Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


xtras archive
22-02-08
ΒΕST OF 2007: Ο Γιώργος Χατζηκωστής επιλέγει και παρουσιάζει τα αγαπημένα του comics για τη χρονιά που πέρασε


Το παρακάτω κείμενο δεν μπορεί να θεωρηθεί, σε καμία περίπτωση, μια πλήρης καταγραφή όλων των αξιόλογων κυκλοφοριών της προηγούμενης χρονιάς. Δεν έχω τέτοιες αξιώσεις, άλλωστε. Οι ελλείψεις του κειμένου είναι σίγουρα πολλές (too many comics, so little time), αντιπροσωπεύει, όμως, ξεκάθαρα, όσα διάβασα και ξεχώρισα μέσα στο 2007.


Superheroes And Other People In Fancy Costumes

Αν και με τα superhero comics των τελευταίων ετών, δεν τα πάω και πολύ καλά (για πολλούς και διάφορους λόγους, που δεν πρόκειται να αναλύσω εδώ), δεν έχω το απαραίτητο ψυχικό σθένος να σταματήσω ολοκληρωτικά την ενασχόληση μου με αυτό το genre. Once a fanboy, always a fanboy? Perhaps...

Η Marvel πάει από το κακό στο χειρότερο, σε τέτοιο σημείο, ώστε ο μοναδικός μηνιαίος τίτλος της, που εξακολουθώ να αγοράζω, είναι το ULTIMATE SPIDER-MAN. Το οποίο δεν είναι και ΤΟ comic, αλλά, τουλάχιστον, ικανοποιεί της spider-related ανησυχίες μου, συνεχίζοντας να προκαλεί τα σχόλια των συνεργατών μου.

Δυστυχώς, το momentum από το "Planet Hulk" , δεν εξαργυρώθηκε στο WORLD WAR HULK (ή NEW YORK WAR HULK, όπως -ίσως- θα έπρεπε να ονομάζεται), παρ' όλα αυτά, το INCREDIBLE HULK αξίζει μια θέση σε αυτή την λίστα, έστω και για την πορεία του στο πρώτο μισό του 2007, την οποία κέρδισε δικαιωματικά με το... τσεκούρι του.

H DC, από την άλλη, είναι χαμένη μέσα στη δίνη του COUNTDOWN, ξεχνώντας τι ήταν αυτό που έκανε το 52 να δουλέψει (hint: έχει σχέση με την ύπαρξη κάποιας ιστορίας), πετώντας ανούσια spin-offs εδώ και εκεί, σε ένα αδιάφορο, και κουρασμένο πλέον, κοινό. Μέσα στους τόνους κάρβουνου (όχι άλλο κάρβουνο, μωρέ!), ξεχωρίζει το Steve Gerber-scribed μέρος του COUNTDOWN TO MYSTERY, με πρωταγωνιστή το νέο Dr. Fate. O Gerber έπλασε έναν ενδιαφέροντα χαρακτήρα (ξεπεσμένος ψυχίατρος με ένα κάρο προβλήματα), με πεπρωμένο που ο ίδιος αγνοεί και είναι κρίμα αυτό το μικρό διαμαντάκι να χάνεται μέσα στην γενικότερη μαυρίλα. Δυστυχώς, αποτέλεσε και κύκνειο άσμα για το θρυλικό αυτό συγγραφέα, του οποίου ο -σχεδόν- αιφνίδιος θάνατος, συγκλόνισε την comics κοινότητα.

Ευτυχώς, η DC θυμάται να βγάλει και κανένα πιο παραδοσιακό superhero comic, από αυτά που δεν προσπαθούν να γίνουν "mature" με το ζόρι. BOOSTER GOLD, BRAVE AND THE BOLD και JUSTICE SOCIETY OF AMERICA, είναι τρία από αυτά, με κοινό παρανομαστή, βασικά στοιχεία που εκτιμώ σε αυτό το genre, όπως solid writing and art, light-hearted (καλά, το JUSTICE SOCIETY, όχι και τόσο) καθώς και κάποιες αυτόνομες ιστορίες, αντί για συνεχή 6-issue story arcs.

Το πρώτο τεύχος του LEGION OF SUPERHEROES, του Jim Shooter, δημιούργησε τις καλύτερες των συνθηκών για μια πολύ καλή συνέχεια, αναρωτιέμαι όμως, πόσοι θα στρέψουν το βλέμμα τους σε αυτή την cult favorite team, κάτοχο του γνωστού κοκάλου της νυχτερίδας. Μην το αφήσετε να πάει άκλαφτο! Οι ποζεριές του Bendis στο NOT-SO-MIGHTY-NON-LIBERAL-AVENGERS, είναι δηλαδή καλύτερες; You bloody youngsters!

Θεωρήστε ιεροσυλία, άμα θέλετε, την εξιστόρηση νέων ιστοριών από κάποιον άλλο πέρα από τον ίδιο του τον δημιουργό, αλλά το SPIRIT, του Darwyn Cooke, ήταν από τους τίτλους που χαιρόμουν, όταν τον έβλεπα μέσα στις παραγγελίες μου, παρά τα σκαμπανεβάσματα στην ποιότητα του. Me sometimes likes art with an animation twist.

Οι τυπάδες με περίεργες ενδυματολογικές άποψεις, όμως, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των Big Two, με τις εντυπώσεις να κλέβουν δυο σημαντικότατες επιστροφές: Οι Baron και Rude επέστρεψαν στο NEXUS και ο Matt Wagner στον Hunter Rose/Grendel. Ελπίζω μέσα στο 2008, να κυκλοφορήσει το επόμενο τεύχος του NEXUS (σοβαρά τώρα, καταντά γελοία αυτή η καθυστέρηση) και το GRENDEL: BEHOLD THE DEVIL, να αποδειχθεί ανάλογο των υψηλών προσδοκιών μου, χωρίς αυτό να το κατατάσσει στα κακά, ή έστω, μέτρια comics. Ακόμη και "πεσμένος", ο Matt Wagner δεν παύει να είναι εντυπωσιακός.

Το event που κέρδισε την εκτίμηση μου, ήταν το πιο ταπεινό από όλα: το SINESTRO CORPS WAR έτρεξε αποκλειστικά ανάμεσα στο GREEN LANTERN και το GREEN LANTERN CORPS, έχοντας μόνο ως παρέα μερικά, ελαφρώς περιττά και αχρείαστα, one-shots. Θα μπορούσε να πάρει τις διαστάσεις ενός company-wide crossover, θέλω να πιστεύω, όμως, ότι πρυτάνευσε η λογική (χλωμό - μάλλον δεν χώραγε στο schedule). Προσωπικά, είχα να διαβάσω GREEN LANTERN από τότε που ο Judd Winnick με... ανάγκασε να σταματήσω, αλλά δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να μπω στο κλίμα. Thumbs up!


Mainstream Is More Than Spandex, Fanboy!

Ο τίτλος, όμως, που με εντυπωσίασε περισσότερο από κάθε άλλον, ήταν αναμφίβολα το FABLES. Εδώ και αρκετό καιρό, ήμουν απογοητευμένος από την πορεία του, αλλά το storyline "The Good Prince" ήρθε να ρίξει λάδι στη φωτιά, με έναν Mark Buckingham στις καλύτερες στιγμές της καριέρας του.

Σε αυτή την ανεπίσημη κατηγορία, το WALKING DEAD συνεχίζει να χαίρει της εκτίμησης μου, ως το καλύτερο soap-opera comic, με re-animated dead people να κόβουν βόλτες γύρω από το cast, βλέποντας το ως ορεκτικό. Πείτε το και zombie comic, είναι υπεράνω...

Το FELL παραμένει engaging reading material (όταν και όποτε βγαίνει) και είναι κρίμα να το θεωρώ ότι καλύτερο έγραψε ο Warren Ellis, μαζί με το ιστορικής φύσεως (και ελαφρώς πειραματικό, ως προς την αφήγηση), CRECY, τη στιγμή που βγάζει τον ένα τίτλο μετά τον άλλο. Πίστεψες το ίδιο σου το hype, Warren - και αυτά είναι τα αποτελέσματα...

Το B.P.R.D. προσφέρει άφθονό fun, ίσως επειδή ο Mignola δεν το γράφει μόνος του. Φορτωμένο πρόγραμμα ή αναγνώριση των συγγραφικών του αδυναμιών; Όποια και αν είναι η απάντηση, σχέδιο Guy Davis σε τακτικές δόσεις, δεν με χαλάει καθόλου!


Comic
s Που Δεν Φοβάσαι Να Τα Δώσεις Και Σε Ένα Παιδί (Αρκεί Να Γνωρίζει Αγγλικά)

CASTLE WAITING, GLISTER και SOCK MONKEY: THE INCHES INCIDENT. Τρεις πολύ καλές προτάσείς all-ages comics, που είναι kid-friendly, όχι όμως "kiddie stuff" - ο καθένας μπορεί να εκτιμήσει, σε αυτά, διαφορετικά στοιχεία τους, ανεξαρτήτως της ηλικίας του. Χρειαζόμαστε περισσότερα από αυτά, πιστέψτε με...


Τι Θα Διάβαζε Ο Παππούς Σας -Ή Ακόμη Και Ο Προπάππους Σας- Στις Εφημερίδες, Αν Ζούσε Στην Αμερική

Classic comic strips, φυσικά! Τώρα πλέον, μπορείτε να τα διαβάσετε και εσείς, σε μερικές πολύ προσεγμένες εκδόσεις, φτιαγμένες με περίσσιο μεράκι. Γεφυρώστε το χάσμα γενεών!

H Fantagraphics, η εταιρία που όρισε τους κανόνες στις επανεκδόσεις κλασσικών comic strips, με τη σειρά THE COMPLETE PEANUTS, κυκλοφόρησε τα 2 επόμενα volumes του magnum opus του Charles Schulz, καλύπτοντας το run του strip από το 1963 έως το 1966. Μια περίοδος, που, για πολλούς, θεωρείται η κλασσικότερη της μακρόχρονής ιστορίας του strip. Δικαιολογίες ανύπαρκτες. Επιβάλλεται η απόκτηση τους - άμεσα!

Επίσης, η ίδια εταιρία, κυριολεκτικά, ξέθαψε το κύκνειο άσμα του Jack Cole, BETSY AND ME. Ένα comic strip, του οποίου η πρώτη ανάγνωση, σίγουρα δεν αρκεί για να ενθουσιάσει, κρύβει, όμως, μέσα του, μια βαθιά τραγικότητα, που φανερώνεται μόνο μετά την ανάγνωση του προλόγου της εκδόσεως.

Η IDW, μια εταιρία που προσπαθεί να προσθέσει το στοιχείο της ποικιλίας στο προφίλ της, μας έδωσε το πρώτο volume του COMPLETE TERRY AND THE PIRATES, του Milton Caniff. Αν και οι πρώτοι μήνες του strip, μοιάζουν λίγο άγαρμποι, σε σχέση με το επίπεδο που άγγιξε στη μετέπειτα πορεία του ο "master cartoonist" (βλέπε, τα πρώτα χρόνια του STEVE CANYON), κρύβουν μια μοναδική γοητεία, αρκετή ώστε να χαρακτηρισθούν "definitely not to be missed", πέρα από οποιουσδήποτε ιστορικούς λόγους. Για πολλούς, το σπουδαιότερο adventure strip.

Η Drawn & Quarterly, ή αλλιώς, η άλλη "μεγάλη" alt-comics εκδοτική, κυκλοφόρησε το OH SKIN-NAY!, που επανεκδίδει (σε σχεδόν πιστό αντίγραφο της έκδοσης του 1913) το νοσταλγικό, feel-good, THE DAYS OF REAL SPORT, του Clare Briggs.

Το highlight, όμως, δεν είναι άλλο από το WALT & SKEEZIX VOL. 3 (επίσης από την D&Q), που επανεκδίδει τα daily strips του GASOLINE ALLEY, του Frank King. Υπέροχο σχέδιο, αξιαγάπητοι χαρακτήρες, σε slice-of-life ιστορίες, που κυλούν σε real time και, κυρίως, μια μοναδική ικανότητα να μεταφέρει τον σημερινό αναγνώστη, στην εποχή που διαδραματίζεται. Θέλω κι άλλο!

Η Sunday Press αποφάσισε να μας τρελάνει εντελώς, επανεκδίδοντας επιλεγμένα Sunday pages του GASOLINE ALLEY, στο SUNDAYS WITH WALT & SKEEZIX. Το ιδανικό συμπλήρωμα στην σειρά της Drawn & Quarterly (αισθητικά και καλλιτεχνικά), σε μια μοναδική έκδοση, με τις σελίδες να διατηρούν τις ίδιες διαστάσεις με τις αρχικές. Καμία σμίκρυνση, με αποτέλεσμα ένα hardcover 100 περίπου σελίδων, σε μέγεθος 54x42 cm, που τιμολογείται στα 99 δολάρια, χωρίς να υπολογίζω τα πόσα έδωσα, σε ευρώ, στο μαγαζί από το οποίο -κυριολεκτικά- άδειασα το χώρο του ραφιού που καταλάμβανε. Πέρα από το φετιχ του θέματος, ο King δομούσε τα Sundays με εντελώς διαφορετικό τρόπο από τα dailies του, εκμεταλλευόμενος πλήρως την περισσότερη ελευθερία μιας ολόκληρης σελίδας, για πιο τολμηρό storytelling και χρησιμοποιώντας, επίσης, υπέροχους χρωματισμούς.


Τα Reprints Δεν Σταματούν Στα Strips!

Ευτυχώς δηλαδή, γιατί θα είχα στερηθεί τα JACK KIRBY'S FOURTH WORLD OMNIBUS, μια εντυπωσιακή εκδοτική κίνηση της DC. Το ελαφρύ, όχι ιλουστρασιόν χαρτί και η υπέροχη -ή, ακόμα καλύτερα, σωστή- αναπαραγωγή του χρώματος, είναι τα στοιχειά που τράβηξαν την προσοχή πολλών. Όσο για τα comic, τα αναμενόμενα: μεγαλεπήβολες ιδέες, γεννημένες από την ξέφρενη φαντασία του Kirby. Larger than life, full-fledged comic book fun, δηλαδή!

H Marvel, για αδιευκρίνιστους λόγους, συνέλλεξε στο AMAZING FANTASY OMNIBUS, ολόκληρη τη σειρά, που είναι γνωστή στις μετέπειτα γενεές, αποκλειστικά και μόνο για το δέκατο πέμπτο τεύχος της a.k.a. Spider-Man's origin. Δεν ξέρω ποιους μπορεί να αφορούν σήμερα τα παλιά monster comics (και όχι μόνο) της εταιρίας, αλλά τέτοιο overdose από Steve Ditko art, ακόμη και με crappy color reproduction, μόνο ευεργετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει!

MISERY LOVES COMEDY and I love Ivan Brunetti's SCHIZO! Τα 3 πρώτα τεύχη του ενδοσκοπικού, μισανθρωπικού και απολύτως... σκατόψυχου μανιφέστο του Brunetti, κυκλοφορούν ξανά ανάμεσα μας. Προσεγγίστε τα, έχοντας πλήρη επίγνωση των συνεπειών της πράξης σας. Πότε ήταν οι τελευταία φορά που διαβάσατε ένα comic και σοκαριστήκατε;

Το JAMES STURM'S AMERICA συλλέγει τα τρία graphic novels ενός δημιουργού, σχετικά υποτιμημένου, σε σχέση με το ταλέντο που διαθέτει. Ναι, είναι ο ίδιος που έχει γράψει το FANTASTIC FOUR: UNSTABLE MOLECULES και κάπου εδώ, οι δικαιολογίες σας, πιστεύω, τελείωσαν...

Δεν μπορώ να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι ο Fletcher Hanks ήταν ένας ιδιοφυής δημιουργός, όπως πολύ υποστηρίζουν, τα comics του, όμως, δεν μου είναι καθόλου αδιάφορα, παρά την όποια -φαινομενική- απλοϊκότητα τους. I SHALL DESTROY ALL THE CIVILIZED PLANETS: THE COMICS OF FLETCHER HANKS... Αν μη τι άλλο, ο τίτλος σου γεμίζει το στόμα!


Πάμε Σε Κάτι Πιο Φρέσκο;

Γιατί όχι; Το THE BLACK DIAMOND DETECTIVE AGENCY, το υπερεκτίμησα όταν το πρωτοδιάβασα, παραμένει, όμως, ανάμεσα στα πιο αξιόλογα comics που έπεσαν στα χέρια μου μέσα στο 2007. Ο Eddie Campbell, ακόμη και όταν διασκευάζει, παραμένει εντυπωσιακός.

Αν ο Jordan Crane επιδείξει, στο μέλλον, αντίστοιχα εξελικτικά άλματα, όπως αυτό ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο τεύχος του UPTIGHT, τότε κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει μέχρι που πρόκειται να φτάσει. To UPTIGHT #2 με χτύπησε -σχεδόν- από το πουθενά.

Μια ασυνήθιστη βιογραφία, για έναν ασυνήθιστο άνθρωπο - αυτή είναι η καλύτερη περιγραφή που μπορώ να δώσω στο HOUDINI: THE HANDCUFF KING. Επίσης, αποτελεί, σχεδιαστικά, ότι καλύτερο έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής ο Nick Bertozzi.

Το SUPER SPY του Matt Kindt, είναι ένα πολυεπίπεδο graphic novel, από αυτά που απαιτούν πολλά από τον αναγνώστη. Οφείλω σύντομα μια δεύτερη επαφή με αυτό το "ομιχλώδες τοπίο της κατασκοπικής δράσης, στα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου". The surprise hit of the year...

O Dan Clowes επιστρέφει, με το MR. WONDERFUL. Ένα επεισοδιακό blind date, ή κάτι παραπάνω από αυτό; Please, this is Clowes we are talking about! Για να δείτε τι καλός που είμαι, μπορείτε να το διαβάσετε ολοκληρωμένο εδώ.

Αν τα επόμενα volumes του ACME NOVELTY LIBRARY είναι σαν το #18, τότε θα αναγκαστώ να χρεώσω στον Chris Ware τις επισκέψεις στον ψυχίατρο μου, καθώς και ότι τυχόν χάπια μου συνταγογραφήσει. Το εννοώ! Όχι ότι τα προηγούμενα τεύχη του ACME ήταν... uplifting (κάθε άλλο μάλιστα), αλλά κάτι παίζει εδώ.


Λίγο πριν σας αποχαιρετήσω, κάνω και μια βόλτα από την πατρίδα του Karaoke και των Otaku

Θα εισηγηθώ ώστε η ορθή εκτίμηση του YOTSUBA&! του Kiyohiko Azuma, να αποτελεί απαραίτητο κριτήριο για ένταξη μελλοντικών συντακτών στις τάξεις του Comicdom.gr. Αν δεν σου αρέσει, από εκεί είναι η πόρτα, κύριος! Εμείς εδώ το λατρεύουμε αυτό το wide-eyed, clueless, πρασινομάλικο κοριτσάκι!

O κύριος Azuma, όμως, έχει και άλλα καλά στο ενεργητικό του, όπως το AZUMANGA DAIOH, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε ένα πολύ βολικό Omnibus - σε softcover όμως, αντίθετα με τις "επιταγές τις μόδας". Ένα manga "για τρελούς" (με την καλή έννοια), μια out of the ordinary εξιστόρηση των σχολικών χρόνων μιας παρέας κοριτσιών. YOTSUBA&! δεν είναι, είναι the next best thing, όμως!

Ψυχολογικά πειράματα σε ανήλικους, με σκοπό την δημιουργία του τέλειου κατασκόπου, αγωνία, διαπλοκή και άλλα "αθλήματα" μοναδικής ευγένειας, είναι κάποια από αυτά που προσφέρει το δαιδαλώδες MONSTER, του Naoki Urasawa. 18 volumes, συνολικά, είμαστε ήδη στο 12, οπότε 6 more to go. Κάνω υπομονή...

TOWN OF EVENING CALM, COUNTRY OF CHERRY BLOSSOMS. Ένα συγκλονιστικό manga, διαφορετικό από την πλειοψηφία όσων κυκλοφορούν μεταφρασμένα στα Αγγλικά. Heart-wrenching stuff. Μόνο αυτό...




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi