Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Δημήτρη Σακαρίδη
30-12-04

Τα 10 Καλύτερα Comics Της Χρονιάς

Όπως είχε ανακοινωθεί από την προηγούμενη βδομάδα...

10. Doom Patrol
Πόσα χρόνια είχατε να διαβάσετε ένα πραγματικά καλό comic από τον John Byrne; Εγώ πάντως, πολλά! To Doom Patrol είναι ένα κλασικό υπερηρωικό comic, γεμάτο fun και συγκινήσεις, σαν αυτά που είχαμε συνηθίσει να διαβάζουμε στη δεκαετία του '80. Και δεν υπάρχουν πολλά τέτοια σήμερα.

9. Intimates
Όταν έχεις διαβάσει κάποιες δεκάδες χιλιάδες comics, οι απαιτήσεις σου από ένα πρώτο τεύχος περιορίζονται στο να σου κινεί το ενδιαφέρον να διαβάσεις το δεύτερο. Χωρίς καμία επιφύλαξη, μπορώ να πω πως το πρώτο τεύχος του Intimates ήταν το πιο ελπιδοφόρα #1 από όλα τα ongoing series που διάβασα τα τελευταία χρόνια. Φανταστείτε τον ενθουσιασμό μου όταν διαπίστωσα ότι και το #2 ήταν εξίσου καλό. Well done, Mr. Casey!

8. Stray Bullets
Είναι κοινώς αποδεκτό πως ο Dave Lapham είναι ένας από τους κορυφαίους storytellers που εργάζονται στα αμερικάνικα comics αυτή τη στιγμή. Κάθε τεύχος του Stray Bullets αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να γράψει crime comics. Όσοι πιστεύουν πως το 100 Bullets είναι το απαύγασμα της noir αισθητικής και πως το γράψιμο ποζεράδων όπως ο Azzarello, o Bendis και ο Rucka είναι ο ορισμός του street tough, guess again! O Lapham τα κάνει όλα αυτά πολύ καλύτερα και χωρίς να περιορίζεται από την γκλαμουριά του mainstream.

7. Conan
Ήμουν πάντα της γνώμης πως τα τελευταία καλά Conan γράφτηκαν στην περίοδο των Roy Thomas και Barry Windsor Smith. Αυτό ίσχυε μέχρι να διαβάσω τη νέα σειρά της Dark Horse. Ο Kurt Busiek κατόρθωσε (με τη συμβολή του Cary Nord) να ξανακάνει τον Κιμμέριο πολεμιστή συναρπαστικό. Ένα από τα λίγα comics που σου δίνουν την αίσθηση πως γίνονται καλύτερα με κάθε τεύχος.

6. Hawkman
Ποτέ δεν μου άρεσε ο Hawkman! Σίγουρα έχουν γραφτεί κάποιες εξαιρετικές ιστορίες με πρωταγωνιστή τον Carter Hall, απλά ποτέ δεν αισθανόμουν fan του συγκεκριμένου χαρακτήρα. Το απίστευτα σταθερό επίπεδο υψηλής ποιότητας που έχει διατηρήσει αυτός ο τίτλος για περισσότερα από τριάντα τεύχη με έχει καταπλήξει. Fan δεν έχω γίνει ακόμα... είμαι όμως επικίνδυνα κοντά.

5. Green Lantern: Rebirth
Το συγκεκριμένο limited series θα είχε μια θέση στο προσωπικό μου Top 10 ακόμα και αν το έγραφαν και το σχεδίαζαν μαϊμούδες με ψυχολογικά προβλήματα και πάρκινσον! Ο Hal Jordan επιστρέφει... και αυτό είναι αρκετό! Το εξαιρετικά καλογραμμένο -και δαιδαλώδες- σενάριο του Geoff Johns και η καλύτερη σχεδιαστική δουλειά της καριέρας του Ethan Van Sciver λειτουργούν απλά ως κερασάκια στην -ούτως ή άλλως υπέροχη- τούρτα.

4. Usagi Yojimbo
Stan Sakai is God! Όποιος διαφωνεί είναι απλά άσχετος!

3. Fables
ʼλλη μια εξαιρετική σεζόν για τον κορυφαίο τίτλο που έχει βγει από τη Vertigo τα τελευταία χρόνια. Το τέλος του March Of the Wooden Soldiers ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε να είναι, ενώ τα τεύχη που ακολούθησαν έθεσαν τις βάσεις για μια συναρπαστική συνέχεια με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις. Σίγουρα ο πιο «περίεργος» mainstream τίτλος αυτήν την εποχή.

2. Eightball
Μόνο ένα τεύχος έβγαλε ο Dan Clowes μέσα στο 2004. ʼλλωστε, περίπου ένα τεύχος το χρόνο είναι και το average αυτής της αλλοπρόσαλλης, αλλά και ιδιοφυούς σειράς. Ένα τεύχος όμως, που πάντα αποτελεί event για όλους τους εραστές της Ένατης Τέχνης. Θα μπορούσα να πω ότι το τεύχος #23 ήταν το καλύτερο έως τώρα, αλλά το ίδιο ίσχυε και για το #22 και για το #21 και για το #20 κ.ο.κ. Είναι μαθηματικά βέβαιο πως το ίδιο θα ισχύει και για το #24... όποτε και αν κυκλοφορήσει.

1. Identity Crisis
Τι άλλο μπορώ να γράψω για το Identity Crisis που δεν έχει γραφτεί ήδη. Απλά αριστουργηματικό. Κάποια παιδάκια στη Marvel θα έπρεπε να πάρουν μαθήματα για το τι σημαίνει ρεαλισμός στα υπερηρωικά comics.

Next Week: Looking Ahead! Τι μας επιφυλάσσει το 2005;



sledgehammer archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi