Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


xtras archive
12-02-08
BEST OF 2007: Ο Αριστείδης Κώτσης επιλέγει και παρουσιάζει τα αγαπημένα του comics για τη χρονιά που πέρασε


Αν περιμένατε μεγάλο πρόλογο, καλύτερα να διαβάσετε κάποιο από τα reviews μου. Εδώ θα βρείτε μια λίστα με τα καλύτερα comics της χρονιάς που πέρασε, σύμφωνα πάντα με την ταπεινή μου άποψη. Αν πάλι θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα comics που αναφέρω, μπορείτε να τα αναζητήσετε στο αρχείο των reviews του Comicdom.gr, όπου και θα βρείτε πληροφορίες για τα περισσότερα.


COMICS ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2007


GLISTER
Μια από τις καλύτερες σειρές που ξεκίνησαν μέσα στο 2007, αν και από τον Andi Watson πιστεύω ότι μπορούμε να περιμένουμε ακόμη καλύτερα πράγματα.


NIGHTLY NEWS
Το limited series από όπου ξεπήδησε μια από τις αποκαλύψεις της χρονιάς, ο Jonathan Hickman. Προσωπικά, μου έφερε λίγο στο μυαλό το OPERATION: MINDCRIME, δίσκο-μνημείο των Queensryche, ενώ το πιο εντυπωσιακό του στοιχείο είναι ότι, αν και τρομερά στυλιζαρισμένο, διαβάζεται! Τις ευχαριστίες μου στον Θωμά Παπαδημητρόπουλο, που μου το δάνεισε και με έπεισε να το διαβάσω.


STOREYVILLE, POWR MASTRS, MAGGOTS
H Picturebox έκανε φέτος ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της, με comics άκρως πειραματικά. Προσωπικό favorite από τα τρία, το STOREYVILLE, από το οποίο κατάφερα να βγάλω και κάποιο νόημα...


THE SALON
Ή αλλιώς, όπως προτιμώ να το ονομάζω, "Το Σαλόνι του Bertozzi". Ένα πολύ σημαντικό comic, όπου ο Nick Bertozzi δείχνει τις ικανότητες του και το μόνο που μπορεί κανείς να του χρεώσει, είναι η υπερβολική φιλοδοξία να γίνει κάτι πολύ μεγάλο. Όποιος έχει, πάντως, καλή γνώση του Παρισιού των αρχών του 20ου Aιώνα και ενδιαφέρεται για τα της γέννησης της μοντέρνας τέχνης, θα το εκτιμήσει πιθανότατα πολύ περισσότερο από ότι εγώ.


LEAGUE OF EXRAORDINARY GENTLEMEN: THE BLACK DOSSIER
Χάρη στη στάση της DC, μάλλον θα ταλαιπωρηθούμε αρκετά για να καταφέρουμε να το διαβάσουμε (και μπορεί να έχει τα δίκια του ο Σακαρίδης, που λέει ότι υπάρχει το Amazon και δεν υπάρχει λόγος να γκρινιάζουμε, αλλά εμένα, τουλάχιστον, αυτή η ιστορία μου προκάλεσε αρκετή σύγχυση, ώστε να μην έχω ακόμα αποκτήσει το BLACK DOSSIER). Έτσι παίρνει τον τίτλο του καλύτερου comic που δεν διάβασα φέτος. (Editor's Note: Η "εμπιστοσύνη" σου στις ικανότητες του Moore, είναι beyond words. Seriously, dude, the damn thing is just a click away. Enough moping, already!)


ALICE IN SUNDERLAND
Αν και δυσκολοδιάβαστο, είναι εντυπωσιακό δημιούργημα. Ακόμη και αν το βγάλει κανείς από τα καλύτερα της χρονιάς, είναι αναγκασμένος να μετρήσει στους καλύτερους δημιουργούς τον Bryan Talbot.


TOWN OF EVENING CALM, COUNTRY OF CHERRY BLOSSOMS
Το 2007 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για όποιον ήθελε να έρθει σε επαφή με κάποια σημαντικά manga, που διαφέρουν αρκετά από την πλειοψηφία των εκδόσεων που βρίσκουμε συνήθως στα comic shops. Αυτό εδώ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας περίπτωσης.


HOUDINI THE HANDCUFF KING
Δεν είναι μόνο το γεγονός πως πρόκειται για ένα πολύ καλό comic, από δύο εξαιρετικούς δημιουργούς (Jason Lutes, Nick Bertozzi), αλλά και η υπόσχεση που αφήνει για μια νέα σειρά πολύ αξιόλογων comics.


LAST CALL
Το LAST CALL δεν είναι απλά το καλύτερο comic του Βασίλη Λώλου, αλλά και από τις καλύτερες νέες φετινές κυκλοφορίες, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Του αξίζουν συγχαρητήρια και ελπίζω πως τα επόμενα comics του θα είναι ακόμη καλύτερα.


PLAIN JANES
Χαίρομαι για τη δημιουργία της Minx, αφού δείχνει μια διάθεση της DC να ξεφύγει από τα τετριμμένα. Το PLAIN JAΝES ήταν το καλύτερο από τα MINX books που διάβασα.


THE AVIARY
Περίμενα πολύ καιρό για να δω μια μεγάλου μήκους δουλειά του Jamie Tanner και το AVIARY δε με απογοήτευσε. Τα πρώτα βήματα ενός ευφυέστατου δημιουργού.


SKYSCRAPERS OF THE MIDWEST #4
Πιθανότατα, το τεύχος που περίμενα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο φέτος, αφού με αυτό ολοκληρώνεται μια από τις αγαπημένες μου σειρές της τελευταίας πενταετίας. Μην χάσετε το collected edition, μέσα στο 2008.


UPTIGHT #2
Το δεύτερο τεύχος από το UPTIGHT ήταν πιθανότερα καλύτερο ακόμα και από... το πρώτο. Αν ο Jordan Crane συνεχίσει να δημιουργεί με τους ίδιους ρυθμούς, έχουμε πιθανότατα στα χέρια μας μια από τις σειρές που μπορεί να σημαδέψουν την επόμενη δεκαετία.


MIRIAM #1
Σπουδαία δουλειά και από τον Rich Tomasso, ο οποίος έχει όλα τα φόντα να μπει στη λίστα των μεγάλων δημιουργών. Αρκεί να δούμε και δεύτερο τεύχος, κάποια στιγμή.


BIG QUESTIONS #10
Μπορεί οι δουλειές του Anders Nilsen, 9 στις 10 φορές, να αφορούν μόνο τον ίδιο, αλλά στο BIG QUESTIONS κάνει παπάδες και δημιουργεί κάποιες από τις πιο αξιομνημόνευτες σελίδες της χρονιάς που πέρασε.


OPTIC NERVE #11
Προκάλεσε αντιπαραθέσεις όσο πολύ λίγα comics, φέτος. Οι ικανότητες του Adrian Tomine είναι δεδομένες, αλλά εγώ έχω αποφύγει να εκφέρω προσωπική άποψη, ως τώρα. Νομίζω πως, τελικά, θα συμφωνήσω με αυτό που λέει ο Θοδωρής Δημητρόπουλος, στο δικό του BEST OF: "αφηγείται υπνωτιστικά τον απόλυτο εφιάλτη μιας ολόκληρης γενιάς". Οι όποιες ενστάσεις μου, προκύπτουν, μάλλον, από το ότι αυτή η γενιά δεν είναι η δική μου.


OMEGA THE UNKNOWN
Ποιος να το έλεγε ότι θα ερχόταν η ώρα, που θα περίμενα πότε θα κυκλοφορήσει το επόμενο τεύχος ενός Marvel τίτλου. Πολύ καλό artwork, εξαιρετικά χρώματα και ένα σενάριο που με μπερδεύει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πιθανότατα, ο Quesada δεν γνωρίζει ότι η Marvel εκδίδει αυτό το comic. (Πράγμα που δικαιολογεί και το ότι θα δούμε εξώφυλλο του OMEGA THE UNKNOWN από τον Gary Panter...)


FABLES
Εκεί που νόμιζα πως είχα κουραστεί και πως ήμουν έτοιμος να κόψω τον τίτλο, έρχεται το THE GOOD PRINCE και όλα αλλάζουν. Ο Willingham, σε μεγάλα κέφια, με μια ιστορία που σε κρατά at the edge of your seat και ο Buckingham, στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, δείχνει ικανός να απεικονίσει με ρεαλισμό ακόμη και την πιο απίστευτη εικόνα. Mainstream comics as they should be done.


LAIKA
Ο Nick Abadzis, στην πρώτη μεγάλου μήκους δουλειά του, δημιούργησε ένα υπέροχο comic, με θέμα το space race, την εκτόξευση του Sputnik II και την ιστορία της σκυλίτσας Laika, που έμελε να γίνει ένα από τα πιο διάσημα ζώα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Εξαιρετική εκτέλεση και ένα comic, που, χωρίς να καταφεύγει σε ευκολίες, φέρνει αντιμέτωπα τα αισθήματα ανθρώπων και ζώων και καταδεικνύει την αποκτήνωση των πρώτων.


BIG PLANS
Ο Aron Nels Steinke έκανε το ντεμπούτο του μέσα στο 2007, αφού κατάφερε να εκδώσει το mini-comic του, με την χρηματοδότηση που κέρδισε από το Xeric Foundation. Ιστορίες πολύ λιτές, που κρύβουν, μέσα σε μικροσκοπικά καρέ, μια σπιρτάδα και ένα συναίσθημα ιδιαίτερο. Σίγουρα μια από τις σημαντικότερες νέες παρουσίες.


THE SPIRIT
Ο Darwyn Cooke έκανε μια θαυμάσια απόπειρα να μας δώσει νέες περιπέτειες του Spirit. Εξαιρετικά comics, που αναδεικνύουν το ταλέντο και τις ικανότητες του Cooke, με μόνο αρνητικό ότι ο SPIRIT είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένος με το δημιουργό του, Will Eisner, που δυσκολεύομαι να δεχτώ οποιαδήποτε άλλη εκδοχή του.


COMIC ART #9
Παρ' όλο που η χρονιά ήταν ιδιαιτέρως καλή για το COMICS JOURNAL, η καλύτερη comics-related έκδοση είναι, κατά τη γνώμη μου, το ένατο τεύχος του COMIC ART. Εξαιρετική παραγωγή, πολύ ενδιαφέροντα κείμενα, και ένα Handbook του Brunetti για το cartooning. Τί άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς;


ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΣΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΦΕΤΟΣ


Το GOOD AS LILY. Με το όνομα του Derek Kirk Kim στα credits, περίμενα πολλά περισσότερα από ένα comic που, τελικά, μοιάζει με "ψιλοαδιάφορη διασκευή μέτριας, κακοφτιαγμένης ταινίας, που κάνει μόνο για μεσημέρι Σαββάτου, αντί για επαναλήψεις δευτεροκλασάτων κωμικών τηλεοπτικών σειρών". Ίσως είμαι υπερβολικός, αλλά όλα αυτά τα κλισέ και οι εύκολες λύσεις που διέκρινα διαβάζοντας το, με έβγαλαν απ' τα ρούχα μου.


Το Marketing Department της DC.
Επειδή κάνει ότι μπορεί για να μας δυσκολέψει να αποκτήσουμε το BLACK DOSSIER.


Ο Joss Whedon. Εξυπνακίστικοι διάλογοι και "σχηματικοί" (ή πιο ορθά, "τηλεοπτικοί") χαρακτήρες. I can't stand it and I can't see the point...


Ο J. Michael Straczynski. Αφού ανακάτωσε τη ζωή του Spider-Man, αποφάσισε να δώσει νέα κατεύθυνση και στον Thor και τώρα ετοιμάζεται να τακτοποιήσει και κάτι golden age χαρακτήρες, που ως τώρα την είχαν βγάλει καθαρή. Τώρα που βρήκε και τη δικαιολογία "με βάλανε οι editors, εγώ δε φταίω - για το μεροκάματο γράφω", ποιός τον πιάνει...


Το Editorial Department της Marvel. Όχι μόνο επειδή κάνουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι με τους χαρακτήρες της εταιρίας, βασιζόμενοι στη λογική του "try first, think later", αλλά περισσότερο γιατί, με την πολιτική εντυπωσιασμού που εφαρμόζουν, καταφέρνουν να αυξάνουν διαρκώς τις πωλήσεις.


Εγώ ο ίδιος. Επειδή έπεσα στην παγίδα να ασχοληθώ με τις εξελίξεις στο Universe της Marvel και να τις σχολιάσω δημοσίως...


ΤΑ REPRINTS ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ


BETSY & ME
Διακρίνω στις σελίδες του (τουλάχιστον σε αυτές που δημιούργησε o Jack Cole), μια ειρωνεία και ένα "θανατηφόρο" αυτοσαρκασμό, που δεν γίνεται να με αφήσουν ασυγκίνητο.


MISERY LOVES COMEDY
Μια που οι περισσότεροι δεν είχαμε αγοράσει τα πρώτα τεύχη του SCHIZO του Ivan Brunetti, όταν πρωτοκυκλοφόρησαν, μπορούμε τώρα να τα αποκτήσουμε και να τα διαβάσουμε συγκεντρωμένα. Μια πραγματική βίβλος των μισάνθρωπων.


LIFE IN PICTURES
Κάποιες από τις πιο προσωπικές δουλειές του μεγάλου Will Eisner, σε ένα εντυπωσιακό "πακέτο".


I SHALL DESTROY ALL THE CIVILIZED PLANETS: THE COMICS OF FLETCHER HANKS
Η ζωντανή απόδειξη του ότι, πέρα από το να μαζέψεις δέκα παλιές ιστορίες και να τις επανεκδώσεις, έχει σημασία και το τι θα προσφέρεις, μαζί με αυτές, στον αναγνώστη.


JAMES STURM'S AMERICA
Ένα comic που "ξεγυμνώνει" το σύγχρονο "πολιτισμό" και τις καταβολές του, με τρόπο πολύ πιο γενναίο από μια απλή "κοινωνική κατακραυγή".


POPEYE
Τα υψηλά production values της Fantagraphics, στα καλύτερα τους. Δεν πίστευα ποτέ πόσο αστείο ήταν, τελικά, αυτό το comic.


KING-CAT CLASSIX
Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε το έργο ζωής του John Porcellino, ενός από τους επιδραστικότερους νέους comics artists.


2000AD BLACK AND WHITE REPRINTS
NEMESIS THE WARLOCK, STRONTIUM DOG και JUDGE DREDD, στις καλύτερες στιγμές τους, αλλά και στις κορυφαίες στιγμές κάποιων εκ των μεγαλύτερων Βρετανών δημιουργών.


THE NEW LOVE AND ROCKETS REPRINTS
Το απόλυτο "value for money" της χρονιάς. Κάποια από τα σημαντικότερα και καλύτερα comics όλων των εποχών, σε όμορφο, βολικό και οικονομικό πακέτο.


ΤΙ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Εντυπωσιακή χρονιά, ως προς τα comics που μεταφράστηκαν στα ελληνικά. MAUS, BLANKETS, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ, ΝΙΜΠΕΛΟΥΝΓΚΕΝ, DYLAN DOG, καινούριος Bilal, φρέσκος Gaiman, παλιός Conan. Επιστροφή του ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ (όπου δημοσιεύεται και το πολύ "δυνατό" BLUESMAN, παρακαλώ), αλλά και ΓΚΡΑΝ ΓΚΙΝΙΟΛ (με GOON στα ελληνικά). Πέντε χρόνια πριν, δε θα το πίστευα ακόμη και αν το έβλεπα με τα μάτια μου...


Η εκδοτική που ξεχώρισα φέτος, είναι η Ένατη Διάσταση. Βρίσκω εξαιρετικά καλογραμμένο (αν και, αρχικά, δυσκολεύτηκα να το εκτιμήσω) το ΑΛΛΟΚΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ, σημαντικότατη την επιστροφή του RED DOT, και εντυπωσιακά αστείο το ΚΥΡ ΚΟΝΓΚ του Ζαφεριάδη.


Εντυπωσιακή είναι και η βελτίωση του Ευάγγελου Ανδρουτσόπουλου (Evan). Στην ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, είναι πραγματικά πολύ καλύτερος, σε σχέση με προηγούμενες δουλειές του, και ελπίζω πως η βελτίωση αυτή θα συνεχιστεί. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον ΚΩΝ, που με το GIANT SIZE FASCISTS δημιούργησε κάτι μακράν καλύτερο από τα προηγούμενα comics του.


Η ελληνική παραγωγή, κατά τα άλλα, είχε μια σχετική συνέπεια, χωρίς ιδιαίτερες εξάρσεις, π.χ. νέα τεύχη FROGS & DOGS και FREE YOUR LINE, νέες αξιοπρεπείς κυκλοφορίες από την Giganto, κάποια νέα ενδιαφέροντα φανζινάκια και δυο-τρεις πολύ καλές short stories...


COMICS ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΑ

ACT-I-VATE
Η πιο ζωντανή και πρωτοποριακή online ανθολογία.


Οι αναπάντεχοι πειραματισμοί του Shintaro Kago

Υπέροχα και παράξενα manga για ενήλικες. (Ευχαριστώ, Μυρτώ!)


FRED THE CLOWN IN COLOR

I never seem to get enough of Roger Lagridge. Ανακαλύψτε και εσείς γιατί είναι ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς.


XKCD
Αυτά τα μικρά, πρόχειρα σκίτσα, έχουν απίστευτη ζωντάνια και πνέυμα, που τα κάνει να ξεχωρίζουν από όλα τα υπόλοιπα geek-oriented comics, που υπάρχουν εκεί έξω.


PHDCOMICS

Η πιο ρεαλιστική αποτύπωση του πως ζει ένας υποψήφιος διδάκτορας σε ένα ξεκαρδιστικό και συνεπέστατο webcomic.


MISTER WONDERFUL
Μια που μου πέφτει κομματάκι δύσκολο να αγοράζω κάθε βδομάδα την κυριακάτικη NEW YORK TIMES, το internet αποτελεί τη μοναδική επιλογή για να διαβάζω τη νέα δουλειά του Dan Clowes, που εξελίσσεται σε ένα πραγματικά σπουδαίο comic.


ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ COMICS ΤΟΥ 2007


NOTES FOR A WAR STORY
Gipi
First Second

Παρά τις ομοιότητες του με το GARAGE BAND, το NOTES FOR A WAR STORY είναι σαφώς καλύτερο και είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες της χρονιάς που πέρασε και σίγουρα μέσα στις δικές μου προτιμήσεις. Είναι ευτύχημα που βρέθηκε η First Second να το μεταφράσει στα Αγγλικά.


APOLLO'S SONG & MW
Osamu Tezuka
Vertical

Δύο σπουδαία comics που δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στα αγγλικά το 2007 και αποκαλύπτουν γιατί ο Tezuka είναι ο "θεός των Manga" και ένας από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της 9ης Τέχνης.


SUPER SPY
Matt Kindt
Top Shelf

Μια από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες της χρονιάς. Ένα εντυπωσιακό δημιούργημα, από έναν καλλιτέχνη (Matt Kindt) που μέχρι τώρα περνούσε σχεδόν απαρατήρητος από τους περισσότερους από εμάς.


THE THREE PARADOXES
Paul Hornschemeier
Fantagraphics

Αν το προσθέσει κανείς στο MOTHER COME HOME και στο LET US BE PERFECTLY CLEAR, που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2006 και διαβάστηκε από τους περισσότερους στο 2007, γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί ο Paul Hornschemeier λογίζεται, πλέον, στους πολύ μεγάλους δημιουργούς.


MACEDONIA
Harvey Pekar & Ed Piskor
Villard Books

Ένα από τα δυο-τρία comics της φετινής χρονιάς, που με έκαναν να σκεφτώ περισσότερο και αυτό που με ανάγκασε να διαβάσω.


ACME NOVELTY LIBRARY #18
Chris Ware
Self-Published

Το πιο επώδυνο comic του 2007 (αν και το διάβασα στις αρχές του 2008). Ένα σοκ που δεν έχω ακόμη ξεπεράσει και μια υπενθύμιση του γιατί αγαπάω τα comics.


ESSEX COUNTY
Jeff Lemire
Top Shelf

Η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς. Τα δυο πρώτα volumes είναι από τα καλύτερα και πιο αγαπημένα μου φετινά comics και περιμένω με ανυπομονησία το τρίτο για το 2008.




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi