Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


xtras archive
24-12-06
MARKET WATCH SPECIAL: Ο Σπύρος Ευάγγελος Αρμένης αποφασίζει να εξηγήσει στους αναγνώστες γιατί τα διάφορα variants που κυκλοφορούν είναι τόσο... ακριβά. (Ή μήπως δεν είναι;)


Variant Misconceptions

Ακούω πολλές φορές, δεξιά κι αριστερά, πως τα comics ακρίβυναν. Πως ένα τεύχος που κοστίζει 3.40 Ευρώ ($2.99) θα έπρεπε να είναι πολύ φθηνότερο, με βάση όσα "προσφέρει. Προσωπικά διαφωνώ, αλλά δε θα ασχοληθούμε σήμερα με αυτό το κομμάτι, αλλά με την "ουρά" του. Η ουρά του, λοιπόν, είναι τα περιορισμένης έκδοσης παρακλάδια των comics, ήτοι variant, limited και special editions.

Σε αυτό το σημείο να κάνω μια παρένθεση και να συμφωνήσω πως υπερτιμημένα είναι μόνο τα comics εκείνα γνωστά και ως "Rough Cut Editions", ή "Dossiers", ή "Script Editions", όλες εκείνες οι εκδόσεις δηλαδή που κοστίζουν άνω των $3.50 και έχουν την ίδια ιστορία σε με το regular τεύχος, απλά είναι σε black & white version, ή το σενάριο αυτής με το αναλυτικό concept - ασπρόμαυρες σελίδες που τιμώνται περισσότερο από τις αντίστοιχες έγχρωμες!


PVP #20 - Retailers Summit Incentive


Ας πιάσουμε, όμως, τα variants. Ως γνωστόν, αυτά τυπώνονται από τις εταιρίες σε μικρότερη ποσότητα από τα regulars, και διαφέρουν ως προς το εξώφυλλο. Ακούω, λοιπόν, καθημερινά πως "15 Ευρώ για ένα 1:10 variant είναι πάρα πολλά. 30+ Ευρώ για ένα 1:50 variant είναι κλοπή!" Κι έρχομαι τότε και αναρωτιέμαι: όλοι αυτοί έχουν αναλογιστεί τί ακριβώς σημαίνει αυτή η αναλογία;

1:Χ variant edition σημαίνει πολύ απλά, πως στα Χ regular τεύχη, το ένα είναι διαφορετικό. Αλλιώς, αγοράζοντας Χ απλά τεύχη, παίρνεις και ένα limited. Αλλιώς, πληρώνοντας 3.40 επί Χ παίρνεις ένα variant (ή 3.40 επί Χ+1 αν η εταιρία το τιμολογεί και αυτό).

Με λίγα λόγια, κανονικά, για να αποκτήσεις το 1:10 Turner Variant του ONSLAUGHT REBORN #1 θα έπρεπε λογικά να πληρώσεις 34 Ευρώ. Θα μου πείτε τώρα, "καλά, και τί να τα κάνω τα 10 απλά τεύχη;" Γι' αυτό το λόγο, λοιπόν, ας κάνουμε έναν διαφορετικό υπολογισμό: 10 απλά επί γύρω στο $1.20 που κοστίζει στον retailer το τεύχος, συν τα ταχυδρομικά της Diamond, μας βγαίνει περίπου ένα 20άρικο.

Όμως, στην τελική, αυτό που πληρώνει ο καταναλωτής είναι 15 Ευρώ, κι αυτό σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Στις περιπτώσεις εκείνες, δηλαδή, που το τεύχος έχει μόλις κυκλοφορήσει, ή είναι τόσο hot η σειρά που η τιμή του θα παραμείνει σταθερή. Γιατί, συνήθως, αυτά τα 15 Ευρώ, το πολύ σε ένα μήνα, θα πέσουν κατά 50% και ίσως αργότερα το variant πέσει μέχρι το cover price της απλής έκδοσης!

Μην ξανακούσω, λοιπόν, παράπονα για το πόσο ακριβά είναι τα limited editions συγκριτικά με τις απλές εκδόσεις! Θέλεις να αποκτήσεις το ULTIMATE SPIDER-MAN #104 - 1:100 Memorabilia White Variant και φωνάζεις για τα 120 Ευρώ που το είδες να τιμάται; Think Again Next Time!


Civil War #2 - Sketch Cover


P.S. Για σκεφτείτε, αν η πραγματική τιμή ενός variant ήταν ίση με το πολλαπλάσιο της αναλογίας του! Τότε για το RED SONJA #1 - Turner Sketch RRP που δίνεται σε αναλογία 1:3 statues RED SONJA Turner, αξίας $299.00 το ένα, θα έπρεπε να ήταν ένας μισθός και κάτι!

 




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi