Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Αντώνη Σουβατζή
27-09-06

Sequential Art

*But first...

An important message from the previous owner of this column

Τσα! Σας είπα ότι δε θα με ξαναδείτε σύντομα, αλλά το καθήκον με κάλεσε και είμαι εδώ. Ως γνωστόν (σε μένα) το μέλλον των comics είναι ηλεκτρονικό και το COMICDOM δε θα μπορούσε να μην έχει μια στήλη για web comics. Οι δικές μου διακοπές, με κρατικά έξοδα, στο ναυτικό, με κρατούν μακριά από το πληκτρολόγιο, αλλά βρήκα ιδανικό αντικαταστάτη, στο πρόσωπο του Αντώνη Σουβατζή. Έμπειρος κι αυτός στο χώρο (καμένος internetόπληκτος), θα σας ξεναγήσει στα strips που εντοπίζει. Υποδεχτείτε τον, ελάχιστα χειρότερα απ' ότι υποδεχτήκατε εμένα.

Νίκος Βλασερός


Welcome To The Show

Και απο εκεί που δεν το περίμενε κανείς, η στήλη αναβιώνει μέσα από τις στάχτες της, δυνατή, ακμαία και ελπίζω, με την ίδια τρομακτική επιτυχία που είχε και πριν!

Είμαι ο Αντώνης και έχω αναλάβει να συνεχίσω το δύσκολο, κατά πολλούς διδακτικό, έργο που ξεκίνησε ο Νίκος, ο οποίος κλήθηκε να υπηρετήσει τη μητέρα πατρίδα, και τώρα βρίσκεται σε κάποιο ναύσταθμο και γυαλίζει επιμελώς τις μπότες του... Μαζί θα συνεχίσουμε το μαγευτικό ταξίδι στην Κυβερνοχώρα, προς αναζήτηση ηλεκτρονικών διαμαντιών, υπό τη συνδυασμένη μορφή εικόνας, γραμμάτων και... κούραση..!

So, to cut a short story... even shorter, σας καλοσωρίζω στη νέα, βελτιωμένη, αρωματική και σκληρή ενάντια στους λεκέδες, έκδοση του STRIP SHOW.


Sequence?

Πρώτη στάση στην αναζήτηση των προαναφερθέντων διαμαντιών είναι το SEQUENTIAL ART του Phillip M. Jackson (η αλλιώς Jolly Jack). Πρόκειται για ένα σχετικά νέο webcomic, που ξεκίνησε μόλις πριν λίγους μήνες και μετρά ήδη κάμποσα strips στα archives του (ανανεώνεται σχεδόν καθημερινά). Με τίτλο σαφώς (;) επηρεασμένο από το έργο του μεγάλου Eisner (κάνοντας και ένα λογοπαίγνιο με το όνομα του πρωταγωνιστή), ακολουθεί, πάνω-κάτω, δοκιμασμένα μονοπάτια, όσον αφορά το storyline. Πρόκειται για ένα geeky/gamer/comic fanboy-oriented comic και ενώ δεν δίνει, στην ουσία, κάτι το "καινούργιο", διαβάζεται πολύ ευχάριστα και προσφέρει άφθονο γέλιο. Το cast αποτελείται από τον Art, εργαζόμενο και gamer, ο οποίος έχει δύο συγκάτοικους, την Κat, μία σέξι γατούλα (κυριολεκτικά όμως) και τον Pip, έναν πιγκουΐνο (!) με γυαλιά και sweater, που είναι άρρωστος με comics και video games. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο χαρκτήρας του Jack, ο οποίος είναι ένα μικρό μαύρο διαβολικό πλασματάκι, που έχει ως σκοπό της ζωής του να κατακτήσει τον κόσμο. Η ιστορία διαδραματίζεται, κυρίως, γύρω από τη ζωή του Art. Καθημερινά "προβλήματα" συγκατοίκησης, ιστορίες από τον γραφείο που δουλεύει ο Art κ.λπ.. Οι γνωστοί webcomic μπελάδες, με λίγα λόγια. Τα gags, πάντως, βγάζουν άφθονο γέλιο, όπως προανέφερα, κι αυτό είναι και το δυνατό χαρτί αυτού του webcomic.


Art!

Το σχέδιο είναι απλό, αλλά προσεγμένο. Οι χαρακτήρες είναι αρκετά cute (ειδικά ο Pip), καθώς ο Jackson χρησιμοποιεί cartoonίστικη αισθητική, προσθέτοντας backgrounds και effects μόνο εκεί που πραγματικά χρειάζεται, λόγω της ιστορίας. Η έλλειψη χρώματος δεν είναι μειονέκτημα, μια και το σχέδιο απο μόνο του είναι αρκετά ολοκληρωμένο και εξόχως χαριτωμένο. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν παρατηρηθεί κάποιες αλλαγές στο στιλ του artwork, αλλά αυτό είναι μάλλον λογικό, καθώς το comic είναι σχετικά καινούργιο. Το format του παραμένει σταθερό στο 1x4, από την αρχή μέχρι σήμερα.


That's not all!

Το site, εκτός απο το webcomic, έχει και άλλα καλούδια. Καταρχήν ο Jolly Jackson ενημερώνει από την κεντρική σελίδα για όλα τα updates που κάνει, αλλά και για άλλα θέματα (conventions κ.λπ.). Επιπροσθέτως (ελπίζω να πάρω κάποιο bonus για αυτή τη λέξη), το site έχει ένα portfolio του Jackson με πολύ ωραία πραγματάκια. Τελευταία προστέθηκε και η ενότητα "freakshow", με αρκετά ενδιαφέροντα σχέδια των λεγόμενων "Denizens" (τα μαύρα μικρά πλασματάκια που εμφανίζονται στο SEQUENTIAL ART, τα οποία, με αρχηγό τον Jack, έχουν σκοπό να κατακτήσουν τον κόσμο). Επίσης, υπάρχει μία σελίδα με σύντομα βιογραφικά των χαρακτήρων, ενώ λειτουργεί και forum. Το όλο layout του site είναι λιγάκι φτωχό but... it delivers the goods!

Τhat's all for now, boys and girls (and geeks)! See you on the other side (of the screen)!


Links

http://www.collectedcurios.com/index.html
http://www.collectedcurios.com/sequentialart.html

 



strip show archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi