Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Δημήτρη Σακαρίδη
11-11-04

So Many Comics... So Little Time (and money, too)

Όπως υποσχέθηκα, σήμερα θα ξεφυλλίσουμε το καινούργιο Previews της Diamond για να δούμε που θα ξοδέψουμε τα λεφτά μας σε 2 - 2 ½ μήνες. Εννοείτε ότι θα αναφερθώ μόνο στις νέες κυκλοφορίες και όχι σε όλους τους τίτλους που περιλαμβάνονται στον κατάλογο. Ας ξεκινήσουμε.

Η πρώτη εταιρία που συναντάμε από τους premier publishers είναι η Dark Horse. Προσπερνώ τα νέα editions των TPB's του Sin City (p.16) γιατί τα έχω ήδη σε τεύχη, στέκομαι λίγο στη σελίδα με το hardcover του Conan (p.19) αλλά αποφασίζω να μην το παραγγείλω καθώς έχω τα τεύχη και πρέπει με κάποιον τρόπο να κάνω οικονομία.

Apocalypse Nerd; Καινούργιο comic από τον Peter Bagge; Sign me up, please! (p.20)

Το Morbid του Peter Von Sholly (p.28) δεν μου λεει τίποτα από την παρουσίαση και δεν θα το παραγγείλω. Φαντάζομαι ότι μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρον για κάποιους, just not my cup of tea.

Δεν βλέπω κάτι άλλο στη Dark Horse καθώς αδιαφορώ για τα περισσότερα manga και για όλα τα Star Wars related, οπότε περνάω στη DC.

Batman titles για αρχή (p.55) και δεν βρίσκω τίποτα το ενδιαφέρον. Πολύ σπάνιο αυτό καθώς σχεδόν κάθε μήνα υπάρχουν 1-2 νέα πράγματα από Batman που μπορεί να παραγγείλω. Not this time.

Περνώντας στο Superman section (p.62), και μετά το «σοκ» του εξωφύλλου του Superman/Batman #17 (p.64) ανακαλύπτω το πρώτο DC αυτού του μήνα που θέλω να βρει το δρόμο του προς τη συλλογή μου. Superman: Strength από Scott McCloud (p.65). Ακούγεται -τουλάχιστον- ενδιαφέρον.

Με όλα αυτά φτάσαμε και στο DC Universe section (p.70), αυτό που συνήθως αποτελεί το core της μηνιαίας παραγγελίας μου. Το πρώτο χτύπημα στο πορτοφόλι μου έρχεται πολύ γρήγορα με το Bizarro World Hardcover (p.72) και δεν με πειράζει καθόλου. Το Bizarro Comics HC ήταν απλά εξαιρετικό, ενώ η λίστα με τους συντελεστές αυτή τη φορά είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή. Ξεχωρίζω τα ονόματα των Tony Millionaire, Evan Dorkin, Kyle Baker, Hunt Emerson, Dylan Horrocks, Tom Hart, Gilbert Hernandez, Peter Bagge, Eddie Campbell, Paul Grist, Craig Thompson και Ivan Brunetti.

Δύο σελίδες μετά έρχεται το δεύτερο χτύπημα, μικρότερης ισχύος αυτή τη φορά καθώς είναι απλά ένα $2.95 comic. Το Breach (p.74) του Bob Harras είναι ενδιαφέρον έστω και μόνο ως η πρώτη δουλειά του τέως X-Editor και Editor-In-Chief της Marvel. I promise a review for this one.

Τίποτα άλλο καινούργιο στο DC Universe section εκτός από το softcover του graphic novel του Howard Chaykin, Mighty Love (p.83). Είχα τσιγκουνευτεί να τα σκάσω για το hardcover και το σκέφτομαι. Η αλήθεια είναι πως ο Chaykin με έχει απογοητεύσει τα τελευταία χρόνια με τις δουλειές του... oh well, μάλλον θα περιμένω να έρθει στα shelves και θα αποφασίσω μετά.

Οι τίτλοι του Johnny DC section (p.91) δεν απευθύνονται σε εμένα, στο Beyond The Universe (p.93 δεν υπάρχει κάτι καινούργιο (περιμένω το Space Ghost σαν τρελός) ενώ στο από τα τρία trade paperbacks στο 2000 A.D. section (p.94) το μόνο που με ενδιαφέρει (και το παραγγέλνω) είναι το Bad Company των Milligan και Ewins.

Πάμε Humanoids όπου το Incal των Jodorowsky και Moebius (p.95) μοιάζει εξαιρετικά ενδιαφέρον αλλά μάλλον θα προτιμήσω το Chaos Effect των Christin και Bilal (p.97). Δυστυχώς το περιορισμένο (λέμε τώρα) budget μου με «υποχρεώνει να διαλέξω μόνο ένα από τα δύο και πάντα προτιμούσα τον Bilal από τον Moebius.

CMX (p.98) is not for me, sorry.

Wildstorm is next και μάλλον δεν θα παραγγείλω το ongoing Majestic (p.101). Το limited είναι συμπαθητικό, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Πρέπει να είμαστε και λίγο αυστηροί. Όλα τα υπόλοιπα στη Wildstorm είναι είτε paperbacks ή σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, οπότε περνάμε στη...

Vertigo. Τα τελευταία 3-4 χρόνια βρίσκω ελάχιστα πράγματα που να μου κινούν το ενδιαφέρον από το συγκεκριμένο imprint. Η χρυσή περίοδος των αρχών της δεκαετίας του '90 έχει περάσει ανεπιστρεπτί για το mature office της DC.

Πολλά paperbacks του Hellblazer (p.110, gotta take advantage of the movie, you know) τα οποία προσπερνώ καθώς έχω τα τεύχη, τουλάχιστον μέχρι εκεί που με ενδιαφέρει (πρώτο run του Garth Ennis). Αδιαφορώ πλήρως για το Hellblazer Movie Adaptation (p.110). Δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω να δω την ταινία, ούτως ή άλλως.

Δεν βλέπω άλλο #1 στη Vertigo και τα action figures και statues που ακολουθούν από DC Direct (p.121) δεν με αφορούν (I buy comics, not toys), οπότε ξεμπερδέψαμε με τη DC.

Ακολουθεί η Image. Το Beyond Avalon (p.131) δεν μου λεει τίποτα, ο Jim Mahfood δεν με ενθουσιάζει για να παραγγείλω το Classic 40 Ounce (p.135), το Freedom Force (p.140) είναι μάλλον για όσους τους αρέσει το ομώνυμο video game, το Negative Burn Collection (p.143) είναι σίγουρα εξαιρετικό αλλά έχω τα τεύχη (this is getting repetitive) και το Pigtale (p.146) μοιάζει πολύ cute για τα γούστα μου.

Στις πρώτες 20 σελίδες της Image το μόνο πράγμα που θα παραγγείλω είναι το graphic novel Four Letter Words (p.139). Το concept είναι έξυπνο και ο κατάλογος των συμμετεχόντων δημιουργών αφήνει υποσχέσεις.

Το The Ride είναι μια σειρά για την οποία με έχει πρήξει ο Σπύρος, οπότε λέω να παραγγείλω το one shot The Ride: Foreign Parts (p.148) για να του κάνω τη χάρη.

Το Seventh Shrine (p.150) δεν με πείθει και το ίδιο ισχύει και για το graphic novel The Silence (p.151) του -εντελώς άγνωστου σε μένα- Bruce Mutard. Στη συνέχεια έρχεται το Two-Bits. Χμμμμ, μάλλον όχι.

Τέλος και η Image. Περνάμε λοιπόν στη Marvel και παίρνουμε στα χέρια μας το Marvel Previews.

X-Men: Phoenix - Endsong (p.3). Το σχεδιάζει ο Greg Land και αυτός είναι αρκετός λόγος για να το πάρω.

Arana - The Heart Of The Spider (p.6)... Yeah right!

Αμέσως μετά έχουμε το X-23 (p.9). Να πω την αμαρτία μου, μου αρέσει πολύ το σχέδιο του Billy Tan, οπότε λέω να του δώσω μια ευκαιρία.

Το επόμενο #1 της Marvel είναι το Spider-Man/Human Torch (p.17) και εκτός από το nostalgia factor, υπάρχουν και τα ονόματα των Dan Slott (She-Hulk) και Ty Templeton (Bigg Time) που κάνουν αυτό το comic «must buy» για μένα.

Το Combat Zone: True Tales Of G.I.'s In Iraq (p.21) μου προκαλεί κάτι ανάμεσα σε γέλιο και οίκτο. Pass!

Και φτάνουμε στο Stormbreaker: The Saga Of Beta Ray Bill (p.29). O B.R.B. είναι από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες και το creative team των Michael Avon Oeming και Andrea Di Vito αποτελεί safe bet.

Incredible Hulk #77 (p.32). Peter David is back! Nuff said!

Ακολουθεί το Fantastic Four: Foes (p.39). O Robert Kirkman είναι ένας εξαιρετικός συγγραφέας και ο Cliff Rathburn ένας αξιοπρεπέστατος σχεδιαστής. Θα το πάρω, αλλά η απορία μου παραμένει. Πόσα comics με τους Fantastic Four χρειαζόμαστε κάθε μήνα;

Δεν βλέπω κάτι άλλο από τη Marvel, οπότε επιστρέφω στο main Previews για τις μικρές εταιρίες από τις οποίες θα αναφέρω μόνο τα comics που έχω αποφασίσει να παραγγείλω καθώς αυτό το άρθρο είναι ήδη αρκετά μεγάλο.

Jack Hunter: G.I.Spy από την Atomeka Press (p.230). Ενδιαφέρον premise και το σχέδιο του εκπληκτικού Matt Haley είναι plus.

Robocop: Wild Child από την Avatar (p.234). To Frank Miller's Robocop είναι εξαιρετικό. Στεναχωριέμαι λίγο που ο Juan Jose Ryp δεν θα είναι στο σχέδιο αυτή τη φορά, αλλά και ο Carlos Ferreira είναι πολύ καλός. Σενάριο από τον αλάνθαστο Steven Grant.

Λέω να δοκιμάσω το Fall From Grace της Beckett Entertainment (p.239) καθώς έχω διαβάσει πολύ καλά reviews για τα πρώτα τεύχη. Αυτόν τον μήνα κυκλοφορεί το τεύχος #4, ενώ είναι offered again και το #1 στην «can't miss» τιμή των $0.99.

Ένας ακόμα τίτλος για τον οποίο άκουσα καλά πράγματα είναι το Western Tales Of Terror από την Hoarse And Buggy Productions (p.293). Το τεύχος #2 έχει και ιστορία από τον Phil Hester (Green Arrow).

O fan favorite intergalactic swashbuckler των 80's, Grimjack επιστρέφει με το Grimjack: Killer Instinct της IDW (p.296). John Ostrander και Tim Truman. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς;

Κλείνουμε με το Wyatt Earp: Dodge City της Moonstone (p.307) από τους Chuck Dixon και Enrique Villagran. Τι να πω; Μου αρέσουν τα westerns.

Αρκετά κουραστικό θα έλεγα. Ελπίζω να σας έδωσα καμιά καλή ιδέα για την παραγγελία σας. I'm off to bed now.

Next Week: Comics Collecting.



sledgehammer archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi