Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Νίκου Βλασερού
22-12-05

Something Positive

http://www.somethingpositive.net

Το SOMETHING POSITIVE έχει για μένα ξεχωριστή αξία. Αν και δεν ήταν το πρώτο web comic που διάβασα, ήταν αυτό που με έκανε φανατικό οπαδό του είδους και το πρώτο που αποφάσισα ότι θα παρακολουθώ καθημερινά. Από 'κει και πέρα η κατρακύλα είναι συνεχής και ο εθισμός αγιάτρευτος, αλλά αυτό είναι μια ιστορία για γιατρούς και παραμελημένες συντρόφους. Το γεγονός παραμένει όμως: Το SOMETHING POSITIVE είναι ένα από τα καλύτερα comics στο διαδίκτυο.

Ο Randy μας αφηγείται την ιστορία του Davan, ενός τριαντάρη καλλιτέχνη με πολλά ταλέντα, αλλά με τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση που -τουλάχιστον επιφανειακά- τον έχει καταδικάσει σε μια μίζερη ζωή. Από τους φίλους του, η Aubrey είναι η παλαιότερη. Είναι μια θεότρελη Ασιάτισσα, με συνεχή σχέδια για εύκολο χρήμα και πόνο σε όσους θεωρεί ότι το αξίζουν (και αυτοί περιλαμβάνουν μεγάλο ποσοστό της ανθρωπότητας - κυρίως άντρες). Κοντά σε αυτούς η PeeJee και ο Jason, φτιάχνουν μια τετράδα εντελώς δυσλειτουργική, με τεράστια κόμπλεξ και ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Το comic, όμως, δεν αρμέγει τους ψιλοτρελούς χαρακτήρες για να παράγει γέλιο. Σύντομα ανακαλύπτουμε ότι όλα αυτά που προβάλουν προς τα έξω είναι ένα προσωπείο που κρύβει και προστατεύει πολύ καλά ανεπτυγμένες προσωπικότητες. Ο Randy έχει αποφύγει το συχνό ατόπημα των δημιουργών web comics, να φτιάξει δηλαδή καρικατούρες αντί για χαρακτήρες για να κερδίσει το εύκολο χαχανητό του αναγνώστη. Όλο το cast (και είναι αρκετοί - όχι μόνο ο πυρήνας των τεσσάρων) έχει στόχους, προβλήματα, αισθήματα, νεύρα, χαρές και λύπες και συχνά μπορούμε να δούμε κομμάτια του εαυτού μας μέσα τους - τουλάχιστον στις πιο απαισιόδοξες στιγμές μας.


Copyright 2001-2005, R.K.Milholland. All rights reserved.

Ίσως από αυτά να φαίνεται ότι το comic είναι πολύ... σοβαρό. Η αλήθεια απέχει πολύ από αυτό. Σε κάθε σελίδα υπάρχει τουλάχιστον ένα αστείο (ακόμα και αν πρέπει να ξέρεις τους χαρακτήρες για να το πιάσεις) και τις περισσότερες φορές υπάρχει ένα punch line. Το χιούμορ του Randy είναι λίγο σκοτεινό, αλλά αυτό δε με εμπόδισε από το να γελάσω αρκετά μερικές φορές. Το punch line δίνει και το αίσθημα της ολοκλήρωσης, κάτι που ελάχιστα comics με συνεχιζόμενες ιστορίες καταφέρνουν. Η πλοκή του SOMETHING POSITIVE έχει καλό ρυθμό, εξελίσσεται αρκετά γρήγορα ώστε ο αναγνώστης να μην ξεχνάει τι συμβαίνει (πρόβλημα με τα web comics), αλλά όχι χαοτικά. Ο Randy είναι καλός storyteller.

State of the Art

Υποσχέθηκα την προηγούμενη φορά ότι το επόμενο comic που θα παρουσίαζα θα είχε καλό artwork. Μένω λοιπόν πιστός στις υποσχέσεις μου... περίπου. Εμένα μου αρέσει, τουλάχιστον. Ο Randy μένει πιστός στο παραδοσιακό στυλ των comics αυτού του είδους που απαιτεί καρικατούρες των πρωταγωνιστών και αποφυγή υπερβολικού ρεαλισμού. Αυτό που ξεχωρίζει είναι ότι όλοι ταιριάζουν πολύ όμορφα στους ρόλους τους. Το ύφος του Davan π.χ. ή το ότι σε όλους λείπουν οι ώμοι σου μεταφέρουν την εντύπωση που θέλει ο δημιουργός τους - μια αίσθηση παρακμής και ανεκπλήρωτου δυναμικού. Θέλω να ελπίζω ότι αυτό έχει γίνει επίτηδες. Τα έντονα χρώματα παραπέμπουν σε μια εκρηκτική κατάσταση, στην "τσίτα", θα έλεγα. Ένα πιο σκοτεινό ύφος, σε συνδυασμό με τις απαισιόδοξες ατάκες των πρωταγωνιστών, θα μετέτρεπε το comic σε goth παραλήρημα, κάτι που μάλλον δε συμπαθεί ο δημιουργός του, αν κρίνω από το πόσες φορές η συγκεκριμένη φιλοσοφία έχει γίνει αντικείμενο παρωδίας στις σελίδες του. Το καλύτερο σχέδιο στο comic το έχει η γάτα του Davan (Choo-Choo Bear), η οποία είναι πολύ μεγάλη σε ηλικία, έχει κάνει χημειοθεραπείες και έχει μια ασθένεια στα κόκαλα που τα κάνει εύκαμπτα. Όλα αυτά έχουν αποτέλεσμα να είναι σχεδόν ρευστή και να μπορεί να καταπιεί σχεδόν τα πάντα. Κατάφερε μέχρι να προκαλέσει και ένα crossover με το QUEEN OF WANDS (http://www.queenofwands.net) περνώντας από τους σωλήνες της αποχέτευσης και κλέβοντας τα εσώρουχα της πρωταγωνίστριας του (νεκρού πλέον) comic.


Copyright 2001-2005, R.K.Milholland. All rights reserved.

Technicalities

Το Something Positive ανανεώνεται -συνήθως- καθημερινά. Ο Randy δεν είναι και πολύ συνεπής, αλλά προσπαθεί και αναπληρώνει όταν χάνει προθεσμίες (κάτι σαν εμένα - ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση μιας ημέρας στο σημερινό άρθρο). Παλαιότερα που τα έσοδα του comic δεν ήταν όσα είναι τώρα, τα updates ήταν πολύ πιο σπάνια. Μετά από μια πρόκληση του καλλιτέχνη προς το κοινό του, τα έσοδα από προσφορές είναι αρκετά ώστε να δουλεύει λιγότερο και να παράγει περισσότερες σελίδες. Όλες οι λεπτομέρειες γι' αυτά είναι στο ενδιαφέρον (και για άλλα πράγματα όπως θα δείτε, αν το διαβάσετε) FAQ του. Οι σελίδες του είναι μεγάλες σε μέγεθος και έχουν χώρο για τέσσερα και συχνά περισσότερα, μεγάλα panels. Το site, εκτός από το comic και τα archives (ανά ημερομηνία και με τίτλους), έχει και μια ελλιπέστατη περιγραφή του cast και το journal του δημιουργού. Ο Randy έχει και άλλα τρία web comics για τα οποία θα βρείτε links παρακάτω, τα οποία όμως έχει ψιλοπαρατημένα. Δυστυχώς, ο Davan είναι, από όσο φαίνεται, αρκετά κοντά στον χαρακτήρα του δημιουργού του, ο οποίος δεν είναι και πολύ σοβαρός με τα επαγγελματικά του (στα οποία συμπεριλαμβάνω φυσικά και τα comics, αφού κερδίζει χρήματα από αυτά).

Links

Τα web comics του Randy:
http://www.somethingpositive.net
http://www.newgolddreams.com
http://www.midnightmacabre.com
http://www.rhymes-with-witch.com

Something Positive FAQ
Wikipedia on Something Positive
Randy's Journal



strip show archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi