Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Δημήτρη Σακαρίδη
14-07-05

I'm Baaaack...

Quiz:
Γιατί απουσίαζε το SLEDGEHAMMER την περασμένη Πέμπτη;

α) Ο Σακαρίδης βρισκόταν στο νοσοκομείο μετά το άκουσμα της είδησης για τον ongoing τίτλο του Βασίλη Λώλου στην Image.

β) Ο Σακαρίδης βρισκόταν για πέντε μέρες στο thinking room προσπαθώντας να σκεφτεί πως θα απαντήσει στα τρία-τέσσερα άτομα που του την είπαν (ξανά) για το θέμα "Λώλος" στο forum του COMICART.

γ) Ο Σακαρίδης βρισκόταν στη φυλακή (τελικά η κοπέλα ήταν ανήλικη - how the fuck should he know?).

δ) Ο Σακαρίδης έκανε πρόβες για να εμφανιστεί στο strip της Asaph.

ε) Ο Σακαρίδης έκαιγε εγκεφαλικά κύτταρα προσπαθώντας να φανταστεί πως θα είναι ο Μιχαλάκης με την κόκκινη φανέλα.

στ) Ο Σακαρίδης διάβαζε ξανά και ξανά το HOUSE OF M #1 προσπαθώντας να βρει έστω και ένα καλό στοιχείο στο απαράδεκτο αυτό comic.

ζ) Πορτοκαλί.

η) Τέσσερις φορές την εβδομάδα.

θ) Μαδρίτη.

ι) All of the above.

ια) None of the above.

 

Last Week In Comicland

Λίγα τα ενδιαφέροντα νέα την εβδομάδα που πέρασε, καθώς οι εταιρίες βρίσκονται σε "San Diego mode" και προετοιμάζονται πυρετωδώς για το μεγάλο convention. Δυστυχώς, γράφω αυτό το κείμενο Τετάρτη μεσημέρι και έτσι δεν έχω ακόμη καμία πληροφόρηση για το "pre-game show" του Comic Con International. Την επόμενη Πέμπτη θα κάνουμε μια συνολική εκτίμηση (μην περιμένετε να υπάρξουν και τίποτε κοσμοϊστορικά συμβάντα, πάντως).

Το σημαντικότερο πράγμα που συνέβη τις τελευταίες μέρες είναι η ανακοίνωση της ημερομηνίας της δίκης του retailer, Gordon Lee. Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον άτυχο retailer είναι "distribution on material depicting nudity or sexual conduct" (κακούργημα) και "distribution of material harmful to minors" (πταίσμα).

Προσέξτε καλά τη σύνταξη της δεύτερη κατηγορίας: δεν μιλάει για τη διανομή του συγκεκριμένου υλικού (πρόκειται για το Free Comic Book Day giveaway της Alternative Press) σε ανήλικους. Μιλάει απλά για τη διανομή του υλικού, το οποίο τυγχάνει να είναι επιβλαβές για τους ανήλικους. Κοινώς, ακόμη και αν ο Lee δεν επέτρεπε στα ανήλικα παιδιά που βρέθηκαν στο μαγαζί του στο Free Comic Book Day να πάρουν το συγκεκριμένο comic, η κατηγορία ευσταθεί απλά και μόνο επειδή το comic βρισκόταν εκεί!

Η λογική εδώ είναι πως, με δεδομένο ότι ένα comics store είναι "εξ ορισμού" χώρος συνάθροισης ανηλίκων (το οποίο δεν ευσταθεί, φυσικά, αλλά αυτό έχει επικρατήσει ως άποψη στον "έξω κόσμο"), οποιασδήποτε μορφής υλικό που δεν απευθύνεται σε αυτούς είναι "ξένο σώμα". Το γεγονός, βέβαια, πως το συντριπτικό ποσοστό των πελατών ενός comics store είναι ενήλικες δεν έχει καμία σημασία για αυτούς που ερμηνεύουν τους νόμους (ερμηνείες που γίνονται κατά συνθήκη και συνήθως σχέτίζονται άμεσα με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες). Οι υπερφιλόδοξοι εισαγγελείς προσπαθούν να μας πείσουν πως θα έπρεπε να επικρατεί μια "δικτατορία των πιτσιρικάδων"...

Την πρώτη κατηγορία, δεν πρόκειται να το αναλύσω και πολύ. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκεται το κακό στο να διανέμει ή να πουλάει κάποιος comics (βιβλία, ταινίες, περιοδικά) στα οποία απεικονίζονται ή περιγράφονται σεξουαλικές περιπτύξεις, εφόσον φυσικά, η συγκεκριμένη διανομή ή πώληση γίνεται σε ενηλίκους. Κάπου έχουμε χάσει τη μπάλα μου φαίνεται.

Anyway, το Comic Book Legal Defense Fund, ο οργανισμός που αναλαμβάνει τη νομική υπεράσπιση ανθρώπων από το χώρο των comics οι οποίοι αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους κατηγορίες (και όχι μόνο), ζητάει τη στήριξη όλων μας, καθώς τα έξοδα της δίκης θα είναι πολλά. Ακόμη και αν δεν υπήρχε η περίπτωση του Lee όμως, μια συνδρομή στο CBLDF δεν θα ήταν κακή ιδέα. Ξοδεύουμε όλοι αρκετά λεφτά σε comics. Ας δώσουμε λίγα και σε αυτούς που φροντίζουν ώστε τα comics να συνεχίσουν να υπάρχουν και να μην ισοπεδωθούν από τη λαίλαπα της λογοκρισίας.

Σε άλλα νέα τώρα... εντυπωσιακό άνοιγμα έκανε η ταινία FANTASTIC FOUR που κατόρθωσε να μαζέψει 56 εκατομμύρια δολάρια μέσα στο Σαββατοκύριακο. Απροσδόκητα καλές εισπράξεις, με δεδομένο ότι οι περισσότερες εκτιμήσεις μιλούσαν για "ταβάνι" 40 εκατομμυρίων. Αυτό βέβαια που δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο είναι το κατά πόσο θα κατορθώσει η ταινία να κρατηθεί ψηλά και τις επόμενες εβδομάδες, καθώς υπάρχουν φόβοι πως το "kid crowd", που αποτελούσε και το target group της ταινίας, θα βρει άλλα ενδιαφέροντα από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (CHARLIE AND THE CHOCOLATE FACTORY).

Παρ' όλα αυτά, το γεγονός παραμένει πως η ταινία είναι (ή έστω, θα είναι) αρκετά επιτυχημένη για να οδηγήσει σε sequel. Ακόμη περισσότερες superhero movies λοιπόν, κάτι που, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σημαίνει ακόμη περισσότερα κινηματογραφικά σκουπίδια και ακόμη περισσότερες "προσβολές" για τα comics. I'm not happy.

Ο Greg Pak υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο με τη Marvel. Αντίθετα με όσα μας έχει συνηθίσει, η Marvel δεν κάνει exclusives μόνο με σχεδιαστές ή συγγραφείς που το μικρό τους όνομα είναι Brian. Πάντως, ο Pak είναι γενικά καλός συγγραφέας και η μόνιμη προσθήκη του στο House Of Ideas δεν θα βλάψει την εταιρία (ναι, το ξέρω πως το PHOENIX: ENDSONG ήταν για τα πανηγύρια, αλλά το παλικάρι έχει ταλέντο παρά τις όποιες παρασπονδίες του). Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο ακόμη, αλλά οι φήμες μιλούν για ongoing τίτλο σύντομα (λέτε τελικά να είναι αυτός ο αντικαταστάτης του BMB στο DAREDEVIL).

Με δυσάρεστα ανοίξαμε, με δυσάρεστα θα κλέισουμε. Πολλά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του σπουδαίου publisher/packager/designer, Byron Preiss που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το περασμένο Σάββατο. Οι ενέργειες του Preiss στα 70's έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία των μετέπειτα "graphic novels", ενώ το τελευταίο του project, η εταιρία iBooks, είχε ήδη αρχίσει να αφήνει το στίγμα της στη βιομηχανία. Κρίμα που ένας άνθρωπος μόλις 52 ετών, που είχε τόσα πολλά να προσφέρει, έφυγε τόσο νωρίς...

 

Review City

Λίγα τα reviews αυτήν την εβδομάδα. Αν όλα πάνε καλά και έχω τον ελεύθερο χρόνο που υπολογίζω να έχω, την επόμενη Πέμπτη θα εισβάλλω στα λημέρια του Ανδρέα Μιχαηλίδη και θα έχω ένα Manga Review Special (παρεμπιπτόντως, Ανδρέα, περιμένω ένα extra-sized SHINJUKU την επόμενη Τετάρτη για να εξιλεωθείς για την απουσία αυτής της εβδομάδας.

Για την ώρα...

ALBION #1 (A. Moore/L. Moore/Reppion/Oakley, DC Comics/Wildstorm)
What a load of crap! Χωρίς να μπάινω σε συζητήσεις περί νεποτισμού και σε παραλληλισμούς με τον Αντώνη και το Γιάννη Βαρδή, θα πω απλά πως το ALBION #1 είναι ένα απελπιστικά κακό comic με άτσαλα transitions, μετριότατους διαλόγους, άνευρο artwork και μια άχαρη αίσθηση νοσταλγίας για κάτι το οποίο είναι, essentially, ασήμαντο. Worst of the week, άνετα! (D-)

DEAL WITH THE DEVIL #1 (Miller/Schwartzrock, Alias Enterprises)
Πριν από ένα περίπου μήνα, είχα εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για το πρώτο τεύχος της νέας σειράς του Mike S. Miller. Το δεύτερο τεύχος ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό! Η ιστορία προχωράει με γρήγορους ρυθμούς (and you know I like "γρήγορους ρυθμούς") και πλέον αρχίζει να εκτυλίσσεται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα crime plots των τελευταιών ετών. Το concept του πρώην πληρωμένου δολοφόνου ο οποίος ζητάει τη βοήθεια ενός πρώην πράκτορα του FBI (τον οποίο ο ίδιος ο δολοφόνος είχε βγάλει σε σύνταξη διαλύοντας το ένα του πόδι) είναι πανέξυπνο και "παίζεται" με πολύ ρεαλιστικό τρόπο. Προσθέτοντας και το θαυμάσιο artwork και storytelling του "καινούργιου" Sherwin Schwartzrock (εγώ τουλάχιστον δεν τον ξέρω) έχουμε ένα ελκυστικό πακέτο που -για μένα- βάζει υποψηφιότητα για τα 10 καλύτερα της χρονιάς. (A+)

DREAM POLICE (Straczynski/Deodato, Marvel Comics)
Θα συμφωνήσω με τα περισσότερα που έγραψε οΗλίας Κατιρτζιγιανόγλου στο review του, προχθές. Το DREAM POLICE είναι ένα comic που διαθέτει ένα πανέξυπνο concept (έστω και αν είναι -εκ φύσεως- "one time only"), το οποίο δυστυχώς δεν είχε την εκτέλεση που του άξιζε. Στις περισσότερες σελίδες πρέπει να υποστούμε και το κακής ποιότητας χιούμορ του JMS, το οποίο μοιάζει ελαφρώς "off" σε κάποια σημεία που θα ήθελαν μεγαλύτερη συναισθηματική φόρτιση. Επιπλέον, εγώ βρίσκω και κάπως προβληματικό το σχέδιο του Mike Deodato, το οποίο δε νομίζω πως ταιρίαζει με το concept του comic. (C-)

FANTASTIC FOUR #528 (Straczynski/McKone/Lanning, Marvel Comics)
Αυτός ο Straczynski είναι τελικά πολύ μυστήριο τρένο. Εκέι που θες να τον βρίσεις, έρχεται και ξαναδίνει πνοή στους πεθαμένους FF και δεν μπορείς παρά να τον συγχωρήσεις για τα (κάμποσα) "αμαρτήματα" του. Το δεύτερο τεύχος του πρώτου του storyline συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον, καθώς και τα subplots είναι αρκετά (και -φαινομενικά- ουσιώδη), αλλά και το core story με τον Reed και τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει ως στόχο... (SPOILERS FOLLOW - MARK THE FOLLOWING TEXT IF YOU WANT TO READ FURTHER) ...εξομοιώσει τις συνθήκες του ατυχήματος που έδωσε τις δυνάμεις στους FF, με σκοπό τη δημιουργία ακόμη περισσότερων υπερανθρώπων με ανάλογες δυνατότητες, είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά που έχουμε διαβάσει σε comic που λαμβάνει χώρα στο ταλαιπωρημένο Marvel Universe, τα τελευταία χρόνια. Σταθερά καλό artwork από τον Mike McKone. (Α+)

G.I.JOE #0, 1 (Casey/Caselli/Pepoy, Devil's Due)
Εδώ, ουσιαστικά, δεν υπάρχει review. Το μόνο που θέλω να πω είναι πως αφού ο Joe Casey με ώθησε να διαβάσω G.I.JOE (το οποίο βρίσκω από αδιάφορο έως απωθητικό ως concept) τα οποία μάλιστα μου άρεσαν κιόλας, τότε πρέπει να είναι πολύ μεγάλος συγγραφέας! Χωρίς πλάκα, αν βρείτε σε κάποιο comic store το #0, που κοστίζει λιγότερο από μισό ευρώ, αγοράστε το και θα με θυμηθείτε. Αν δε σας αρέσει, το αγοράζω στη διπλή τιμή... (Α)

TEEN TITANS #25 (Johns/Clark/Thibert, DC Comics)
OUTSIDERS #25 (Winick/D' Anda, DC Comics)
Το απίστευτα βαρετό storyline "The Insiders" ολοκληρώθηκε χωρίς καμία έκπληξη. Οι δύο προδότες αντιμετωπίστηκαν, ο Superboy έφυγε με τον Luthor (always leave an open subplot), ενώ τη "νύφη" πλήρωσε η καημένη η Indigo που ήταν -όπως όλοι γνώριζαν από την αρχή- expendable. Κρίμα για το πολύ καλό artwork που πραγματικά πήγε χαμένο και στους δύο τίτλους. (C)

WILDSIDERZ #0 (Campbell/Hartnell/Avalon, DC Comics/Wildstorm)
Δεν έχουμε και πολύ μεγάλο δείγμα ιστορίας σε αυτό το preview της νέας σειράς του J. Scott Campbell, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των 24 σελίδων -που δεν έχουν διαφημίσεις- χρησιμοποιείται για character profiles, interviews και άλλα "paraphernalia", ενώ το πραγματικό preview του comic καταλαμβάνει μόνο 8 σελίδες (οι οποίες μοιάζουν απίστευτα με κινηματογραφικό trailer). Παρ' όλα αυτά, για όλους τους fans του Campbell (μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων), το γεγονός και μόνο πως υπάρχει καινούργιο interior art από τον Jeff είναι αρκετά σημαντικό. Περιμένω με ανυπομονησία το "πραγματικό" πρώτο τεύχος. (A)

 

Master Of The Obvious

Στο NOIZ - PREVIEWS PICKS που ανέβηκε την Τρίτη, είπα κάτι που πιστεύω πως χρειάζεται κάποιας μορφής ερμηνεία.

Την επόμενη φορά που θα δω το όνομα του -αναμφισβήτητα εξαιρετικά ταλαντούχου- Tomine στην ίδια πρόταση με αυτά των Clowes, Ware, Spiegelman, με τη λογική ότι πρόκειται για ισοδύναμους καλλιτέχνες, θα αρχίσω να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο.

Προς θεού, μην αποπειραθεί κανείς να μου προσάψει πως δεν εκτιμώ τον Tomine. Τον θεωρώ έναν απίστευτα ικανό δημιουργό, με ταλέντο, όραμα και ξεχωριστό ύφος και αυτό δεν το λέω τώρα, αλλά εδώ και δέκα χρόνια (όταν είχα παραγγείλει το OPTIC NERVE #1 από το PREVIEWS, δεν πρέπει να υπήρχαν περισσότεροι από 3 άνθρωποι στην Ελλάδα που γνώριζαν ποιός είναι ο Tomine - yes, I'm conceited, fuck off!!!).

Παρά το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, όμως, ο Tomine δεν παύει να είναι ένας δημιουργός με πολύ ξεκάθαρο πεδίο δράσης, συγκεκριμένο target group και (αυτό-)περιορισμένη θεματολογία, που είναι προφανές πως ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο για τα comics ως μέσο αφήγησης των ιστοριών που έχει μέσα του και λιγότερο για την αισθητική πρόοδο της Τέχνης. Το να μπάινει στην ίδια κατηγορία με δημιουργούς που έχουν επιφέρει καινοτομίες άνευ προηγουμένου και που τεστάρουν με κάθε τους δουλειά τα όρια και της δυνατότητες του μέσου όπως οι Spiegelman, Clowes, Ware, Crumb, Woodring κ.λπ, είναι τουλάχιστον άδικο για όλους αυτούς και διπλά άδικο για τον ίδιο τον Tomine, ο οποίος δεν απέκτησε ποτέ pretensions για το εύρος των ικανοτήτων και των προθέσεων του.

Κοινώς, ο Tomine δεν είναι στην ίδια κατηγορία με τους προαναφερθέντες (και είμαι σχεδόν βέβαιος πως δεν θα ήθελε να είναι). If this is not bloody obvious...

 

Web Surfing

Comic Book Legal Defense Fund
Για το CBLDF τα είπαμε και πιο πάνω. Ο συγκεκριμένος οργανισμός επιτελεί ένα θαυμαστό έργο και χρειάζεται τη στήριξη όλων μάς. Στο site του μπορείτε να βρείτε ιστορικές πληροφορίες για τη δράση του οργανισμού, ενδιαφέροντα άρθρα για τη λογοκρισία στα comics και φυσικά έχετε τη δυνατότητα να γίνετε μέλη και πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή να αισθάνεστε πως δίνετε κάτι πίσω στην κοινότητα.

Comic Book Awards Almanac
Ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον site το οποίο έχει σε αρχείο όλους τους υποψήφιους και νικητές των major comic book awards σε Αγγλία και Αμερική. Κατάλληλο για ώρες χαζέματος και κουβέντας με φίλους για την ορθότητα ή όχι των αποτελεσμάτων.

Brian Michael Bendis Official Site
Love him or hate him, λίγοι δημιουργοί κατόρθωσαν να κάνουν το όνομα τους αντικείμενο συζήτησης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, τόσο συχνά και με τόσο μεγάλη ένταση. Ο άνθρωπος που διχάζει το κοινό και που έχει μόνο φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς, σας περιμένει στο αρκετά προσεγμένο site του, όπου... όλα είναι ανοιχτά.

 

TV Or Not TV

Έχω φτάσει στο σημείο να μην παρακολουθώ σχεδόν καθόλου τηλεόραση τώρα το καλοκαίρι, καθώς δεν υπάρχει τίποτα της προκοπής. Το μόνο πράγμα που μπορεί να με κρατήσει μπροστά στο "κουτί" είναι οι σχετικά συχνές μεταδόσεις αγώνων στίβου, αλλά δεν πρόκειται να βγάλω στήλη από αυτές. Νομίζω πως το πιο σωστό θα ήταν να βάλω αυτό το section "στον πάγο" μέχρι να αρχίσει η χειμερινή τηλεοπτική σεζόν γύρω στα μέσα Σεπτέμβρη. Ως τότε...

 

Real World

Τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, με περισσότερους από 50 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Προσωπική άποψη δεν θα εκφράσω γιατί δεν υπάρχει θέμα "άποψης" σε τέτοια ζητήματα. Όταν σκοτώνονται αθώοι άνθρωποι (όσο "αθώος" μπορεί να θεωρηθεί ο μέσος άνθρωπος στις μέρες μας), υπάρχει πάντα θλίψη. Και δεν κάνω διαχωρισμούς. Το ίδιο ισχύει, για το Ιράκ, για το Πακιστάν, για τη Νέα Υόρκη στης 11/9/01, για το Βιετνάμ, για τη Χιροσίμα, για τους εκατομμύρια νεκρούς στην Ευρώπη κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και για τους δυστυχείς που είχαν την ατυχία να ζουν στις χώρες που αποφάσισε να "εκπολιτίσει" ο Μέγας Αλέξανδρος πριν από δυόμιση χιλιάδες χρόνια. Οι αθώοι είναι αθώοι ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής τους. Το κακό είναι πως πολλοί δε συμμερίζονται αυτήν την άποψη.

 

Final Word

Είναι πλέον Τετάρτη Βράδι και πάνω που ετοιμαζόμουν να γράψω κάτι καλό για τη συναυλία των White Stripes (στην οποία, αν πήγαινα ακόμη σε συναυλίες, θα ήμουν οπωσδήποτε, καθώς θεωρώ τους Stripes το σπουδαιότερο rock group της δεκαετίας) και μόλις με πήραν οι συνάδελφοι Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και Νίκος Λάμπρης -που βρίσκονται εκεί- για να μου πουν πως το gig των Stripes αναβάλλεται καθώς υπάρχει κάποιο πρόβλημα ασφάλειας λόγω του αέρα.

Damn...



sledgehammer archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi