Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


xtras archive
25-05-05
1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ COMICS ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: AN "A CLASS" EXPERIENCE!
του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου

Όσοι βρεθήκατε εκεί γνωρίζετε ότι ο τίτλος μας κάθε άλλο παρά υπερβολικός είναι. Κι όσοι δεν ήσασταν μπορείτε για του λόγου το αληθές να ρωτήσετε τους πρώτους! Το μόνο βέβαιο είναι ότι το 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΙΚΣ θα μείνει σε όλους μας αξέχαστο.


Welcome!

Το check in και μία απρόβλεπτη συνάντηση
Περιμένεις στην ουρά να παραδώσεις τις αποσκευές σου, μαζί με τους Jeff Smith, Bryan Talbot και τις συζύγους τους, όταν ξαφνικά ένας ψηλός άντρας πλησιάζει τον Bryan Talbot, δίνουν τα χέρια και αρχίζουν να συνομιλούν. Ο άντρας δεν είναι άλλος από τον Brian Bolland, ο οποίος είχε χάσει την πτήση του για Μυτιλήνη και τελικά θα συνταξιδεύαμε όλοι μαζί. Μετά από αυτό το γεγονός, είμασταν πλέον απόλυτα βέβαιοι: Αυτό το συνέδριο θα ήταν μία εμπειρία γεμάτη εκπλήξεις.


Μέρος της έκθεσης.

Let the fun begin!
Ο χώρος ήταν ίσως ο πλέον κατάλληλος για να υποστηρίξει τις ανάγκες του συνεδρίου. Αφού προμηθευτήκαμε τα ονομαστικά καρτελάκια, περάσαμε στην κυρίως αίθουσα όπου και φιλοξενούνταν η έκθεση με τα έργα πολλών ελλήνων δημιουργών, των προσκεκλημένων Brian Bolland, Jeff Smith και Bryan Talbot, καθώς και εικαστικά έργα . Στα δεξιά μας το τραπέζι του Jemma ήταν ο παράδεισος της κατανάλωσης, όπου οι σύνεδροι και επισκέπτες επιδόθηκαν καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου σε οργιαστικές αγορές και άφθονα οφθαλμόλουτρα (όταν άρχιζε να χτυπάει ο "συναγερμός" της άδειας τσέπης). Ακριβώς απέναντι βρισκόταν ένα τραπέζι γεμάτο fanzines, η χαρά του self-publishing και η ιδανική ευκαιρία για όλους μας να έρθουμε σε επαφή με τους ανεξάρτητους δημιουργούς και τις δουλειές τους.


Το αμφιθέατρο.

Οι συνεδρίες
Μπορεί το πρόγραμμα να μην τηρήθηκε αυστηρά, ήταν όμως αρκετά ευέλικτο ώστε κανείς να μην ταλαιπωρηθεί. ʼλλες ομιλίες είχαν μεγαλύτερη και άλλες μικρότερη προσέλευση, αυτές όμως που κατείχαν αναμφισβήτητα τα πρωτεία ήταν αυτές των διεθνών προσκεκλημένων. Ήταν πραγματική μαγεία να βλέπεις τους Bolland, Smith και Talbot να μιλούν για τεχνικές story-telling, να μοιράζονται με το κοινό τις οπτικές τους και να απαντούν στις ερωτήσεις του κοινού. Τέλος ειδική μνεία αξίζει να γίνει για το τμήμα των μεταφραστών και την εξαιρετική δουλειά τους.


Bryan Talbot, Jeff Smith και Brian Bolland ...'nough said.

Αίσθηση προκάλεσαν...
... οι ομιλίες των Γιάννη Κουκουλά (δημοσιογράφου), με τίτλο: Το βαρύ τίμημα της αθανασίας, Η Τριλογία των "αθανάτων" του Enki Bilal, του ʼγγελου Μαστοράκη (διευθυντή του περιοδικού 9) με τίτλο Το Έπος των Μεταβαρώνων, Βασικοί ʼξονες της Διήγησης και η Δυναμική τους, του Thierry Smolderen (Προέδρου Τμήματος Κόμικς της Γαλλικής Σχολής Καλών Τεχνών Angouleme) με τίτλο Moebius: L' Homme Non-Lateral, του Χρήστου Ξανθάκη (δημοσιογράφου) με θέμα Μεταφορές Κόμικς στο Σινεμά: Η τελευταία πενταετία, της οποίας ομιλίας ακολούθησε μία άκρως ενδιαφέρουσα και έντονη ανταλλαγή απόψεων του ομιλητή με το κοινό, αλλά και των μελών της Iconotopia και ιδιαίτερα του Αβραάμ Κάουα (Εντεταλμένου Λέκτορα Τ.Π.Ε.Τ.), με θέμα Unstable Egos: Μνήμη, Ταύτιση και Ανταλλαγές Δεδομένων μεταξύ Κόμικς και Πραγματικότητας.


Από την ομιλία του Brian Bolland


Από την ομιλία του Jeff Smith


Από την ομιλία του Bryan Talbot

Το Comicdom ήταν εκεί.
Η Λήδα Τσενέ, υπεύθυνη επικοινωνίας της ομάδας μας παρουσίασε με την ιδιότητα της Υποψήφιας Διδάκτορος του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού την ομιλία της Κόμικς και ΜΜΕ: Ηθικά Διλήμματα στη δημοσιογραφία, ο webmaster του Comicdom.gr έκανε μία σύντομη και περιεκτική παρουσίαση της ιστοσελίδας μας και ο υπογράφων μίλησε για τη σχέση comics και cinema, παρουσιάζοντας την ιστορική αναδρομή που είχε επιμεληθεί μαζί με τον resident film reviewer, Νίκο Λάμπρη. Κι ας μην ξεχνάμε την ομιλία του ιδρυτικού μέλους του Comicdom, Θοδωρή Χιώτη, υποψήφιου διδάκτορος St Peter's College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με τίτλο Εκείνοι Eναντίον μας/Εμείς Εναντίον τους: (Βιο)τεχνολογίες της Ταυτότητας στο The Filth (Grant Morrison/Chris Weston).


Signing...


...και signing.

Μυτιλήνη by night
All work and no play... τη συνέχεια την ξέρετε. Ατελείωτες οινοποσίες, λουκούλεια γεύματα, πολύ μουσική και η απαραίτητη Σαββατιάτικη μπαρότσαρκα, βοήθησαν και τους πιο σφιγμένους να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τις τριήμερες διακοπές τους. Κι αν κάποιος σας πει ότι η ομάδα του Comicdom βρέθηκε να διασκεδάζει με τον Σπύρο Δερβενιώτη, μην εκπλαγείτε! Οι δικτυακές αντιπαραθέσεις δεν είχαν καμία θέση σε αυτό το Συνέδριο.


Μέρος της έκθεσης.

Last but not least
Τα συγχαρητήρια μας στην ομάδα Iconotopia για τη σκληρή δουλειά, τον επαγγελματισμό και το όραμα τους, χωρίς τα οποία τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα. Αβραάμ, Εύη, Μυρτώ και Πάνο, τόσο ως Comicdom, όσο και ο καθένας μας ξεχωριστά, σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνατε προκειμένου να ζήσουμε όλοι μας ένα πραγματικά αξέχαστο τριήμερο! Εις το επανειδείν!

Gallery




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi