Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Δημήτρη Σακαρίδη
07-10-04

RE-EXAMINING... AGAIN!

Συνεχίζοντας στο πνεύμα της προηγούμενης βδομάδας, θα ρίξω μια ματιά στα πράγματα που με έκαναν απαισιόδοξο για το 2004. On with the show...

Ακόμα ένα revamp στον Superman. Προφανώς εκεί στη DC πιστεύουν ότι τα προηγούμενα 3, 5, 10, 20 revamp της τελευταίας πενταετίας δεν ήταν αρκετά και αποφάσισαν να κάνουν άλλο ένα. Poor man of steel!

Και τι revamp! Πλήρης αποτυχία! Θα δεσμευόμουν για ένα review μόλις το storyline ολοκληρωθεί, αλλά τα αντισώματα κατά της βαρεμάρας που υπάρχουν στον οργανισμό μου με ανάγκασαν να σταματήσω να διαβάζω τις αοριστολογίες του Azzarello.

Ακόμα ένα revamp στους X-Titles. Συγνώμη, πόσα χρόνια έχουν περάσει από την περιβόητη "αλλαγή" του Morrison; ʼραγε αυτό το revamp θα είναι ακόμα πιο cutting edge από αυτό του σχιζοφρενή Βρετανού ή θα είναι πιο "back to basics" (εγώ την ψιλό-ξέρω την απάντηση αλλά δεν σας τη λέω για να έχει περισσότερο suspense - bwa-ha-ha).

Astonishing X-Men. O τίτλος που οι μισοί άνθρωποι φοβούνται να πουν ότι δεν τους αρέσει και οι άλλοι μισοί ντρέπονται. Δεν θα επεκταθώ γιατί οι συνεργάτες μου στο Comicdom συγχύζονται.

Claremont/Byrne στο JLA. Δύο εντελώς παρωχημένοι δημιουργοί συνεργάζονται ξανά μετά από 20κάτι χρόνια. Γιατί;;;

ΟΚ, παραδόξως ήταν καλό. Ξεκίνησε λίγο νωθρά, αλλά από το τρίτο τεύχος και μετά ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Εκτός αυτού, έγινε και εφαλτήριο για μια εξαιρετική σειρά (Doom Patrol) και μας θύμισε ότι ο John Byrne μπορεί ακόμα να σχεδιάζει καλά.

Nu-Marvel. Δείτε το Sledgehammer της προπερασμένης βδομάδας. Νομίζω ότι πλέον έχω πει ότι είχα να πω για αυτό το θέμα.

Εγώ...δεν...ξανανοίγω...το...στόμα...μου...(είδατε που όταν θέλω μπορώ να επιδείξω εξαιρετικά επίπεδα αυτοσυγκράτησης)

Ακόμα περισσότεροι αγαπημένοι μου τίτλοι "κλείνουν". Spectre, Crusades, Mystic, Hourman είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους που λάτρεψα τα τελευταία χρόνια και τους είδα να σταματούν πρόωρα. Δυστυχώς υπάρχουν τρεις-τέσσερις ακόμα αυτή τη στιγμή που λόγω χαμηλών πωλήσεων κινδυνεύουν.

Περιέργως, αυτό το κομμάτι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα (πόσο πουλάει το Hawkman είπαμε;)

Η Crossgen μας τελειώνει. ʼλλη μια εταιρία που -έστω και για λίγο- τόλμησε να κοιτάξει στα μάτια τους δύο δεινόσαυρους, είναι πλέον σε μαύρα χάλια. Η Crossgen προσπάθησε να παίξει στα ίσα το παιχνίδι του Big Time Publisher, αλλά μάλλον τα φαινομενικά ανεξάντλητα χρήματα του Alessi ήταν κάθε άλλο παρά.

H Crossgen μας τελείωσε. Δυστυχώς η πρόβλεψη που είχα κάνει ότι δεν θα βγάλει ούτε το καλοκαίρι, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά. So very fuckin' sad.

Τα μεγάλα projects της DC θα αποδειχθούν μάπα. Ειλικρινά σας μιλάω, αν τα New Frontier και Identity Crisis δεν ανταποκριθούν στις προσδοκίες μου (μας), θα αρχίσω να βλέπω τα καινούργια comics με άλλο μάτι.

To New Frontier είναι εξαίσιο. Το Identity Crisis είναι αριστούργημα. Ευτυχώς διαψεύστηκα (ουφ!)

Comic sales going down. Την προηγούμενη βδομάδα είχα γράψει "Μπορεί σε γενικές γραμμές οι πωλήσεις να είναι ακόμα σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με περασμένες δεκαετίες, αλλά είναι γεγονός ότι τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει μια συνεχής -έστω και μικρή- άνοδος. Μακάρι να είναι ακόμα μεγαλύτερη το 2004." Η αλήθεια είναι ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Όσο πιθανό είναι να συνεχιστεί η άνοδος, άλλο τόσο είναι να αποδειχτεί ότι η τελευταία τριετία ήταν απλά μια εξαίρεση.

ʼνοδος τέλος. Ευτυχώς όμως δεν υπάρχει πτώση. Κάτι είναι και αυτό. Το μέλλον πάντως είναι ακόμα δυσδιάκριτο.

Wannabe intellectual συγγραφείς συνεχίζουν να μολύνουν τα απαίδευτα μυαλά νεαρών ή απλά ηλίθιων αναγνωστών. Pretty much self-explanatory!

Νομίζω ότι βρήκα την κατάλληλη ορολογία για αυτούς: Wannabe Intellectual Mind-numbing Poseurs (W.I.M.P.'s, for short). They still exist, by the way.

More goddamn comic related movies! 'Nuff said!

"Nuff said" means "NUFF SAID", true believers!

NEXT WEEK: Fuck! Τώρα πρέπει να σκεφτώ ένα εντελώς καινούργιο θέμα σε έξι μέρες;;; AAAARRRRGGGGHHHH!!!!!



sledgehammer archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi