικό τρόπο, ιστορίες πραγματικού τρόμου, που σε κρατούν καθηλωμένο από την αρχή ως το τέλος. Το manga αποτελείται από τέσσερις ιστορίες, που έχουν ως κοινό θεματικό άξονα το νερό (σε όλες του τις εκφάνσεις), με την βασική ("Dark Water") να είναι και αυτή που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Suzuki για άλλη μια φορά καταπιάνεται με τον τρόμο που μπορεί να κρύβεται πίσω από τα απλά καθημερινά αντικείμενα και τις "μνήμες" που μπορεί να κουβαλούν μέσα τους. Τα εγκλήματα του παρελθόντος μπορούν εύκολα να περάσουν, μέσα από τα "μολυσμένα" αντικείμενα, στους μελλοντικούς κατόχους των αντικειμένων αυτών και να ξυπνήσουν συναισθήματα και ανησυχίες που μέχρι τότε ήταν βαθιά κρυμένες μέσα τους. Οι τρεις μικρότερες ιστορίες του DARK WATER ("Island Cruise", "Adrift" και "Forest Beneath The Waves"), αν και δεν φτάνουν στο ίδιο επίπεδο όσον αφορά την ατμόσφαιρα και το scary element (με την πιθανή εξαίρεση του "Island Cruise", που όμως αδικείται από το αδικαιολόγητο happy end), αλλά παραμένουν εξαιρετικά καλογραμμένες, με θαυμάσιο στρωτό storytelling από τον Meimu και σκίτσο σαφώς άνω του μετρίου. (A)

DEUS VITAE VOL. 1 (Takuya Fujima, Tokyopop)
Ομολογώ πως αυτό που με τράβηξε αρχικά στο συγκεκριμένο manga ήταν το εξωπραγματικά καλό σχέδιο του Takuya Fujima. Πλούσιο, με έμφαση στη λεπτομέρεια και απίστευτα sexy (με όλες τις πιθανές ερμηνείες της λέξης). Ακόμη και αν η ιστορία ήταν παντελώς αδιάφορη, θα μπορούσα να το προτείνω σε όλους απλά και μόνο ως beautiful artifact. Το καλό είναι πως και το plot παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Το έτος 2068 οι άνθρωποι κατασκεύασαν έναν υπολογιστή που εμπεριείχε το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης, με σκοπό να προστατέψει και να βοηθήσει την ανθρωπότητα. Τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως τα είχαν σχεδιάσει οι επιστήμονες, καθώς το πανίσχυρο αυτό μηχάνημα, απέκτησε βούληση (μερικές φορές νομίζω πως και ο δικός μου υπολογιστής έχει δική του βούληση και θέλει να με οδηγήσει σιγά-σιγά στο φρενοκομείο... but I digress) και δημιούργησε την Leave, το υπέρτατο όπλο που κατέστρεψε ολοσχερώς την ανθρωπότητα (well, almost) και αποτέλεσε τη Δύναμη από την οποία "γεννήθηκαν" οι Μητέρες που κυβερνούν τον Πλανήτη (πάντα ήξερα πως μια μέρα τη Γη θα κυβερνούν χυμώδεις ημίγυμνες γκόμενες... but again, I digress). Οι Μητέρες δημιούργησαν ένα νέο γένος, πολύ πιο δυνατο και πιο ανθεκτικό από τον Ανθρωπο, τους Selenoids, ανθρωποειδή με μοναδικές ικανότητες που πλέον είναι οι κάτοικοι του Πλανήτη, καθώς όπως είπαμε, το ανθρώπινο γένος έχει εκλέιψει... ή μήπως όχι; Συναρπαστικό σενάριο, υπέροχο σχέδιο και μια αρρωστημένη εμμονή με το sex και τα... παρακλάδια του. Don't miss it! (A+)

HELLSING VOL. 1 (Kohta Hirano, Dark Horse Manga)
Φτάσαμε στο καλύτερο από τα manga που έχω για αυτήν την εβδομάδα. Το HELLSING του Kohta Hirano είναι ένα πραγματικό αριστούργημα με ιδιαίτερα cult καταβολές, αλλά και με μια ελκυστικά mainstream αισθητική που το κάνει accessible για όλους. Πρωταγωνιστές του HELLSING είναι τα μέλη της ομώνυμης μυστικής βρετανικής οργάνωσης, η οποία έχει ως αντικείμενο το... vampire hunting. Στο πρώτο volume γνωρίζουμε την Integra Hellsing, νεαρή διευθύντρια της οργάνωσης (την οποία κληρονόμησε από τον πατέρα της) τον ultra-cool τύπο που ακούει στο όνομα Alucard, τον πιο αποτελεσματικό κυνηγό βρικολάκων, ο οποίος έχει ως βασικό πλεονέκτημα το γεγονός ότι είναι και ο ίδιος βρικόλακας (or something like that) και την Police Girl, μια νεαρή αστυνομικό που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του καθήκοντος και ο Alucard της έδωσε τη δυνατότητα να επιστρέψει στη ζωή ως... undead. Και οι τρεις πρωταγωνιστές είναι άριστα διαμορφωμένοι και ο καθένας από αυτούς θα μπορούσε να σηκώσει ένα ολόκληρο τίτλο μόνος του (ναι, ακόμη και η low-profile Police Girl). Το σενάριο του Hirano ισορροπεί άψογα ανάμεσα στο χιούμορ και την κινηματογραφική βία (think PULP FICTION), ενώ το pacing είναι τόσο γρήγορο που πραγματικά αισθάνεσαι την αδρεναλίνη να ανεβαίνει σε κάθε panel transition. To HELLSING VOL. 1 αποτελείται από έξι κεφάλαια (orders) και πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς πιο απ' όλα ξεχωρίζει. Ίσως θα έβαζα λίγο πιο χαμηλά το πρώτο order ("Vampire Hunter"), μόνο και μόνο επειδή ο Hirano δείχνει να μην έχει βρει ακόμη απόλυτα το σχεδιαστικό του στιλ, ενώ θα έδινα ένα μικρό edge στο δεύτερο order ("Master Of Monsters") που είναι ουσιαστικά το origin της Integra, όπου βλέπουμε τον δραματικό τρόπο με τον οποίο κληρονόμησε -σε παιδική ηλικία- το Hellsing Agency από τον πατέρα της, την πρώτη της γνωριμία με τον Alucard (και τί γνωριμία ήταν αυτή!!!), αλλά και ένα από τα τελειότερα δείγματα action storytelling στη σκηνή όπου ο Alucard σώζει την Integra από τους επίδοξους δολοφόνους της. Αν ψάχνετε για ένα καλογραμμένο, όμορφο, γρήγορο και διασκεδαστικό manga, δεν νομίζω ότι μπορείτε να βρείτε κάτι καλύτερο από το HELLSING. Τρέχω αμέσως να αγοράσω τα επόμενα volumes! (A... insert infinite number of "plus" symbols)

LEGAL DRUG VOL. 1 (CLAMP, Tokyopop)
Πολυδιαφημισμένο και δημοφιλέστατο, το εν λόγω manga των CLAMP, ομολογώ ότι με ξένισε σε κάποια σημεία με την απροκάλυπτα gay αισθητική του, αλλά το σενάριο είναι τόσο καλογραμμένο και ενδιαφέρον που το παρέβλεψα γρήγορα. Στο φαρμακείο Green Drug, εργάζονται ο Kazahaya και ο Rikuo, δύο νεαροί άνδρες, εις εκ των οποίων έχει κάποιες ξεχωριστές υπερφυσικές δυνάμεις (μη φανταστείτε τηλεπαθητικές ικανότητες επιπέδου Phoenix - think small). Ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου (ο οποίος είναι μια από τις πιο ερμαφρόδιτες φιγούρες που έχω δει σε comic - ακόμη και σε comic των CLAMP) χρησιμοποιεί συχνά τους δύο νεαρούς (και κατ' επέκταση, τις ιδιαίτερες ικανότητες τους) στέλνοντας τους σε ειδικές αποστολές όπου στόχος είναι να ανακαλύψουν... πράγματα (ειλικρινά, δυσκολεύομαι να το θέσω διαφορετικά, χωρίς να αποκαλύψω βασικά elements του σεναρίου). Μέσα από αυτές τις αποστολές, οι δύο νεαροί (και κυρίως ο Kazahaya, που μοιάζει να είναι και ο βασικός πρωταγωνιστής σε αυτό το πρώτο volume, τουλάχιστον - είναι και ο αφηγητής, άλλωστε) ανακαλύπτουν περισσότερα πράγματα για τους εαυτούς τους, τις δυνάμεις τους αλλά και το μυστηριώδες αφεντικό τους (όχι όμως και για τον επίσης μυστηριώδη "κολλητό" του αφεντικού τους -think "boyfriend"- ο οποίος παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό). Η ιστορία είναι γεμάτη από ενδιαφέροντα και κρυπτικά hints και subplots, τα οποία κάνουν την άμεση ανάγνωση των επόμενων volumes, επιβεβλημένη. Αρκετά καλό και το σκίτσο που παρά τη λιτότητα της γραμμής του, είναι απόλυτα λειτουργικό σε σχέση με το σενάριο. (A+)

 

Master Of The Obvious

Είμαι βέβαιος πως πολλοί από εσάς δανείζετε συχνά σε non-comic reading φίλους σας, διάφορα καλά comics (με βάση το κριτήριο του καθενός, φυσικά) για να τα διαβάσουν και να ανακαλύψουν τα όσα έχει να προσφέρει η αγαπημένη μας Ένατη Τέχνη. Δεν θα ασχοληθώ με το πόσο ανώφελη είναι αυτή η προσπάθεια "επιμόρφωσης" του κοινού, καθώς το έχω κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν (πιστεύω -πάνω κάτω- πως αν κάποιος θέλει να διαβάσει comics θα τα ανακαλύψει μόνος του - it's a bit more complicated, actually, but I won't elaborate now).

Αυτό που θέλω να πω -το οποίο θα έπρεπε να είναι εξοργιστικά obvious σε όλους- είναι πως δίνοντας σε κάποιον να διαβάζει μόνο καλά comics, δεν τον βοηθάμε να εξελιχθεί ως αναγνώστης. Ο μόνος τρόπος για να γίνει κανείς ολοκληρωμένος αναγνώστης είναι να διαβάσει μεγάλες ποσότητες καλών αλλά και ΚΑΚΩΝ comics. Μόνο έτσι μπορεί να έχει πλήρως διαμορφωμένη άποψη για το ποιά στοιχεία ενός comic το καθιστούν καλό, καθώς αν δεν έχει απτά παραδείγματα κακής χρήσης της τεχνικής και των ιδιωμάτων της Τέχνης δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση να έχει επαρκές μέτρο σύγκρισης και θα είναι πρακτικά αδύνατο να κατανοήσει απόλυτα τι κάνει τα καλά comics να ξεχωρίζουν.

Κοινώς, για να εκτιμήσεις πλήρως το WATCHMEN, πρέπει να έχεις διαβάσει και τα X-FORCE του Rob Liefeld (or something equally horrendous).

Αλλά υποθέτω πως αυτό το ξέρατε ήδη όλοι.

 

Web Surfing

Αυτήν την εβδομάδα δεν έχω βάλει κάποιο creator website (έψαξα, αλλά δεν βρήκα τίποτε ιδιαίτερα ενδιαφέρον). Πάντως, έχω για σας τρία αρχειακά sites τα οποία είμαι βέβαιος πως θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα.

Valiant Revisited
Είμαι βέβαιος πως κάποιοι από εσάς θυμάστε την Valiant, την εταιρία που για ένα μικρό διάστημα στις αρχές τις προηγούμενης δεκαετίας τόλμησε να κοντράρει τους Big Two. Η εταιρία μπορεί να αποδήμησε εις Κύριον, αλλά οι fans της παραμένουν ενεργοί και ο πλέον ενεργός από όλους είναι ο Greg Holland, ο άνθρωπος που δημιούργησε αυτό το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ reference website, το οποίο περιέχει -κυριολεκτικά- τα πάντα που μπορεί να ενδιαφέρουν οποιονδήποτε είχε κάποτε έστω και ένα καθαρά εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον για την εταιρία που λέγεται (λεγόταν) VALIANT. Ακόμη και αν δεν υπήρξατε ποτέ fan της Valiant, ακόμη και αν δεν έχετε διαβάσει ούτε ένα τεύχος της εταιρίας, επισκεφτείτε το site του Greg. Σίγουρα δεν θα βγείτε χαμένοι.

Amazing World Of DC Comics
Μετά από το απόλυτο Valiant website, περνάμε στο Α-ΠΟ-ΛΥ-ΤΟ DC website. Ο Mike Voiles έχει καταγράψει ολόκληρη την ιστορία της DC Comics σε ένα site που περιέχει έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών, χιλιάδες εξώφυλλα κατηγοριοποιημένα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, αλλά και πολλά cool features, που πέρα από τη χρηστική τους αξία, αποτελούν και έναν εξαιρετικό τρόπο για να περάσει κανείς άπειρες ώρες στο διαδίκτυο. Must.

Silver Age Marvel Comics Covers
Ελαφρώς μικρότερο σε scope από το site του Mike Voiles, που ανέφερα παραπάνω, το συγκεκριμένο fan site ξεκίνησε με στόχο να δημιουργήσει ένα database που θα περιείχε τα εξώφυλλα όλων των comics που εξέδωσε η Marvel στη διάρκεια του Silver Age. Αργότερα βέβαια το πλάνο μεγάλωσε ελαφρώς, καθώς πλέον το site περιέχει και εξώφυλλα από τις δεκαετίες του '50 και του '70 (και όχι μόνο), ενώ έχουν προστεθεί και αρκετά extras, όπως κριτικές, αναλύσεις, ιστορικά άρθρα αλλά και εκτενείς αναφορές στους καλλιτέχνες που δημιούργησαν τα εξώφυλλα που τόσο αγαπήσαμε όλοι. Ατελείωτες ώρες (επιμορφωτικού) χαζέματος.

 

TV Or Not TV
Substitutes 'R' Us

Για αυτήν την εβδομάδα, το catch-all section του SLEDGEHAMMER, που αντικαθιστά το τηλεοπτικό κομμάτι μέχρι την έναρξη της νέας σεζόν, θα γεμίσει με τα τρία εξώφυλλα που εγώ προσωπικά θεωρώ ως τα καλύτερα στην ιστορία του Μέσου. Τα κριτήρια είναι καθαρά υποκειμενικά ασφαλώς, αλλά αν τολμήσει κανείς να πει ότι δεν του αρέσει κάποιο από αυτά τα εξώφυλλα, I will personally come down to your house and beat the shit out of you...

 

TOMAHAWK #116
by Neal Adams

 

NICK FURY, AGENT OF S.H.I.E.L.D. #4
by Jim Steranko

 

WEIRD SCIENCE FANTASY #29
by Frank Frazetta

 

Real World

Τις τελευταίες 15 μέρες, ξυπνάω στις 1:30 το μεσημέρι, δουλεύω από τις 2:30 έως τις 10 το βράδυ, επιστρέφοντας σπίτι πρέπει να ανεβάσω columns για το site, να κάνω update στα news, και να γράψω ότι μου αναλογεί (reviews, το column που διαβάζετε, ερωτήσεις για κλεισμένες συνεντεύξεις, μεταφράσεις συνεντεύξεων, κ.λπ). Συνυπολογίζοντας πως 2:30 με 4:30 τα ξημερώματα είμαι κολλημένος στην τηλεόραση βλέποντας επαναλήψεις από SIX FEET UNDER (Star) και TITUS (ANT1), ενώ παράλληλα πρέπει να βρίσκω χρόνο να διαβάζω και τα τεύχη μου, νομίζω πως δεν θα με παρεξηγήσει κανείς αν πω πως εδώ και λίγο καιρό δεν έχω πάρει μυρωδιά από τον έξω κόσμο.

 

Final Word

"Romeo And Juliet... It's kind of depressing, with everyone dying in the end and stuff... but the clothes are so cute."

(two "useless info" points σε όποιον αναγνωρίσει από ποια αμερικανική τηλεοπτική σειρά είναι η παραπάνω ατάκα).

See you in seven (well... six, actually).

 



sledgehammer archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi