Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".
 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Αντώνη Σουβατζή
17-01-07

Dork Tower

Γεια σας και πάλι!! Ελπίζω να ήσασταν φρόνιμα παιδάκια και ο 'Αγιος Βασίλης (αυτή η λέρα, το λαμόγιο του Κόκκαλη) να σας έφερε πολλά δωράκια. Το STRIP SHOW πέρασε καλά, φόρεσε τα γιορτινά του, και στη συνέχεια τα έβγαλε, επιστρέφοντας έτσι στην πραγματικότητα και τη γαλήνη. Πραγματικά, δεν μπορώ να θυμηθώ πως πέρασα αυτές τις "ημέρες αγάπης". Οι αναμνήσεις μου περιβάλλονται από ένα πέπλο άχνης ζάχαρης και κολυμπούν σε μια θάλασσα σιροπιού... Ελπίζω εσείς να περάσατε αντίστοιχα καλά!

Στα δικά μας τώρα! Για αυτό το πρώτο STRIP SHOW της χρονιάς, αποφάσισα να σας παρουσιάσω ένα από τα webcomics που βρίσκεται εδώ και καιρό στo προσωπικό μου Top 5 (Rob Gordon speaking). Είναι ένα webcomic που είχε παρουσιάσει παλιότερα (και... συνοπτικότερα) ο Νίκος και τώρα έφτασε η ώρα να το δούμε αναλυτικά. Αφορμή για αυτό το review, στάθηκε ένα παιχνιδάκι που αγόρασα, το MUNCHKIN (παιχνίδι με κάρτες, ΠΟΛΥ γέλιο), τις κάρτες του οποίου σχεδιάζει ο δημιουργός του comic που παρουσιάζουμε σήμερα. Ο λόγος, φυσικά, για το εξαιρετικό DORK TOWER!!!


Geeks Unleashed

Η χαρά του gamer!! Το DORK TOWER, που λέτε, είναι δημιουργία του John Kovalic. Το comic (πολυβραβευμένο btw) ασχολείται με τη ζωή διαφόρων gamers, comic collectors και γενικά, καμένων fanboys. Η καθημερινότητα είναι δύσκολη - πρέπει να καταφέρουν να παίξουν όσα περισσότερα παιχνίδια, να διαβάσουν όσα περισσότερα comics και να αγοράσουν όσα περισσότερα ζάρια μπορούν, ξεκλέβοντας παράλληλα λίγο χρόνο για να δουλέψουν, να φάνε, να κοιμηθούν κ.λπ.

Το βασικό cast αποτελείται από τους Matt, Ken και Igor (τα σπάει) και τον Carson, ένα συμπαθέστατο πόντικα. (Ναι, καλά διαβάσατε!) Η πλοκή του webcomic δεν βασίζεται σε κάποια συγκεκριμένα γεγονότα. Στιγμές γύρω από το τραπέζι που παίζονται τα παιχνίδια, σκηνές από τη δουλειά, κάποιες πιο "βαθιές" συζητήσεις που δεν καταλήγουν πουθενά κ.ο.κ. Επίσης, υπάρχει μια μορφή continuity, οπότε γενικά βοηθάει να έχεις διαβάσει τα προηγούμενα strips (κάποιες φορές - κάποιες άλλες, πάλι, όχι!)


Cute And... Cute!

Το σχέδιο είναι και αυτό του Kovalic και είναι πολύ... cute! Προσωπικά, μου αρέσει πολύ!!! (Καρδούλες αιωρούνται!) Είναι αρκετά καρτουνίστικο, με χρωματάκια και... γούτσου! Δεν έχει, βέβαια, πολύ λεπτομέρεια (αν περιμένετε backgrounds και τέτοια, καλύτερα να διαβάσετε κανένα manga). Εδώ έχουμε τα βασικά. Οι κεντρικοί χαρακτήρες, το τραπέζι, άντε και κανένα δέντρο ή παράθυρο στο βάθος. Plain and simple!


On Top Of That...

Το site που έχει δημιουργήσει ο Kovalic μπορεί να μην είναι super-wow, αλλά διαθέτει όλα αυτά που θα το κάνουν να το αγαπήσετε - αν και για αυτό αρκούν τα ίδια τα strips! To archive περιέχει έναν πραγματικά τεράστιο όγκο παλιών strips. Σκεφτείτε μόνο ότι το webcomic βρίσκεται online από το 2001. Εκτός από τα χορταστικά archives, ο πιο απαιτητικός αναγνώστης θα βρει και το παραδοσιακό cast με τους βασικούς χαρακτήρες, πολλά links για άλλα comics, παιχνίδια, το blog του Kovalic, animations, καλούδια προς downloading και πολλά. Ούτε εγώ δεν έχω καταφέρει να τα δω όλα ακόμα! Πραγματικά πολύ χορταστικό site.

Για τους ακόμη πιο ψαγμένους/πορωμένους (I'm one of those!), κυκλοφορεί σε διμηνιαία βάση και η έντυπη μορφή του comic, από την Dork Storm Press!


Αυτά τα ωραία είχα να σας δείξω αυτή τη φορά! Τα λέμε πάλι σε δύο βδομαδούλες!!

http://en.wikipedia.org/wiki/Dork_tower
http://www.comixpedia.org/index.php/Dork_Tower
http://www.thewebcomiclist.com/p/49/dork-tower

 strip show archive | email the author | author's profile
back to top|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi