Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Αντώνη Σουβατζή
22-11-06

The Lounge

Η αδηφάγα ελληνική πραγματικότητα έχει ήδη αρχίσει να με καταπίνει. Μετράω μόλις μερικές βδομάδες στην Ελλάδα, μετά το τέλος της εξορίας (βλέπε την εισαγωγή του προηγούμενου STRIP SHOW) και παρ' όλα αυτά, αισθάνομαι σαν να μην έφυγα ποτέ. Βλέπετε, οι μέρες κυλούν αργά όταν είσαι άνεργος (yeah, that's me!) [ambient sound on] 'Ασε μας, ρε φίλε, με τη γκρίνια σου, ώχου!! [ambient sound off]. Για ένα πράγμα χαίρομαι απίστευτα, και φυσικά αυτό δεν είναι άλλο από τον καιρό, ο οποίος μπορεί να είναι τελείως off-track για την εποχή, για μένα, όμως, είναι σαν να είμαι σε διακοπές σε κάποιο εξωτικό (και παλαβό) μέρος. Επίσης, ξεφορτώθηκα επιτέλους την καταραμένη dial-up και τώρα ταξιδεύω με εσάς για πλήρωμα, προς νέα ανεξερεύνητα webcomics με φρέσκο, ούριο άνεμο στα... καλώδια μου. All aboard, για το επόμενο λιμάνι...


Mew!!!

Αυτή τη βδομάδα, σας έχω κάτι πολύ hot and juicy (και ακατάλληλο για ανήλικους)! Πρόκειται για το THE LOUNGE, του John Joseco. Περί τίνος πρόκειται; Με λίγα λόγια, είναι η ιστορία της Italy (!) Ishida, μιας εκρηκτικής κοκκινομάλλας, με επικό κορμί, η οποία, μετά από την ασθένεια του πατέρα της, Kisho, αναλαμβάνει τη διαχείριση του anime/manga/games/comics shop του. Σε αυτό το εγχείρημα, τη βοηθάνε διάφοροι υπάλληλοι και φίλοι, οι οποίοι, όμως, είναι τόσοι πολλοί, που δεν θα τους αναφέρω, γιατί αν το κάνω, ενδέχεται να πέσει ο server!

Το comic ξεκίνησε με το γνωστό webcomic μοτίβο: λίγος χαβαλές, αρκετοί μπελάδες, λίγο φλέρτ μεταξύ των ηρώων κ.λπ.. Σιγά-σιγά, όμως, αρχίζει και αποκαλύπτει μια άλλη, αρκετά sexy και kinky πλευρά της ηρωίδας, η οποία αποδεικνύεται ότι είναι λεσβία! Φυσικά, τα διάφορα gags δεν παύουν να εμφανίζονται, η ιστορία επικεντρώνεται, όμως, περισσότερο στον "αισθηματικό" (και αισθησιακό) τομέα και στις σχέσεις μεταξύ των ηρώων (οι οποίοι, ξαναλέω, είναι απίστευτα πολλοί). Το μέγεθος των archives είναι εντυπωσιακά... ΤΕΡΑΣΤΙΟ, καθώς το comic ανανεώνεται σε, σχεδόν, καθημερινή βάση, από τον Ιούνιο του 2002!!! Αρκετά από τα πρώτα (όπου "πρώτα", βάλτε "μερικοί μήνες") strips, είναι ίσως λίγο βαρετά, αλλά είναι αρκετά χρήσιμα για να καταλάβει ο αναγνώστης τι παίζει στην ιστορία. Αργότερα, βέβαια, αρχίζει η εισροή μιας πληθώρας χαρακτήρων και τελικά, είναι δύσκολο να μη χάσεις την μπάλα. Φυσικά, το storyline δεν ακολουθεί μονάχα τη ζωή της Italy, αλλά και των άλλων βασικών χαρακτήρων, όπου γίνονται διάφορα... κουλά και απίστευτα. Ένα από τα θετικά στοιχεία αυτού του comic είναι ότι έχει αρκετά καλή ροή και "κρατάει" τον αναγνώστη (πάντα ήθελα να διαβάσω και το επόμενο strip...). Το κακό, από την άλλη, είναι ότι έχει μία, σχετικά, αργή εξέλιξη στην ιστορία (κάτι που θυμίζει γνωστό και μη εξαιρετέο writer της Marvel - το middle name του είναι Michael).


Cute and Sexy

Το artwork του comic είναι τρανό παράδειγμα της εξέλιξης ενός comic artist. Ξεκινάει με απλό, σχεδόν παιδικό σχέδιο. Οι γραμμές του είναι άτσαλες, οι γωνίες του αναμενόμενες και η προοπτικη και η ανατομία, ελαφρώς ανύπαρκτες. Με τον καιρό, όμως, το σχέδιο ωριμάζει και γίνεται ολοένα και πιο "μελετημένο". Από κάποια στιγμή, προφανώς, ο writer/artist, Joseco, αρχίζει να χρησιμοποιεί άλλες τεχνικές (μη με ρωτήσετε ποιες - δεν ξέρω) και το σχέδιο περνάει "στο επόμενο επίπεδο". Η αισθητική του comic είναι, εξαρχής, manga, με μεγάλα μάτια και γενικά, όλα αυτά που μας αρέσουν στα manga. Όσο εξελίσσεται το σχέδιο του John, τόσο πιο προκλητικές γίνονται και οι γυναίκες του comic. Τα στήθη μεγαλώνουν, τα μπλουζάκια γίνονται πιο κολλητά και τα παντελόνια πιο χαμηλοκάβαλα! Παράλληλα, η ιστορία γίνεται ολοένα και πιο τολμηρή και οι αναφορές σε λεσβιακό σεξ πυκνώνουν (χωρίς, όμως, να υπάρχει explicit απεικόνιση - Ουφ... φουντωσα!


It's more than that!

Εκτός από το comic, το site του Joseco περιέχει και άλλα καλούδια. Πρώτα και καλύτερα, τα archives. Μιλάμε για πολύ πράγμα! Όρεξη να έχεις να διαβάζεις. Παρούσα, επίσης, είναι και μία (πάρα πολύ) σύντομη περίληψη της ιστορίας, ιδανική για τους -πολύ- beginners, όπως επίσης και μία σελίδα αφιερωμένη στο cast, την οποία βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμη. Θα βρείτε, ακόμη, μία gallery με artwork του Joseco και φυσικά, τα καθιερωμένα links... απλά και χωρίς πολλές φανφάρες. Στα υπέρ, ότι το site είναι σχετικά ελαφρύ και συνεπώς, κατάλληλο και για dial-up συνδέσεις (να φανταστείτε, το μισο archive το πέρασα με την dial-up!)


http://thelounge.comicgenesis.com/


Αυτά για σήμερα, σατανάκια μου! Και πάλι μαζί σε δυο βδομάδες...

See you in the dreamtime

 strip show archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi