Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Νίκου Βλασερού
01-02-06

John & John

http://www.johnandjohn.nl/

Χαιρετώ τους πιστούς μου αναγνώστες. Όταν ξεκίνησε τούτη εδώ η στήλη στο COMICDOM, όπως ήταν φυσικό, το mailbox μου άρχισε να δεινοπαθεί από το fan mail. Απελπισμένες νεαρές υπάρξεις παρακαλούσαν να με γνωρίσουν, αρκετοί μου πρόσφεραν εύκολο χρήμα και replica watches και μερικοί κακεντρεχείς διέδιδαν ότι έχω ανάγκη penis enlargement (κάτι το απολύτως αναληθές). Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος, λόγω της διασημότητας που απέκτησα μέσω της αιχμηρής μου πένας (ματώνω στο πληκτρολόγιο), να περνώ ώρες απαντώντας σε όλους αυτούς. Ανάμεσα σε fans, παπαράτσι και σεξουαλικά βοηθήματα, ανακάλυψα και ένα mail από την Έλλη "Asaph" Μόκα, το οποίο με προέτρεπε να ρίξω μια ματιά στο web comic John & John. Το έκανα και δεν απογοητεύτηκα.


Click on the image to enlarge.

Το John & John είναι ένα strip με την κλασική μορφή των τριών panels στη σειρά. Πρωταγωνιστές είναι δυο κολλητοί φίλοι, ο John και ο John (duh!). Είναι οι μόνοι που εμφανίζονται σχεδόν σε όλα τα επεισόδια. Ο αριστερός John είναι εντελώς τρελός και ασχολείται αποκλειστικά με ανώμαλο sex και πράγματα που σου προκαλούν αηδία ή πόνο και μόνο που τα διαβάζεις. Ο δεξιός είναι η φωνή της λογικής, αν και μάλλον έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να συνετίσει τον φίλο του. Απλά πράγματα στη δομή κάθε επεισοδίου: ο αριστερός John θα κάνει κάτι κακό, ο δεξιός θα πει κάτι και θα έχουμε ένα punch line. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι είναι αστείο. Ναι είναι πολύ αστεία τα περισσότερα, τουλάχιστον για το δικό μου άρρωστο χιούμορ. Αρκετά από αυτά είναι puns και αστεία με τις λέξεις (παρόμοιο spelling ή προφορά) και κάποια άλλα εντελώς politically incorrect, κάτι που πάντα με χαροποιεί ιδιαίτερα. Διαβάζονται γρήγορα και διασκεδαστικά - απόδειξη ότι είδα όλα τα archives (500 strips) μέσα σε ελάχιστες ώρες.


Click on the image to enlarge.

State of the art

Τα strips είναι όμορφα. Δεν είναι ιδιαίτερα "καλλιτεχνικά" και δε νομίζω ότι ο δημιουργός ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο. Χρειάζεται καρικατούρες χαρακτήρων και αυτό υπάρχει. Τα backgrounds είναι άδεια και τα χρώματα λιγοστά, αλλά λίγο μας ενδιαφέρει αυτό, μια και οι ατάκες είναι αυτό που μετράει στο strip. Δεν υπάρχει κάποια χρονική εξέλιξη στην ιστορία των χαρακτήρων, μόνο στο σχέδιο του d!o, το οποίο γίνεται πιο καθαρό όσο περνάει ο χρόνος και αποκτά μεγαλύτερη ποικιλία σε εκφράσεις προσώπων και κινήσεις.


Click on the image to enlarge.

Το site είναι ιδιαίτερα όμορφο και προσεγμένο. Φωτεινά χρώματα και ωραία κουμπάκια το κάνουν να ξεχωρίζει από τα περισσότερα web comics sites. Εκτός από το comic και τα archives, υπάρχει μπόλικο artwork και χώρος για σχολιασμό των strips. Επίσης έχει links σε αρκετά comics, με περιγραφές για το καθένα. Από την εμπειρία μου, ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψει κανείς καλά web comics είναι να παρακολουθεί τις προτιμήσεις των δημιουργών που συμπαθεί. Κάτι ξέρουν.

Συμπέρασμα: Αν ψάχνετε ένα strip για να χαζέψετε λίγο και να σας κάνει να γελάσετε, είστε στο σωστό μέρος. Όταν έχετε λίγο χρόνο να σκοτώσετε στο internet διαβάστε 10, 20 σελίδες από τα archives. Δε θα χάσετε ούτε εσείς.

Thanks Έλλη.

Links

http://www.johnandjohn.nl/
Wikipedia on John & John
Comxpedia on John & John



strip show archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi