Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Δημήτρη Σακαρίδη
28-10-04

Βγαίνουν Καλά Comics Σήμερα;

Όπως υποσχέθηκα την προηγούμενη Πέμπτη, σήμερα θα μιλήσω για τα δεκάδες καλά comics που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Μην περιμένετε βαθυστόχαστες αναλύσεις, μια απλή παρουσίαση θα κάνω. Και πάντα με εντελώς υποκειμενικά κριτήρια.

Επιπλέον, για να γίνει το όλο πράγμα λίγο πιο ενδιαφέρον, θα κάνω και μια αναφορά στους τίτλους που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα και από τους οποίους έχω «μεγάλες προσδοκίες». Η παρουσίαση των τίτλων γίνεται ανά εταιρία και με εντελώς τυχαία σειρά.

Αρκετά με τις εισαγωγές...

DC COMICS

JSA: Σταθερά ένα από τα καλύτερα κλασικά υπερηρωικά comics στα stands. Μην περιμένετε de-constructive superheroes και κοινωνικό-πολιτικές προεκτάσεις. Just good, old-fashioned, action oriented men in tights.

HAWKMAN: Η δουλειά που έκαναν ο Geoff Johns και ο Rags Morales στον τίτλο έμοιαζε αξεπέραστη. Και όμως... Τα τελευταία τεύχη από τους Palmiotti, Grey και Sook έχουν δώσει μια νέα υπόσταση στον ήρωα και τον τίτλο. Must read.

ADAM STRANGE: Το ξέρω ότι έχει κυκλοφορήσει μόνο ένα τεύχος ως τώρα, αλλά πιστεύω ότι το Adam Strange μπορεί να είναι η μεγάλη έκπληξη της σεζόν. Πολύ ενδιαφέρον concept και εξαιρετικό σχέδιο.

IDENTITY CRISIS: Δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να εκφράσουν πλήρως τον ενθουσιασμό μου για αυτό το limited. Μακράν το καλύτερο comic της τελευταίας πενταετίας.

HUMAN TARGET: Γιατί δεν υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που να αγοράζουν αυτό το comic. Ο Peter Milligan έχει πάρει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα concepts στην ιστορία του fiction και το έχει αξιοποιήσει στο έπακρο. Great art, too.

FABLES: Οι ήρωες των παιδικών παραμυθιών υπάρχουν... και είναι το ίδιο ανθρώπινοι με εμάς. Από το ιδιοφυές (και συνάμα διεστραμμένο) μυαλό του Bill Willingham.

EX-MACHINA: Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν πρωτότυπες ιδέες. Θερμά συγχαρητήρια στον Brian Vaughn για το πιο ενδιαφέρον και αυθεντικό σενάριο της χρονιάς.

LOOKING FORWARD TO: Το πολυαναμενόμενο από όλους Green Lantern: Rebirth, το επόμενο storyline στο Superman/Batman από τον εκπληκτικό Carlos Pacheco, το run του Dave Lapham στο Detective Comics, το Ocean του Warren Ellis, τα δύο νέα projects του Grant Morrison, JLA: Classified και Seven Soldiers, το run του Kurt Busiek στο JLA και φυσικά το ολοκαίνουργιο Legion Of Super Heroes (Yaaaaayyyy!!!!)

MARVEL COMICS

SUPREME POWER: Εμένα ο Straczynski Δε μου αρέσει ιδιαίτερα, αλλά οφείλω να παραδεχτώ ότι στο SP έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Το σχέδιο του Gary Frank δεν βλάπτει επίσης.

SHE-HULK: Σχεδόν κάθε μήνα, είναι το comic που βγάζει το περισσότερο (intentional) γέλιο. Δεν είναι Byrne, αλλά είναι -μάλλον- το next best thing.

UNCANNY X-MEN: Chris Claremont is back...Better than ever. Alan Davis is here too...Great as always! Οι καλύτεροι X-Men από τη εποχή που ο Claremont μεγαλουργούσε μαζί με τον Byrne.

NEW X-MEN: ACADEMY X: Το ξέρω ότι θα φαω πολύ κράξιμο για αυτή μου την επιλογή, αλλά προσωπικά μου θυμίζει τόσο πολύ early New Mutants που θα το έβαζα έστω και μόνο για το nostalgia factor.

LOKI: Ειλικρινά δεν περίμενα ποτέ η Marvel να εκδώσει ένα τέτοιο comic. No details. Just try it.

STRANGE & NIGHTCRAWLER: Από το πρώτο τους τεύχος οι δύο αυτές σειρές δίνουν πολύ καλές υποσχέσεις. Είναι βέβαια πολύ νωρίς για να τις προτείνω ανεπιφύλακτα, αλλά πιστεύω ότι αξίζει να τις δοκιμάσει κάνεις.

LOOKING FORWARD TO: Την επιστροφή του Peter David στο Hulk, το limited series, Avengers: Earth's Mightiest Heroes του Joe Casey και το καινούργιο Iron Man από τον Warren Ellis.

DARK HORSE

USAGI YOJIMBO: Εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, ο Stan Sakai δημιουργεί το καλύτερο all ages funny animal comic από την εποχή του Carl Barks. Highly recommended.

CONAN: Μετά από παααααααάρα πολλά χρόνια το αναγνωστικό κοινό διαβάζει καλές ιστορίες Conan. Μπράβο στον Kurt Busiek!

SHI: JU NEN: Ο Bill κατόρθωσε μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια που έχουν περάσει από την έκδοση του Way Of The Warrior #1 να μετατρέψει την Ana Ishikawa σε έναν από τους κορυφαίους θηλυκούς χαρακτήρες στην ιστορία του μέσου. Not just a bad girl anymore.

LOOKING FORWARD TO: Το limited Samurai: Heaven & Earth από τους Ron Marz και Dave Ross μοιάζει τουλάχιστον promising.

IMAGE COMICS

SAVAGE DRAGON: Θα το πω χωρίς ίχνος δισταγμού. Τα τελευταία 20 χρόνια δεν υπήρξε άλλος υπερηρωικός τίτλος που να διατήρησε τόσο υψηλό επίπεδο ποιότητας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

LOOKING FORWARD TO: Το Hunter Killer των Mark Waid και Marc Silvestri έχει πολύ καλές προοπτικές, αν και προσωπικά δεν έχω διαβάσει ποτέ comic της Top Cow που να μου άρεσε ιδιαίτερα.

DEVIL'S DUE PUBLISHING

JIM STARLIN'S COSMIC GUARD: Τα είπα στο review της Τρίτης. Ανέλπιστα καλό.

LOOKING FORWARD TO: Πολύ ενδιαφέροντα υπερηρωικά concepts παίζουν από την DDP για τους επόμενους μήνες όπως το Infantry του Joe Casey, το Defex του Marv Wolfman και το Blade Of Kumori του Ron Marz. Φυσικά δεν ξεχνάμε και το Hero2 από τους «θεούς» Keith Giffen και J.M. DeMatteis.

AVATAR

FRANK MILLER'S ROBOCOP: Για όσους νομίζουν ότι το σενάριο του Frank Miller για το Robocop είχε καμιά σχέση με το εξάμβλωμα που είδαμε στη μεγάλη οθόνη, guess again! Έξοχο adaptation από τον -hugely underrated- Steven Grant και πραγματικά απίστευτο σχέδιο από τον Juan Jose Ryp.

LOOKING FORWARD TO: Με βάση το πρόσφατα εκδοθέν preview, to Gypsy του Brian Pulido μοιάζει αρκετά ενδιαφέρον σαν ιστορία, αλλά πραγματικά νομίζω ότι το σχέδιο του Paulo Siqueira είναι αρκετά σημαντικός λόγος για να το αγοράσει κανείς.

DRAWN & QUARTERLY - FANTAGRAPHICS

(Αυτές τις δύο εταιρίες τις έβαλα μαζί και γιατί τα comics τους μοιάζουν αρκετά σε αισθητική, ύφος και προθέσεις αλλά επίσης και γιατί -σχεδόν- όλα κυκλοφορούν όχι πολύ συχνά. Κάτι που κάνει το κάθε τεύχος -ένα εν δυνάμει- «looking forward to».)

EIGHTBALL: Για τον Dan Clowes τα λέω εδώ και τουλάχιστον 12 χρόνια και τα γράφω σχεδόν 9 χρόνια. Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να αρχίσει να μου κόβει μισθό. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ (sort of) ONGOING COMIC ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ!

LOVE & ROCKETS: Σίγουρα δεν είναι για όλους. Σε όσους αρέσει όμως, κυριολεκτικά το προσκυνούν. Works better in large chunks (trade paperbacks).

PALOOKAVILLE: Θέλετε να δείτε τη δημιουργική πορεία μιας ιδιοφυίας που διαρκώς εξελίσσεται. Αγοράστε όλες τις δουλειές του Seth.

OPTIC NERVE: Αν και έχει αρχίσει να μου τη σπάει λίγο με το μπλαζέ υφάκι του στα τελευταία 2-3 τεύχη, θα αισθανόμουν άσχημα αν δεν το πρότεινα. Ο Adrian Tomine είναι ένα πραγματικά αυθεντικό ταλέντο που αξίζει την προσοχή όλων μας.

PEEP SHOW: Οι μισανθρωπικές περιπέτειες του πιο εκνευριστικού ανθρώπου στον πλανήτη. O Joe Matt εκτός από πολύ καλός cartoonist είναι και ο πλέον αντιπαθής πρωταγωνιστής στην ιστορία του μέσου. Κυκλοφορεί περίπου ένα τεύχος κάθε 2-3 χρόνια όποτε μην αγχώνεστε για τα έξοδα.

Whoa! Ήταν πολύ πιο δύσκολο απ' ότι φανταζόμουν. Ελπίζω οι δύο άνθρωποι που διάβασαν το σημερινό Sledgehammer ως το τέλος, να το βρήκαν στοιχειωδώς ενδιαφέρον. Την επόμενη φορά που θα υποσχεθώ ότι θα γράψω κάτι που να απαιτεί τόση έρευνα σε όλο το φάσμα της comic industry, ελπίζω να βρεθεί κάποιος να μου ρίξει μια στο κεφάλι.

Next Week: Continuity - The New Dirty Word!



sledgehammer archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi