Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
Βρίσκεστε στο archive.comicdom.gr. Βλέπετε το παλιό site και αρχείο του www.comicdom.gr. 2000+ άρθρα, reviews και συνεντεύξεις βρίσκονται στην διάθεσή σας. Το νέο, πλέον blog, site του Comicdom μπορείτε να το βρείτε στο http://www.comicdom.gr
  • column info
    new stuff

    Ξ“Β“Ξ“οŸƒ ÝíΓʽ site ðïá Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β³Ξ“οŸƒ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βž Ξ“ΚΌΞ“ΒœΞ“Β³Ξ“Β§ Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β© Ξ“Β°Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“Β£Ξ“Β¬Ξ“Κ½Ξ“Ξ„Ξ“Β©Ξ“οŸ„Ξ“Βœ Ξ“οŸ‚Ξ“Β½Ξ“Β³Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€• Γ­Γʽ Ξ“Β°Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“Κ½Ξ“οŸ„Ξ“β€•Ξ“Β«Ξ“β€•Ξ“Ξ…Ξ“Β¨Ξ“οŸƒΞ“ΒŸ Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² ôéò Ξ“οŸ‚Ξ“Β©Ξ“Κ½Ξ“Β±Ξ“οŸ„Ξ“οŸƒΞ“ΒŸΞ“Β² Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“Κ½Ξ“Β­Ξ“οŸƒΞ“ΞŽΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Β©Ξ“Β² Ξ“Β·Ξ“Ξ‰Ξ“Β±Ξ“ΒŸΞ“Β² Γ­Γʽ ôïá Ξ“οŸ…Ξ“οŸƒΞ“Ξ†Ξ“Β½Ξ“Β£Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Ξ„Ξ“Β©. Ï Ξ“οŸƒΞ“οŸ„Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“β€•Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Ξ“Ξ…Ξ“Β°Ξ“οŸƒΞ“Β½Ξ“Β¨Ξ“Ξ…Ξ“Β­Ξ“β€•Ξ“Β² Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“ΒžΞ“Β² ôïá comicdom.gr, Ξ“Ξ†Ξ“Β±Ξ“β€•Ξ“Β­Ξ“Ξ„Ξ“ΒŸΞ“Β¦Ξ“οŸƒΞ“Β© Γ­Γʽ Γ³ΓʽΓ² Ξ“οŸƒΞ“Β­Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“ΞŽΞ“Β­Ξ“οŸƒΞ“Β© Ξ“οŸ„Ξ“Κ½Ξ“Β¨Ξ“Β§Ξ“Β¬Ξ“οŸƒΞ“Β±Ξ“Β©Ξ“Β­Ξ“Βœ ãéΓʽ Ξ“ΞŒΞ“Β«Ξ“Κ½ Γ΄Γʽ updates, Ξ“ΞŽΞ“Β³Ξ“Ξ„Ξ“οŸƒ Γ­Γʽ ìçí Ξ“Β·Ξ“ΒœΞ“Β³Ξ“οŸƒΞ“Ξ„Ξ“οŸƒ ðïôÝ ôçí "Ξ“Β¬Ξ“Β°Ξ“ΒœΞ“Β«Ξ“Κ½".




 Reviews 24/10: LOGICOMIX από τον Αριστείδη Κώτση.


 Reviews 23/10: SOLOMON KANE #1 από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη.


 Reviews 22/10: THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 21/10: BACK TO BROOKLYN #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


 Reviews 17/10: NOTHING NICE TO SAY από τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο.


 Reviews 16/10: SUBLIFE από τον Αριστείδη Κώτση.


 15/10: Νέο strip JANE'S WORLD της Paige Braddock.


 14/10: Νέο strip ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ του Αντώνη Βαβαγιάνη.


 Reviews 13/10: AGE OF SENTRY #1 από τον Γιώργο Χατζηκωστή.


17-10-08
NOTHING NICE TO SAY

του Θωμά Παπαδημητρόπουλου

Writer/Artist: Mitch Clem

Editor: Tim Ervin

Dark Horse


Τo NOTHING NICE TO SAY είναι ένα webcomic, με πρωταγωνιστές διάφορους πικρόχολους punks. Στο site του, ο δημιουργός του comic, Mitch Clem, υποστηρίζει πως είναι το πρώτο του είδους του (προσωπικά, δε γνωρίζω αν υπάρχουν άλλα punk webcomics εκεί έξω και ούτε πιστεύω ότι χρειάζονται).

Όπως φαίνεται, το NOTHING NICE TO SAY είναι αρκετά επιτυχημένο και απολαμβάνει χιλιάδες hits καθημερινά, οπότε, κατά την παράδοση, ήρθε η ώρα του να κυκλοφορήσει και σε "φυσική" μορφή (ξέρετε, από αυτή που μπορείς να αγγίξεις, να ξεφυλλίσεις και να μυρίσεις). Το εγχείρημα ανέλαβε η Dark Horse, η οποία, απ' ότι κατάλαβα, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει κι άλλα trades του ίδιου τίτλου. Ο συγκεκριμένος τόμος, πάντως, διαθέτει τα καλύτερα του Clem από τη διετία 2005-2006.

Το ερώτημα, όμως, είναι άλλο; Έχουν οι punks χιούμορ; Και, αν ναι, είναι καλύτερο από αυτό των μεταλλάδων; Ο ίδιος ο Clem παραδέχεται ότι ελάχιστα από τα strips του είναι αστεία (και νομίζω ότι έχει δίκιο). Ωστόσο, είναι εξαιρετικά διασκεδαστικά (ειδικά αν κατέχεις την punk σκηνή και πιάνεις τα inside jokes) και ο χρόνος που θα επενδύσεις πάνω του θα περάσει ευχάριστα. Πολλά από αυτά, μάλιστα, δε απαιτούν καν να έχετε ανοίξει κάποια punk εγκυκλοπαίδεια, αφού θα μπορούσαν άνετα να εκληφθούν ως gags της καθημερινής ζωής ή της μουσικής πραγματικότητας.

Πρωταγωνιστές είναι δύο συγκάτοικοι, ενώ στις σελίδες του comic παρελαύνουν, φίλοι τους, μέλη της punk κοινότητας, ένας κάστορας, ένα λεσβιακό ζευγάρι (τα strips με το hot lesbian couple action -μετά από απαίτηση των αναγνωστών- είναι ξεκαρδιστικά), ο Cthulu, ένας emo (πολύ πριν οι emo -ή το να κοροϊδεύεις τους emo- γίνουν της μόδας) και διάφοροι hipsters ή alternative τύποι.

Το κύριο μέρος, λοιπόν, διαθέτει τις ιστορίες όλων αυτών και, κατά τη γνώμη μου, είναι το καλύτερο. Ακολουθούν δύο ακόμη μέρη, αυτό με τα guest strips του Clem σε ένα άλλο webcomic, το JOE & MONKEY του Zach Miller, και κάποια άλλα guest strips του Clem. Και αυτά είναι αρκετά καλά, προσωπικά, όμως, απογοητεύτηκα που "έφαγαν" σελίδες από το NOTHING NICE TO SAY.

Μία ακόμη ένσταση στο όλο comic (web ή printed), είναι ο σχετικά clean cut χαρακτήρας του. Παραδέχομαι ότι θα με ενθουσίαζε περισσότερο κάτι πιο κοντινό στο στιλ του Evan Dorkin (τα κομμάτια του DORK που αφορούν στην alternative μουσική κοινότητα είναι μνημειώδη!), ειδικά όταν μιλάμε για μηδενιστές punks, αλλά οι ήρωες του Clem είναι αυτό που θα λέγαμε "καλά παιδιά". Όχι ότι τους λείπει η δηκτικότητα και το φλέγμα, απλά, πιστεύω ότι θα μπορούσαν και καλύτερα...





Grade





Average Grade


reviews archive | email the author
back to top



Τα πιο πρόσφατα reviews...

LOGICOMIX
του Αριστείδη Κώτση

SOLOMON KANE #1
του Ανδρέα Μιχαηλίδη

THE AMAZING REMARKABLE MONSIEUR LEOTARD
του Θωμά Παπαδημητρόπουλου

BACK TO BROOKLYN #1
του Γιώργου Χατζηκωστή

SUBLIFE
του Αριστείδη Κώτση

AGE OF SENTRY #1 (of 6)
του Γιώργου Χατζηκωστή

JAPAN
του Ανδρέα Μιχαηλίδη

GREATEST HITS #1 (of 6)
του Θωμά Παπαδημητρόπουλου

ABANDONED CARS
του Αριστείδη Κώτση




|home|about us|downloads|contact|oldies|events|

The artwork cannot be reproduced in any form without the written consent of the artist and/or publisher. Trade Names and trademarks mentioned and/or displayed on this Web Site are the property of their respective owners.
All Rights Reserved.

This page is best viewed at 1024x768 or higher with Mozilla Firefox 2.0.0.4
Certified on Mozilla Firefox 2.0.0.4+ or IE 6+

Get Firefox!
Powered by vi