Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


του Αντώνη Σουβατζή
02-05-07

Flipside

Και πάλι καλησπέρα σας! Καλως ήλθατε σε μια βραδιά γεμάτη πάθος, σεξ, μυστήριο και βία! Μια τυπική βραδιά στο STRIP SHOW, δηλαδή...

Δυστυχώς, όμως, αυτή η βραδιά είναι και η τελευταία. Μας ειδοποίησαν με δικαστικό κλητήρα ότι το venue μας κατάσχεται λόγω χρεών και ως εκ τούτου θα μπει λουκέτο στο φαντασμαγορικό σκηνικό του. Πληροφορίες λένε ότι στην ίδια θέση θα ανοίξει αποθήκη/έκθεση ειδών υγιεινής... Well, that's life! Οι θαμώνες και οι εργαζόμενοι/ες, όμως, δεν καταθέτουν τα όπλα. Θα βγουν στην πιάτσα και θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το όνομα του θρυλικού αυτού θεσμού (γιατί για θεσμό πρόκειται) ζωντανό στις επόμενες γενιές.

Για όποιον δεν κατάλαβε, αυτό είναι το τελευταίο STRIP SHOW που έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε. Δεν σημαίνει, όμως, πως είναι και το τελευταίο webcomic review! Το Comicdom.gr ανανεώνεται και εξελίσσεται. Καινούργια μαγικά πραγματούδια (Editor's Note: "Πραγματούδια";;;; Μου πήρε καιρό να συνηθίσω τα "καλούδια"!) θα κάνουν την εμφάνιση τους! Μείνετε συντονισμένοι στο Comicdom.gr για όλες τις εξελίξεις!

Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία αυτή και να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συντελεστές του Comicdom.gr για την εξαιρετική δουλεία που κάνουν όλο αυτόν τον καιρό! Extra special θενκς, στον Mr.Fantastic/Δημήτρη Σακαρίδη που μου εμπιστεύθηκε τη στήλη και που με... ανέχτηκε τόσο καιρό! Thanks boss!


Ας αφήσουμε, όμως, αυτά τα γλυκανάλατα και πριν περάσουμε στο σημερινό review ενός φανταστικού webcomic που ακούει στο όνομα FLIPSIDE, θα ήθελα να σας ανακοινώσω το νικητή του άτυπου Strip Show Award For Best Webcomic 2006!

Μετά από καταμέτρηση των χιλιάδων ψήφων που κατέκλυσαν το e-mail μου ο νικητής ξεχώρισε πραγματικά με διαφορά στήθους! Χωρίς άλλη καθυστέρηση, λοιπόν, ιδού:

BEST WEBCOMIC AWARD 2006
DORK TOWER by John Kovalic!


Συγχαρητήρια, και του χρόνου κ.λπ. κ.λπ. Ευχαριστώ όσους ψήφισαν. Όσοι δεν ψήφισαν θα καούν στην κόλαση. Πάμε τώρα στο FLIPSIDE!


Το εν λόγω webcomic είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση - εμένα προσωπικά με ενθουσίασε εκ πρώτης όψεως, αλλά στη συνέχεια παρουσιάστηκαν κάποια ερωτηματικά. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

Αυτό που είπα, βέβαια, δεν είναι και 100% ακριβές, καθώς η αρχή του FLIPSIDE χάνεται κάπου στα βάθη του χρόνου και του αργού internet... Χμμ, πάλι εκτροχιάστηκα. Ας ξαναπροσπαθήσω.

Το FLIPSIDE, λοιπόν, είναι δημιούργημα του Brion Foulke, ο οποίος και δηλώνει επαγγελματίας comic artist. Η πρώτη επαφή με την κεντρική σελίδα είναι εντυπωσιακά καλή (προσωπικά, δεν μπορώ να σκεφτώ μια πιο καλοφτιαγμένη αρχική σελίδα στα όσα webcomics έχω επισκεφτεί κατά καιρούς) παρόλο που εμφανίζει μια τρομακτική έλλειψη: ΔΕΝ έχει κανένα απολύτως strip!!! Με μια προσεκτική ματιά, όμως, ανακαλύπτουμε τα κουμπάκια που μας οδηγούν στα strips. Απ' ότι φαίνεται, το εγχείρημα έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, και ο Brion μάλιστα μας δίνει τη δυνατότητα να διαβάσουμε ΟΛΑ τα παλιά strips του, τα οποία είναι πάρα πολλά και, δυστυχώς, κακής ποιότητας (κυρίως σχεδιαστικά). Παρ' όλα αυτά, μας παροτρύνει να ακολουθήσουμε το "νέο" story arc που "τρέχει" τώρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι υπάρχει continuity -και μάλιστα αρκετά ενδιαφέρον- μεταξύ των δύο περιόδων του webcomic.

Ωραία όλα αυτά, θα μου πείτε, αλλά ρε φίλε, με τι ακριβώς έχει να κάνει το comic; Και η αλήθεια είναι πως όποιοι το πείτε θα έχετε και δίκιο! Λοιπόοον... Καταρχήν, τα βασικά: Πρόκειται για ένα (ακόμη) fantasy/manga comic, με την ιστορία να εκτυλίσσεται σε μια φανταστική χώρα στην οποία τριγυρνάνε πολλοί knights και πολλοί sorcerers. Οι μεν δεν εμπιστεύονται τους δε (yadda yadda), οι μεν κατασκοπεύουν τους δε κ.λπ κ.λπ. Οι τρεις κεντρικοί χαρακτήρες είναι ο Crest, γιος νεκρού ιππότη και τυφλής μητέρας (που είναι τυφλή επειδή οι "κολλημένοι" ιππότες δεν επιτρέπουν τη θεραπεία με μαγεία), ο οποίος προσπαθεί (κλέβοντας στα χαρτιά) να μαζέψει λεφτά για να γιατρέψει την άρρωστη μάνα του (all hail Foskolos). Αυτός ο πονεμένος γιος ερωτεύεται την double-faced bitch με το όνομα Maytag, η οποία είναι η γελωτοποιός/entertainer της πόλης. Όπως βλέπουμε αργότερα, η Maytag έχει και άλλα χαρίσματα εκτός από το να είναι αστεία και όμορφη, και αυτά εμφανίζονται σε κρίσιμες καταστάσεις. Τέλος, υπάρχει και η Bernadete, η οποία έχει ως όνειρο να καταφέρει να γίνει δεκτή στα τάγματα των ιπποτών (όπου -προφανώς- γίνονται δεκτοί μόνο άντρες), διαθέτει εξαιρετική δεξιοτεχνία με τα δύο σπαθιά της και είναι παλιά γνωστή/φίλη/συγκάτοικος/whatever της Maytag.

Όλα αυτά τα όμορφα τα παίρνει ο Brion και δημιουργεί μία ιστορία με αρκετά καλό ρυθμό, γρήγορη εξέλιξη και αρκετό σασπένς, χωρίς φυσικά να λείπει και η απαραίτητη δόση ρομάντζου και σαπουνόπερας, καταφέρνοντας έτσι να καθηλώσει τον αναγνώστη (και κάτοχο γρήγορης DSL)! Αυτό το πακέτο συνδυάζεται όμορφα με το σχέδιο -επίσης του Brion- που για τα δεδομένα των webcomics είναι απλά καταπληκτικό. "Σωστά" σώματα, προοπτικές που υπακούουν στους νόμους της φυσικής, ωραίες εκφράσεις στα πρόσωπα κ.λπ. Δυστυχώς, όμως, δεν καταφέρνει να πρωτοτυπήσει και έτσι το αποτέλεσμα, αν και όμορφο, δεν ξεφεύγει από τα πεπατημένα -και χιλιοχρησιμοποιημένα- κλισέ των manga. Αυτό, φυσικά, δεν αφαιρεί τίποτα από τη μαγεία του συγκεκριμένου comic!

Εκτός από το FLIPSIDE, ο Brion έχει δημιουργήσει και άλλα πραγματάκια και comics. Όλα αυτά είναι εύκολο να τα βρει κανείς μέσα από την πολύ όμορφη (όπως ξαναείπα) κεντρική σελίδα του site, που είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τους νέους χρήστες/αναγνώστες. Εκεί θα βρείτε επίσης κάποια guide-throughs για αρχάριους, βιογραφικό σημείωμα του δημιουργού, links, forums και γενικά, ότι περιμένει κανείς να βρει σε ένα αξιοπρεπές site για webcomics! Α, τα updates γίνονται τρεις φορές τη βδομάδα.

Προσωπικά, απόλαυσα τόσο την ανάγνωση των strips και της ιστορίας γενικότερα, που σκέφτομαι να αρχίσω να διαβάζω τα παλαιότερα archives -παρά το κακό τους σχέδιο- για να μάθω περισσότερα για τους χαρακτήρες (κάτι που, όπως ίσως καταλάβατε, δεν είναι απαραίτητο να κάνετε για να καταλάβετε "τι παίζει"). Ελπίζω να το διασκεδάσετε όσο το διασκέδασα και εγώ!

http://www.flipsidecomics.com/
http://www.flipsidecomics.com/chapters.php


Στο σημείο αυτό, η μουσική σταματάει τα φώτα του catwalk σβήνουν, τα κορίτσια αποσύρονται στα καμαρίνια, και σύντομα η πόρτα θα κλείσει και θα κλειδώσει. Ελπίζω να περάσατε καλά μαζί μας όλο αυτό τον καιρό. Σας ευχαριστώ (και εκ μέρους του Νίκου Βλασερού, προηγούμενου manager του καταστήματος) που επιλέξατε εμάς για τη διασκέδαση σας! Θα σας δούμε και θα μας δείτε πάλι κάπου εκεί έξω...

 



strip show archive | email the author | author's profile
back to top



|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi