Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Νίκου Βλασερού
23-11-05

Sexy Losers

http://sexylosers.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παρακάτω review αφορά ένα web comic με περιεχόμενο σεξουαλικής φύσεως και όπως είναι φυσικό περιέχει ανάλογες λέξεις και φράσεις. Αν νιώθετε ότι τέτοια πράγματα δεν είναι για εσάς, τότε συνεχίστε το διάβασμά εδώ

Τώρα που ξεφορτωθήκαμε τους πουριτανούς φίλους μας, ας ρίξουμε μια ματιά στο SEXY LOSERS. Το comic αυτό ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1999 από τον Καναδό Clay. Το πολύ ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι ο δημιουργός ζει στην Ιαπωνία, περίπου από την εποχή που άρχισε το SEXY LOSERS. Ως fan της ιαπωνικής κουλτούρας και έχοντας καλλιτεχνικές ανησυχίες, ξεκίνησε αυτή τη δημιουργική προσπάθεια με κύρια έμπνευση τα manga και hentai. Το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό. Το παλικάρι έχει πιάσει το νόημα, με αποτέλεσμα οι παρωδίες του να είναι πραγματικά ακριβείς στο περιεχόμενο και πάντα να αποσπούν το χαμόγελο από τον υποψιασμένο αναγνώστη. Είναι λίγο δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς το strip, αν δεν έχει έστω και επιφανειακή γνώση του χώρου, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι comic fans όλο και κάτι θα έχουν δει από manga (και σίγουρα θα έχουν έστω "ακούσει" για τα hentai), οπότε και δε θα έχουν πρόβλημα.


Sexy Losers. Used with the permission of the artist.

Το SEXY LOSERS, λοιπόν, είναι μια σειρά αυτοτελών comic pages, τα οποία ακολουθούν περισσότερα από 10 διαφορετικά storylines, το καθένα με τους δικούς του χαρακτήρες. Όλα αυτά είναι όμορφα οργανωμένα στα archives σε δυο ταξινομήσεις, με τη σειρά εμφάνισης και ανά storyline. Έτσι μπορεί να διαβάσει κανείς όλα τα Scientific Erotican π.χ. συνεχόμενα, για να μην ξεχάσει την πλοκή πριν προχωρήσει σε κάποια άλλη ιστορία. Οι διαφορετικές ιστορίες έχουν ο,τι θα περίμενε κανείς να βρει στα κλασικά hentai αναγνώσματα. Ενδεικτικά, έχουμε έναν τυπάκο που προσπαθεί απεγνωσμένα να ρίξει μια πανέμορφη κυρία και καταλήγει να γίνεται ο περίγελος της παρέας του (μπόλικες ευρηματικές καταστάσεις εδώ), την Sakamachi, η οποία είναι bukkake porn star, κάτι που την κυνηγά και στην καθημερινή της ζωή με τραγικά αποτελέσματα, τον Mike, έναν καλλιτέχνη της αυτοϊκανοποίησης και αρκετά ακόμα. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν και παρωδίες συγκεκριμένων προγραμμάτων στην τηλεόραση ή ταινιών.

State of the art

Πάμε μία: Το Sexy Losers δεν είναι sex comic. Σίγουρα περιέχει που και που γυμνό και υπονοεί πολλά. Επίσης ο καλλιτέχνης δεν έχει κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιεί κακές λεξούλες (καθώς και να φτιάχνει μερικές εκεί που χρειάζεται). Σίγουρα όμως δεν έχει ούτε κατά διάνοια πορνογραφικό περιεχόμενο. Το artwork του Clay είναι πολύ όμορφο κατά τη γνώμη μου. Ακολουθεί την τεχνοτροπία των comics από τα οποία έχει εμπνευστεί, αλλά προσθέτει αυτό που χρειάζεται για να σιγουρέψει ότι δε θα τα πάρουμε στα σοβαρά. Ξεκίνησε ασπρόμαυρο, αλλά πλέον είναι με χρώμα και με βελτιωμένο σχέδιο σε σχέση με το ξεκίνημα του στα 1999. Οι σελίδες έχουν συνήθως τέσσερα panels και είναι τοποθετημένα κάθετα, κάτι που είναι κατά τη γνώμη μου καλό, αφού εμποδίζει να δεις τι γίνεται στο τελευταίο panel αν δεν φτάσεις εκεί. Γενικά ο Clay καταφέρνει να αποδώσει αυτό που θέλει κάθε φορά και το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό.


Sexy Losers. Used with the permission of the artist.

Εδώ έχουμε μια από τις περιπτώσεις που ο καλλιτέχνης δεν βαριέται να δουλέψει σε κάποια κανονική δουλειά και δεν συντηρείται από το comic. Θα ήταν εξάλλου παράλογο να έχει τέτοιες απαιτήσεις, αφού τα updates γίνονται όποτε έχει κέφια. Ειδικότερα, τον τελευταίο καιρό, λόγω ενός χρόνιου προβλήματος στο χέρι, νέες σελίδες είναι σπάνιες. Το archive όμως έχει αρκετό υλικό για να κρατήσει κάποιον απασχολημένο για καιρό. Εκτός από τα strips το site έχει μπόλικο ακόμα υλικό. Αρκετοί έχουν στείλει guest art, το οποίο βρίσκεται στο δικό του χώρο. Υπάρχει ένας λεπτομερής κατάλογος με τους χαρακτήρες και πληροφορίες για αυτούς, καθώς επίσης και μερικά ακόμα καλούδια (blog του Clay, ημιτελή strips, πληροφορίες για το πώς φτιάχνεται το comic κ.λπ.). Γενικά είναι αρκετά προσεγμένη δουλειά. Πόρισμα; Αν ξέρετε από ιαπωνικά comics και γνωρίζετε τι είναι tentacle sex μπορείτε να διασκεδάσετε πολύ διαβάζοντας το Sexy Losers.

Links

http://sexylosers.com/
Clay: http://hardartist.livejournal.com/

Το παρόν review είναι αφιερωμένο στον καλό συνεργάτη Ανδρέα Μιχαηλίδη.



strip show archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi